Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 17:05:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu va este clar ca 'iezerul de foc' este simbol pt moartea definitiva? cum poti arunca moartea, care e o stare, deci nu ceva fizic, in ceva care e fizic? si iadul ! pai multi zic ca 'iezerul de foc' este 'iadul', deoarece vad acolo ca 'iadul' e aruncat in 'iezer' si trag concluzia ca...daca 'iadul' e vesnic, atunci e acel 'iezer'.
Nu este deloc așa, deoarece Ioan ne spune:

"Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor."

Diavolul, fiara și proorocul mincinos vor fi chinuiți acolo (în iezerul de foc) în vecii vecilor. Deci nu vor dispărea în neant, nu vor fi nimiciți, existența lor nu va înceta deoarece nu ar mai avea cine să fie chinuit în vecii vecilor. E atît de clar.

Filosofic vorbind, dacă existența unei părți a oamenilor ar fi temporară din cauză că ei au îmbrățișat ideea răului, atunci toată treaba asta cu Creația și tot ce presupune ea ar fi o glumă proastă.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 20.12.2011, 17:10:32
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
N-am spus că sunt la Tronul lui Dumnezeu, ori în Rai cu Domnul; am spus doar ce spune Biblia: că au fost ridicați/luați/răpiți la cer, și că sunt vii, nu morți. Nu-mi cereți să vă spun în ce constelație ori galaxie că nu știu.
Este totusi o problema legata de rapirea la cel a lui Ilie la care eu nu am gasit rezolvarea.
Observați că relatarea cu Ilie, ne spune că unii fii ai profeților i-au cerut voie lui Elisei să-l caute pe Ilie prin munți sau prin văi unde credeau că l-a dus Spiritul lui Dumnezeu (2Împărați 2:15-18). Deci ei au înțeles că Ilie nu a fost răpit la cer unde este Dumnezeu, și chiar dacă nu l-au găsit, conceptul din vremea respectivă era că Spiritul lui Dumnezeu strămută sau mută oamenii prin văzduh dintr-o zonă în alta (1Împărați 18:12).
Ilie a trimis o scrisoare la regele Ioram al lui Iuda, după aproximativ 10 ani de la răpirea lui. Pentru a înțeleg mai bine vă prezint în continuare firul cronologic al evenimentelor: Răpirea lui Ilie a avut loc în anul când Ioram fiul lui Ahab a început să domnească peste Israel la Samaria, în al 18 an al lui Iosafat regele lui Iuda (2Împărați 3:1). În al cincilea an al domniei lui Ioram fiul lui Ahab care era rege în Israel, în Iuda a devenit rege un alt Ioram fiul lui Iosafat (2Împărați 8:16). Acest Ioram fiul lui Iosafat care a domnit în Ierusalim 8 ani, și-a ucis frații și casa tatălui Său și a îndemnat poporul la idolatrie. Pentru aceasta Ilie îi scrie o scrisoare (oare din cer?!) probabil în primul an al domniei lui Ioram, care profețea că va fi lovit de o boală până va muri. Boala l-a lovit pe la sfârșitul anului al doilea al domniei lui și ea sa agravat până a murit după opt ani de domnie (2Cronici 21:5,11-20). Daca Ilie era in cer Atunci cum a putut el sa trimit o scrisoare regelui Iosafat? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 20.12.2011 at 17:15:56.
Vechi 20.12.2011, 17:16:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Observați că relatarea cu Ilie, ne spune că unii fii ai profeților i-au cerut voie lui Elisei să-l caute pe Ilie prin munți sau prin văi unde credeau că l-a dus Spiritul lui Dumnezeu (2Împărați 2:15-18). Deci ei au înțeles că Ilie nu a fost răpit la cer unde este Dumnezeu
Ei, ce să facă și ei? Au scotocit pe unde aveau posibilitate, navetele spațiale nu fuseseră încă inventate...
Vechi 20.12.2011, 22:17:08
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca sufletul e nemuritor si dupa moarte omul pacatos se duce in Iad unde este chinuit iar cel drept se ridica la Cer pentru a fi cu dreptii, in ce mai consta Invierea? ca si cel rau dar si cel drept sunt vii. A....stiu ce veti zice, ca Invierea consta in aceea ca sufletul celui drept primeste un trup. Dar...se pune intrebarea, daca sufletul traieste si asa, bine-mersi, la ce-i mai trebuie trup? Si doar la asta se rezuma Invierea, la faptul ca sufletul viu primeste o haina(trupul)?

