Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2011, 09:56:44
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

S-a mai afirmat printre altele, de catre Konjiro, ca istoria masacrului pruncilor de catre Irod ar fi un fals, fiindca nu ar fi consemnata. Dincolo de faptul ca ea este consemnata de autorul necrestin Macrobius, ea e in primul rand consemnata in evanghelii, care sunt si ele documente istorice.
Istoricii romani erau preocupati mai mult de evenimente care priveau politica imperiului si din aceasta cauza nu vorbesc despre eveniment.
Dar parerea lui Konjiro pleaca de la prejudecata ilogica si absolut falsa ca evangheliile nu reprezinta un document istoric obiectiv pentru simplul motiv ca acolo e vorba de Fiul lui Dumnezeu.
Deci parerile ateilor pleaca de fapt de la premisa ca Dumnezeu nu exista si tot ce e legat de el trebuie neaparat sa fie un fals.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 10:14:53
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Se stie ca Irod era un om crud care si-a ucis si propriul fiu si o mare parte din propria familie, avand o dorinta nemasurata de putere. Ce l-ar fi putut opri sa ordone un masacru al pruncilor sub 2 ani din Betleem, crezand ca puterea lui e amenintata?
Chiar si revista Historia, unde scriu istorici renumiti, consemneaza evenimentul uciderii pruncilor fara sa arunce nici o umbra de indoiala asupra evenimentului.
Numai unii atei se straduiesc sa nege tot ce e legat de evanghelie si de Fiul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 10:50:08
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Dar sa revenim la giulgiul din Torino.Cum bine se stie acest giulgiu este o bucata de panza pe care este imprimat chipul mantuitorului din cap pana in picioare. Sa vedem insa ce zice Biblia:
"A sosit și Simon-Petru, urmând după el, și a intrat în mormânt și a văzut giulgiurile puse jos,
Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusă împreună cu giulgiurile, ci înfășurată, la o parte, într-un loc". (Ioan 20: 6-7)
Deci pe acest giulgiu nu avea cum sa apara fata lui Hristos imprimata deoarece MAHRAMA, care fusese pe capul lui era o panza separata de restul giulgiului cu care fusese infasurat trupul lui Iisus. Pe mahrama ar trebui sa apara imprimata chipul mantuitorului (asta daca mai exista) si nu pe giulgiu deoarece acesta a fost folosit la infasurarea lui Iisus de la gat in jos si nu la acoperirea capului, inclusiv a fetei. In concluzie giulgiul din Torino e un fals! Doamne ajuta!
Nu stiu daca aveti dreptate. Eu am citit ca evreii obisnuiau sa infasoare trupurile decedatilor intr-o pinza alba, de in, si, eventual, mai adaugau salul de rugaciune. Giulgiul infasura trupul din cap pina in picioare.

Am citit o carte despre giulgiul de la Torino si am vazut si niste documentare TV. Exista mai multe lucruri care conduc la concluzia ca nu ar fi fals, chiar daca testul cu carbon a indicat ca giulgiul ar proveni din perioada Evului Mediu. Acetea ar fi:
-pe giulgiu s-au gasit urme de polen ale unei plante care creste numai in zona Palestinei, deci giulgiul s-a aflat in acea zona
-cu siguranta cel care a fost infasurat in giulgiu a murit crucificat (acest verdict a fost dat de un medic legist din America)
-urma de singe de pe giulgiu apartine unei persoane care a avut grupa AB IV. In Biserica Catolica s-a intregistrat o minune in care o sfinta Ostie s-a transformat in carne, adica Trupul Mintuitorului nostru. Cercetatorii au confirmat ca acea bucata de carne provine de la un barbat care are grupa de singe AB IV.

Poate ca cele de mai sus sint coincidente; acestea, insa, nu ne lasa sa dam verdictul ca giulgiul e un fals.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 10:54:08
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
Dar sa revenim la giulgiul din Torino.Cum bine se stie acest giulgiu este o bucata de panza pe care este imprimat chipul mantuitorului din cap pana in picioare. Sa vedem insa ce zice Biblia:
"A sosit și Simon-Petru, urmând după el, și a intrat în mormânt și a văzut giulgiurile puse jos,
Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusă împreună cu giulgiurile, ci înfășurată, la o parte, într-un loc". (Ioan 20: 6-7)
Deci pe acest giulgiu nu avea cum sa apara fata lui Hristos imprimata deoarece MAHRAMA, care fusese pe capul lui era o panza separata de restul giulgiului cu care fusese infasurat trupul lui Iisus. Pe mahrama ar trebui sa apara imprimata chipul mantuitorului (asta daca mai exista) si nu pe giulgiu deoarece acesta a fost folosit la infasurarea lui Iisus de la gat in jos si nu la acoperirea capului, inclusiv a fetei. In concluzie giulgiul din Torino e un fals! Doamne ajuta!
http://en.wikipedia.org/wiki/Sudarium_of_Oviedo

Niciunde în Evanghelie nu scrie că giulgiul ar fi fost "de la gât în jos". Pe cap se poate pune și mahramă și giulgiu.

