![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Considerăm suficient, deocamdată, ce a postat Geo altădată și Ioanna în seara asta despre munte și avansăm o altă întrebare: ce rol are vegetația din icoană? De ce există un pom în icoana praznicului?
|
|||
|
|||
![]()
Rascumpararea speciei noastre, prin anularea pacatului protoparintilor nostri, care au gustat din rodul pomului interzis? Sunt un prost care da cu presupusul, nu dati cu pietre...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Nu prin brad.) |
|
|||
|
|||
![]()
Bradul/pinul are o functie simbolica in prea multe religii pagane.
Acum mi-au venit in minte si simboluri orientale.. conul de brad. Nu mai detaliez. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și crucea din ce-i făcută? Caută în toate icoanele (autentice) ale praznicelor și să găsești în toate câte un copac!
|
|||
|
|||
![]()
Nu traditia laica, desigur.
Din pin? De unde sa stiu, eu am aflat asta din slujbe, rugaciuni.. nu sunt de formatie "teologica" Daca vrei raspunsuri, caut, vin cu ele in timp. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai citit vreodată imnografia praznicului Înălțării Sfintei Cruci? O să găsești acolo că prin jerfa Mântuitorului pe Cruce toată firea copacilor a fost sfințită. Interesant nu?
|
||||
|
||||
![]()
Las ca spun eu o tampenie. Privind icoana, aproape ca as spune ca e o reactualizare a cosmogoniei, avem de toate: regnul mineral, vegetal si animal + lumea informala (ingerii), deci nasterea Domnului prefigureaza renasterea lumii atat la nivel macro, cat si individual (nasterea duhovniceasca a omului)
Last edited by ioanna; 22.12.2011 at 00:33:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ce ati spus e o tampenie, atunci eu sunt geniu, desi sunt doar unul din multii idioti fara nume ai planetei. Sincer, ce ati spus e o remarca extrem de profunda. Stiti de ce spun asta? Nu din mintea mea cretina, ci: "Iata, Eu fac toate lucrurile noi" (Apocalipsa, habar n-am sa indic unde, mai spre sfarsit).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|