Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2012, 22:50:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Puteti sa imi dati va rog exemple de fapte de credinta pentru ca eu nu prea inteleg care e diferenta intre faptele bune si cele de credinta, concret.
Multumesc
Nici eu nu intelegeam la inceput, acum abia am inceput sa ma dumiresc mai bine. Pentru ca auzisem ca milostenia trebuie sa se faca in numele lui Hristos si nu act de caritate si eu nu am inteles atunci. Am dat in completare ce spune parintele Cleopa http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=26
"Faptele numai atunci se socotesc bune cand vor fi unite cu dreapta credinta si se vor face spre slava lui Dumnezeu ( Matei 6, 1-4; Efeseni 5, 9-10; Coloseni 1, 10; 2, 23 )"
De exemplu ascultarea lui Avraam este fapta credintei. Dar si paganii isi omorau copii ascultand de zeii lor, aceea nu era fapta buna. Milostenia este fapta credintei, dar si ateii fac actiuni de caritate. Rugaciunea este fapta credintei, spovedania, impartasania, postul, etc. Sfantul Serafim de Sarov arata cate ceva cum putem acumula harul prin faptele credintei.

In legatura cu scrierile Sfintilor parinti, se gasesc de toate pe internet. Daca stii engleza se gasesc in engleza multe din ele. Dar eu am citit la inceput din vietile sfintilor si tot la acelea am ramas, pentru ca nu cred ca sunt atat de avansat sa inteleg scrierile mai profunde. Vietile sfintilor le putem gasi aici: http://paginiortodoxe.tripod.com/vieti.html
Restul se gasesc pe internet, depinde ce te intereseaza, de exemplu pt. sf. Ioan Gura de Aur exista si un site cu scrierile lui.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? Marius22 Nunta 168 26.06.2025 00:02:34
Tainele savarsite in afara Bisericii morfix333 Intrebari utilizatori 141 16.05.2011 12:01:10
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? patinina34 Generalitati 31 01.04.2011 08:51:56
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) sophia Preotul 31 19.07.2009 22:28:59
Botezul in afara Bisericii maggie Botezul 8 03.12.2008 14:43:57