"Demonstrația" dumneavoastră a mai facut-o și Calvin acum câteva sute de ani. Neconvingătoare a fost atunci, neconvingătoare e și acum. Vă puteți lua de mână cu el.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 11:09:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu stiu daca aveti dreptate. Eu am citit ca evreii obisnuiau sa infasoare trupurile decedatilor intr-o pinza alba, de in, si, eventual, mai adaugau salul de rugaciune. Giulgiul infasura trupul din cap pina in picioare.

Am citit o carte despre giulgiul de la Torino si am vazut si niste documentare TV. Exista mai multe lucruri care conduc la concluzia ca nu ar fi fals, chiar daca testul cu carbon a indicat ca giulgiul ar proveni din perioada Evului Mediu. Acetea ar fi:
-pe giulgiu s-au gasit urme de polen ale unei plante care creste numai in zona Palestinei, deci giulgiul s-a aflat in acea zona
-cu siguranta cel care a fost infasurat in giulgiu a murit crucificat (acest verdict a fost dat de un medic legist din America)
-urma de singe de pe giulgiu apartine unei persoane care a avut grupa AB IV. In Biserica Catolica s-a intregistrat o minune in care o sfinta Ostie s-a transformat in carne, adica Trupul Mintuitorului nostru. Cercetatorii au confirmat ca acea bucata de carne provine de la un barbat care are grupa de singe AB IV.

Poate ca cele de mai sus sint coincidente; acestea, insa, nu ne lasa sa dam verdictul ca giulgiul e un fals.
asa este, dar in Evanghelie nu zice de acest sal de rugaciune, ci de mahrama. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 11:13:33
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
http://en.wikipedia.org/wiki/Sudarium_of_Oviedo

Niciunde în Evanghelie nu scrie că giulgiul ar fi fost "de la gât în jos". Pe cap se poate pune și mahramă și giulgiu.

"Demonstrația" dumneavoastră a mai facut-o și Calvin acum câteva sute de ani. Neconvingătoare a fost atunci, neconvingătoare e și acum. Vă puteți lua de mână cu el.
Calvin a avut dreptate prietene. Stiu ca e greu ca BRC sa recunoasca a facut o greseala cu acest giulgiu. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 11:31:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Calvin a avut dreptate prietene. Stiu ca e greu ca BRC sa recunoasca a facut o greseala cu acest giulgiu. Doamne ajuta!
Biserica Romano-Catolica nu s-a pronuntat niciodata asupra autenticitatii giulgiului. Deci nu are ce sa recunoasca. Pe de alta parte, cred ca Biserica Romano-Catolica e singura care a recunoscut ca a facut greseli. Toate celelalte biserici se considera infailibile.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 11:51:30
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Biserica Romano-Catolica nu s-a pronuntat niciodata asupra autenticitatii giulgiului. Deci nu are ce sa recunoasca. Pe de alta parte, cred ca Biserica Romano-Catolica e singura care a recunoscut ca a facut greseli. Toate celelalte biserici se considera infailibile.
dar i-a lasat pe oameni sa se inchine la acest giulgiu care este asezat unde doamna? Intr-un muzeu sau in catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Torino? Daca era pus intr-un muzeu mai ziceam dar este asezat intr-o BISERICA care apartine de BRC. Daca nu sunt siguri de autenticitatea giulgiului de ce ii lasa pe oamnei sa se inchine la el? Iar acest lucru se intampla de sute de ani. Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 12:17:55
Senior Member

Implicit

Citat:
dar i-a lasat pe oameni sa se inchine la acest giulgiu care este asezat unde doamna? Intr-un muzeu sau in catedrala Sf. Ioan Botezatorul din Torino? Daca era pus intr-un muzeu mai ziceam dar este asezat intr-o BISERICA care apartine de BRC. Daca nu sunt siguri de autenticitatea giulgiului de ce ii lasa pe oamnei sa se inchine la el? Iar acest lucru se intampla de sute de ani. Doamne ajuta!
Dupa cum bine stiti si dumneavoastra, credinta noastra nu depinde de autenticitatea acestui giulgiu. Cei care se inchina si venereaza giulgiul sint exact ca cei care se inchina si venereaza icoanele. Ei nu se inchina la o bucata de pinza ci ating pinza care l-a infasurat pe Domnul nostru. Acest giulgiu este ca o icoana care ne face sa meditam mai mult la suferintele pe care Domnul nostru le-a indurat pentru noi.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 13:05:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Eu am vazut un documentar la Discovery in care se arata ca probabil e autentic. Se stie ca giulgiul exista in Constantinopol, dar a fost luat in vest. Probabil acesta e cel din Constantinopol.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Emisiuni audio/video stiintifice si culturale in limba romana UNNOOM Generalitati 3 26.11.2012 08:34:29
Dovezi stiintifice , logice si matematice care arata existenta lui Dumnezeu razaudi Generalitati 6 27.11.2011 01:05:23
Raelienii - secta cu pretentii stiintifice haitchi Intrebari utilizatori 32 31.08.2010 17:01:21
Giugiul de la Torino cezar13 Despre Biserica Ortodoxa in general 81 01.07.2010 12:05:30
caut date contact guiumihai Stiri, actualitati, anunturi 5 02.09.2008 18:04:04