![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Las ca spun eu o tampenie. Privind icoana, aproape ca as spune ca e o reactualizare a cosmogoniei, avem de toate: regnul mineral, vegetal si animal + lumea informala (ingerii), deci nasterea Domnului prefigureaza renasterea lumii atat la nivel macro, cat si individual (nasterea duhovniceasca a omului)
Last edited by ioanna; 22.12.2011 at 00:33:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu traditia laica, desigur.
Din pin? De unde sa stiu, eu am aflat asta din slujbe, rugaciuni.. nu sunt de formatie "teologica" Daca vrei raspunsuri, caut, vin cu ele in timp. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ce ati spus e o tampenie, atunci eu sunt geniu, desi sunt doar unul din multii idioti fara nume ai planetei. Sincer, ce ati spus e o remarca extrem de profunda. Stiti de ce spun asta? Nu din mintea mea cretina, ci: "Iata, Eu fac toate lucrurile noi" (Apocalipsa, habar n-am sa indic unde, mai spre sfarsit).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Ai citit vreodată imnografia praznicului Înălțării Sfintei Cruci? O să găsești acolo că prin jerfa Mântuitorului pe Cruce toată firea copacilor a fost sfințită. Interesant nu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, frate, pentru cuvantul bun. Intuitie inseamna accesul nemediat de ratiune la un anume adevar, profund sau mundan. Ceea ce subliniaza ca nu imbecilul patentat de mine a spus-o, ci Domnul. Eu doar am tastat-o.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, pomul vietii este un simbol foarte important in iudaism (ganditi-va numai la arborele sephirotic). O revenire la arborele vietii ne-ar apropia de o simbolistica cu care crestinismul nu are prea multe in comun, ar creea confuzii si asimilari.. nedorite. De aceea eu cred ca in crestinism se vorbeste doar tangential de arborele vietii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=anna21;417472]
Citat:
Pe muntele cel înalt al lui Israel îl voi sădi și va slobozi ramuri, va aduce rod, și se va face un cedru falnic și vor locui în el tot felul de păsări; tot felul de înaripate vor locui în umbra ramurilor lui. Și vor cunoaște toți pomii câmpului că Eu, Domnul, pomul înalt îl fac mic și pe cel mic îl fac înalt; pomul verde îl usuc și pomul uscat îl înverzesc. Eu, Domnul, am spus acestea". (Iezechel 17: 22-24) Hops! Iaca a apărut un arbore în Scriptură într-un text care stă la baza unei simbolistici iconologice. Și încă un copac din genul coniferelor înrudit cu bradul adică din familia Pinaceae-lor. Oare ce simbolizează cedrul acela??
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 22.12.2011 at 02:46:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|