![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt Alexei Vronsky, omul cu raparațiile!
![]()
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 10.01.2012 at 13:41:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Anna, cred ca cel mai probabil tu esti o fire sensibila si te-au afectat prea mult niste lucruri negative pe care le-ai vazut. In mare parte te inteleg, am trecut si eu prin faze oarecum similare. Dar apoi Dumnezeu mi-a aratat ca fata lumii nu era chiar asa cum o vedeam eu.
Intr-adevar in lume exista foarte mult rau, care pleaca de la pacatele noastre. Barbatii sunt si ei oameni si pacatul ii indeamna la lucruri rele, asa cum le poate indemna si pe femei. Numai ca firile sunt deosebite, de aici si slabiciunile lor sunt diferite: de exemplu femeile sunt foarte aplecate spre impodibirea trupului (machiaj, bijuterii, haine mai mult sau mai putin decente etc.), spre barfa si cleveteala, in timp ce barbatii sunt mai vulnerabili la pacatele trupesti, la satsifacerea orgoliului masculin sub diferite forme etc. Si sa nu uitam ca totusi barbatii n-ar vedea atatea trupuri goale si n-ar insela sotiile daca n-ar exista femei disponibile sa faca pacatele respective. Sunt sigura ca daca femeile - sa zicem majoritatea - s-ar schimba si ar adopta o atitudine crestina, foarte multi barbati s-ar schimba si ar veni la credinta. Spunea un Sfant parinte, nu-mi amintesc exact care, un mare adevar: DA-MI O MANA DE MAME CRESTINE SI VOI SCHIMNA FATA LUMII. Ceva similar spune Sf. Apostol Pavel , ca barbatul necredincios se poate mantui prin femeia credincioasa, dar aici deja este in contexul casatoriei. In primul rand trebuie sa accepti ca toti suntem pacatosi, dar ca nu trebuie sa judecam pe nimeni. Dumnezeu ne rabda pe fiecare cu patimile lui, unii se lupta sa se mantuiasca dar altii habar nu au ce e viata crestina si traiesc in pacate fara sa se gandeasca ce rau fac pentru sufletul lor si poate si pentru altii. Acestia au mare nevoie de rugaciune, mai ales cea de la Sf. Maslu. Spunea parintele Paisie Aghioritul ca cel mai bun ajutor pe care poti sa-l dai unui om este sa te rogi pentru el si Dumnezeu il va ajuta pe acela, pentru credinta ta. Este bine ca te intristezi cand vezi ca oamenii sunt in pacate. Dar nu trebuie sa deznadajduiesti sau sa-i crezi pe toti stricati si porci. Cand ai astfel de ganduri gandeste-te la sfintii barbati din Biserica ortodoxa - de exemplu la Sf. Nectarie, chiar iti recomand cartea despre viata sa. O sa vezi cu ce fel de oameni s-a confruntat si el si totusi cata rabdare si nadejde si rugaciune a avut, spre deosebire de noi care suntem asa slabi in credinta. Poate aici intervine neputinta ta, ca doar esti om si ai caderile tale, dar un duhovnic bun si spovedania te-ar ajuta foarte mult. Roaga-te si tu ca sa-ti lumineze Dumnezeu mintea si sa vezi lucrurile corect, pentru ca sigur exista si oameni foarte buni pe care inca nu-i cunosti si care poate te vor face sa-ti schimbi parerea proasta pe care o ai acum despre oameni in general.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) |
|
|||
|
|||
![]()
:)) Era sa spun ceva, dar unii s'ar putea simti indignati, chiar daca as apela la eufemisme. Si mai bine sa nu fim off-topic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Acuma sper să nu te fi supărat, era o glumă mai puțin evidentă și mai puțin izbutită, se pare. Cât despre off-topic, ce să zic.... ce se discută pe-aici e off-reality, deci nu pierde nimeni nimic dacă mai detensionăm atmosfera cu câte o încercare de umor inaparent.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce nu (prea) merg barbatii la biserica? | N.Priceputu | Reguli in Biserica | 113 | 19.11.2012 13:12:39 |
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? | AGabriela | Nunta | 151 | 09.11.2012 09:24:09 |
barbatii pot fi fideli unei singure femei? | Jamaica | Nunta | 133 | 10.09.2012 16:06:38 |
|