Răspunsul este simplu, deoarece Domnul Isus Cristos nu a răscumpărat doar sufletul sau spiritul; ci, și corpul sau trupul fizic, despre această răscumpărare vorbește Pavel când spune în Romani 8 „Și nu numai ea, dar și noi, care avem cele dintâi roade ale Duhului, suspinăm în noi și așteptăm înfierea, adică răscumpărarea trupului nostru.” Astfel creștinul are nevoie de înviere, deoarece el este răscumpărat complet de Domnul nostru: suflet (spirit) și trup (comp. cu 1Tesaloniceni 5:23). În plus, creștinul va învia în trup, după cum spune și Pavel în Romani 8 „Și dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morți locuiește în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morți, va învia și trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuiește în voi.”Deci textul spune clar, că trupurile creștinilor muritoare, vor învia, aici textul nu spune că creștinii vor învia în alt trup; ci, chiar cel în care au murit, va fi ridicat la viață, bineînțeles că acesta va trece printr-un proces de transformare ca să devină nemuritor (1Corinteni 15:52-54), pentru că trupurile imperfecte în starea de păcat și cu gena morții în ele, nu poate moșteni cerul (1Corinteni 15:50).
Ce biruință ar fi dacă Dumnezeu nu ar reuși decât ca suflet să-l salveze pe om ?! Așa cum din păcate cred unii, când nu înțeleg în ce corp vor învia cei morți în Cristos, și neagă credința apostolică exprimată în „Crezul apostolilor”, și care spunea clar: „cred în... învierea trupului”. Prin urmare, și noi trebuie să credem că Dumnezeu este cel ce va purifica pe baza răscumpărării lui Isus atât și spiritul nostru cât și trupul nostru dându-le un destin etern (comp. 2Corinteni 7:1 cu 1Tesaloniceni 5:23; 1Corinteni 7:34).
De fapt, învierea este o unire din nou a trupului cu sufletul sau cu spiritul. Dacă la moarte se desparte trupul de spirit, la înviere este reversul medaliei, adică trupul cu spiritul (sufletul+suflarea) se unesc, ca și la creiere.
Părinții bisericii, au susținut în mod clar că învierea este unirea din nou a trupului cu sufletul.
De pildă, Atenagora Atenianul în tratatul său: „Despre învierea morților” (177-180 e.n.) spune în Cap. XV:
„Când ne gândim la creiere omului, implicit ne gândim că trebuia să existe un singur scop pentru sufletul cât și pentru trupul lui...învierea trupurilor moarte și descompuse, fără de care o nouă împreunare firească a celor două componente (suflet și trup) nu s-ar putea concepe…omul trebuie să dăinuiască etern sub forma ambelor elemente, fapt care ar fi de ne-conceput fără înviere” Deci e clar, învierea este unirea din nou a sufletului (spiritului) cu trupul, partea imaterială cu cea materială, de aceea avem nevoie de înviere. Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 20.12.2011 at 22:22:59.
Vechi 21.12.2011, 09:08:33
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
existența lor nu va înceta deoarece nu ar mai avea cine să fie chinuit în vecii vecilor. E atît de clar.
Nivelul meu inferior de intelegere imi spune ca daca Iezerul este moartea a 2-a inseamna ca e simbolul mortii definitive. In Iezer se arunca Iadul, Moartea. Nu poti arunca pentru chin, Moartea, care e o stare, nu o entitate vie. