![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
NU VA BUCURATI - POLITRUCUL BASESCU PRIVATIZEAZA TOT:
Tezaurul de la Rosia Montana - sute de tone aur, argint, metale rare, Energia - complexul energetic Craiova, Hidroelectric, Romgaz. Privatii/Baietii destepti vor pune mana pe energie asa cum Austria/OMV a pus mana pe compania strategica PETROM - nu pe spitale si SMURD. |
|
||||
|
||||
![]()
Hai mai oameni, ce sunteti impotriva lui basescu !
Sunteti de fapt impotriva ideii de munca ,de concurenta, de performanta, si va place lenevia,dezinteresul,scarba, mi -se- rupismul.,coruptia generata de statul tutelar si protector al lenei !!! Voi nu vedeti ,ca numai la particular treaba merge,si acolo angajatul nu sta adormit in papuci ,ca a doua zi isi cuat de lucru pe strada !!! Comunismul ne-a invatat niste lenesi si niste comozi, asteptam sa ne dea statul, si uram ideea de patron si privat, pt ca ala sta cu biciu pe noi sa lucram mai bine !!! Lnesii din tara asta s-au unit impotriva presedintelui ,in frunte cu medicii speriati ca vor trebui sa infrunte exigentele mediului privat ! La sat ,tata, la stat e cald !!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar da daca nu ar pune impozite pe tot ce misca. Si impozitele si taxele practicate de statul roman sunt uriase (ca procent, comparativ cu alte state). Daca un om este bolnav, somer, are nevoie de un ajutor de vreun fel, statul nu-i da decat din ceea ce cotizeaza ceilalti (care indirect sunt de acord cu acest sistem, ca poate maine le vine lor randul, nu?). Altfel spus, este DREPTUL meu si al tau sa beneficiem de servicii medicale dupa ce esti taxat din salariu. Nu te intreaba nimeni daca vrei sa dai acei bani sau nu! Dar daca ti-au fost luati, ai dreptul la ingrijire medicala. Nu este milogeala, este dreptul nostru! 2. Cum vine treaba asta: spitalele nu au bani destui, dar privatizate PE ACEIASI BANI vor functiona? Pai problema este de subfinantare sau management defectuos? A DEMONSTRAT cineva vreodata ca spitalele au management defectuos? 3. Ma indoiesc ca medicii sunt "speriati de exigentele mediului privat". In primul rand cine putea sa plece sa munceasca afara a facut-o, medicii au plecat cu MIILE ceea ce demonstreaza ca totusi nu sunt speriati de munca! De fapt aceasta s-a vrut: sa se reduca spitalele pt ca "privatizarea" ( a se citi jaful national) sa fie facilitata. 4. Asigurarile private sunt FOARTE SCUMPE. Nu cred ca le suporta usor buzunarul romanului. In sua o asigurare cat de cat buna (adica sa nu ti-o faci chiar degeaba) trece de 1000 usd pe familie. Dar daca te imbolnavesti platesti procentual (10-20-30 %, dupa cum ai contractul) din costurile de ingrijire medicala (ceea ce ajunge la sume f mari daca esti spitalizat). Asigurarile in care nu platesti procent/coplata etc.. sunt foarte scumpe. Nu conteaza ca azi se declara ca nu se va depasi a 12-a parte din salariu. Asta se schimba maine. Statul nu poate chiar reglementa orice, nu preturile practicate de particulari dupa ce asigura "pachetul minimal" (-ce o fi insemnand asta?) |
|
|||
|
|||
![]()
Comunismul ne-a invatat niste lenesi si niste comozi, asteptam sa ne dea statul.
