Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 21:25:31
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Vă rugăm insistent dați referința biblică pentru textele postate, dacă doriți să fiți crezut!
Vechi 30.12.2011, 21:28:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vă rugăm insistent dați referința biblică pentru textele postate, dacă doriți să fiți crezut!
Le-am scris eu acum din burta

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=74&cap=3
Vechi 30.12.2011, 21:30:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Așa am avut și eu impresia... am dat search în Biblie și textul era inexistent! Abia apoi am observat că este dintr-o carte necanonică... probabil de aceea n-ați dat referința. Mulțumim, pas!
Vechi 30.12.2011, 21:30:43
Senior Member

Implicit

Scuze voi cred ca nu aveti cartea asta in Biblie.
Vechi 30.12.2011, 21:32:16
Banned

Implicit

Citat:
Scuze voi cred ca nu aveti cartea asta in Biblie.
Nu numai noi, nici măcar Solomon n-o avea...
Vechi 30.12.2011, 21:36:07
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Deci va trai si nu va muri inseamna Eu il voi invia ?
"Va trai si nu va muri", insemna ca va mosteni viata vesnica. Iar Mantuitorul spune clar ca viata vesnica o va mosteni cel inviat din morti (Ioan 6:40). Nu mortul are viata vesnica.

Citat:
Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului.
Asta este varza a la grec (elineasca). Nu era mai simplu sa credeti in revenirea Domnului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice? Astea sunt fagaduintele Mantuitorului (pe care le gasiti si in Crez).

Citat:
Pentru ca vom avea nevoie de un trup dupa venirea lui Hristos.
Nu am inteles. Ce nevoie sa mai ai de trup dupa ce ai trait (constient si activ), fara trup, in prezenta Domnului?

Apoi, aceasta terorie a vietuirii fara trup, si recuperarea lui ulterioara, aduce o mare jignirea scopului revenirii Mantuitorului si invierii. Va reveni Mantuitorul sa recupereze niste carcase pentru cei care traiesc? Asta este invierea?

Citat:
Exact asta spune si Pavel despre inviere desi el spune ca a fost rapit ( in trup sau nu )
Ce inviere? Pavel descrie o rapire cat timp el era viu dea binelea. Nu murise deloc. Se vede cat de mult pretuiesti fagaduinta invierii. Nu-i gasesti locul nicidecum.
Vechi 30.12.2011, 21:37:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu numai noi, nici măcar Solomon n-o avea...
Asta nu inseamna nimic.Nu e canonica inseamna ca nu i s-a putut verifica autenticitatea dar nu inseamna ca nu e " buna de citit" .Toate bibliile aveau si textele necanonice incluse,numai mai tarziu unii au devenit mai catolici decat Papa.
Vechi 30.12.2011, 21:40:22
Banned

Implicit

Citat:
Asta nu inseamna nimic.Nu e canonica inseamna ca nu i s-a putut verifica autenticitatea dar nu inseamna ca nu e " buna de citit" .
Nici n-am spus asta. E bună de citit. Doar că nu e bună de argumentat.
Vechi 30.12.2011, 21:43:07
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Da e aceeasi modalitate prin care si Pavel dorea sa paraseasca trupul si sa fie langa Hristos.
Va sa zica, mai exista o modalitate de a fi cu Domnul, in afara de cea fagaduita de El. Reiau ideea: Domnul ii fagaduieste lui Petru ca se va intoarce sa il ia cu El, pentru ca acolo unde este El sa fie si Petru. Dar, Petru gaseste o alta modalitate, facand inutila fagaduinta Domnului. Am inteles bine? Daca da, puteti sa spuneti cu cuvintele dvs. care este acea modalitate (fara versete - caci oricum le scoateti din context)? Caci eu nu pot pricepe cum poate sa fie Petru cu Domnul, fara ca Domnul sa se intoarca sa-l ia cu El (asa cum a fagaduit).
Vechi 30.12.2011, 21:43:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
"Va trai si nu va muri", insemna ca va mosteni viata vesnica. Iar Mantuitorul spune clar ca viata vesnica o va mosteni cel inviat din morti (Ioan 6:40). Nu mortul are viata vesnica.

Asta este varza a la grec (elineasca). Nu era mai simplu sa credeti in revenirea Domnului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice? Astea sunt fagaduintele Mantuitorului (pe care le gasiti si in Crez).

Nu am inteles. Ce nevoie sa mai ai de trup dupa ce ai trait (constient si activ), fara trup, in prezenta Domnului?

Apoi, aceasta terorie a vietuirii fara trup, si recuperarea lui ulterioara, aduce o mare jignirea scopului revenirii Mantuitorului si invierii. Va reveni Mantuitorul sa recupereze niste carcase pentru cei care traiesc? Asta este invierea?

Ce inviere? Pavel descrie o rapire cat timp el era viu dea binelea. Nu murise deloc. Se vede cat de mult pretuiesti fagaduinta invierii. Nu-i gasesti locul nicidecum.
Eu zic sa termini cu ce "aduce mare jignire " ca nu ma impresionezi cu asta.Eu stiu exact ce cred si de ce cred ce cred.
Pavel spune ca a fost rapit ( in trup sau in afara trupului ) .Asta inseamna ca nu neaparat in trup.
In definitiv de ce discut eu cu voi ? Voi veniti aici sa pacaliti lumea cum daca nu vor tine sambata si nu vor bea must nu se vor mantui .Si ca or sa adoarma un pic dupa ce mor dar sa fie linistiti ca invie ei...totul e sa fie la voi in biserica.
Nimic din ce sustineti nu e adevarat.V-ati vandut sufletele pe nimic.Si nici macar nu o sa aveti ocazia sa "dormiti".
Sa fiti sanatosi !
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31