Ce tupeu de... Cum sa dai spitalele pe mana baietilor destepti, pe mana frantei, olandei? Nu vezi ca am dat petrolul-PETROM la Austria si ne mareste de 3 ori pe saptaman pretul. PRIVTIZATII sa faca ei spitale, firmele private din Austria sa faca ele spitale nu sa puna mana pe ale noastre. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In privinta costului asigurarilor si a pachetului oferit, aici, sunt zeci de combinatii intre pret si servicii,si nu cred ca nu se poate face o treaba foarte buna, asa incat cei mai bogati sa sutina,prin plati mai mari,si costul spitalizarii celor mai saraci (someri,elevi,studenti,pensionari ),deci nu cred ca e o problema de bani, ca bani exista si acum,s-au pompat sume uriase in ultimii ani, care n use stieu nde s-au scurs, ca starea e janica !!! Daca voua va place sistemul actual, nu va urez sa aveti ocazia sa beneficiaiti de el din plin ! si nu urez asta la nimeni ! |
|
|||
|
|||
![]()
Romaniii trebuie sa forteze clasa politica sa se lepede de coruptie, de jaf, de afaceri cu statul roman.
Politrucii trebuie pusi la punct. Asta nu e reforma - e jaf ca la PETROM. CATI MAI MULTI IN STRADA- jandarmeria, daca mai da amenzi, sa fie desfiintata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS hai sa iesim in strada sa dam afara din tara Orange,Vodafone,Cosmote si RDS,sa ramana doar o singura retea,un singur operator (de stat),care sa nu aiba concurenta. Nu veti mai pupa voi mii de minute niciodata. Ati uitat cand era Orange cu Vodafone ca plateati 60 de centi pe minut cand sunati in afara retelei? Era bine?? Uitati-va si la trenuri,daca CFR (care este de stat) a scumpit,au venit operatorii privati cu microbuze si autobuze,care ofera de multe ori conditii mai bune,timp de calatorie mai scurt si pret mai MIC! Cu ce ma deranjeaza ca e privat atata timp cat e mai IEFTIN?? Problema nu e ca se privatizeaza ceva,ci ca se privatizeaza prost! Uitati-va in Germania,motoru (economic al) Europei,acolo totul e privat. De-aia n-o duc bine? La noi a fost inteleasa gresit privatizarea,la fel cum s-a inteles prost si democratia in esenta ei! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt preturi umflate in sistemul privat?
Mai sa fie. Am nascut in Sua. Sarcina nu necesita mari servicii medicale, e ceva natural, nu? Totusi facturile insumate ( decontate de asigurare) au depasit 20 mii dolari! La un spital fffff modest. Numai "camera" de spitalizare (fara servicii, medicamente) a fost facturata la 9 mii usd. Copilul a stat 2-3 ore la incubator? Factura: 4 mii. Acesta era un spital care primea si asigurari de stat, nu putea practica orice preturi vroia pt ca lucra si cu bani guvernamentali. Mai vorbim peste 2-3 ani. Pentru o computer tomografie de la care lipsea un act in dosar mi-a venit factura aproape 5 mii usd acasa, sa o platesc eu (pt erorile lor si pt naivitatea mea). Germania: eram in trecere in Germ, pt un accident minor (taietura), doua copci si un pansament : 600 eur. De unde increderea aceasta ca nu se vor schimba lucrurile in bine si va aparea onestitatea in sistemul corupt? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca asa sunt preturile acolo,eu ce vina am?? Tu ai ales sa mergi in SUA,te-am trimis eu?? Si daca e coruptie asta e alta poveste,alte discutii,nu inseamna ca noua Lege a sanatatii era proasta! In Romania tot ce e privat merge! Suna la 112 la politie si vezi in cat timp ajung,apoi fa-ti contract cu o firma privata de interventie si ai sa ramai uimita ce diferenta e si cat de bine te trateaza privatii!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era un exemplu ca nu functioneaza legile pietei asa cum crezi tu. Nu este ca si cum ai cumpara o pereche de pantofi.. Sa gasesti la toate preturile, pt toate gusturile. Sanatatea este NECESITATE, platesti oricat. In sistemul privat nu interesaza pe nimeni cat suferi tu. Nu ai asigurare buna? La revedere. Te duci la spital de saraci ( daca vor exista) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eutanasierea cainilor | Mirela0110 | Generalitati | 686 | 14.09.2013 09:14:42 |
legea veche | Danut7 | Generalitati | 245 | 14.02.2011 20:25:11 |
Legea Sfanta | Danut7 | Generalitati | 4 | 25.11.2010 20:28:16 |
LEGEA JUNGLEI | alexandra28again | Generalitati | 5 | 21.06.2008 13:53:49 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|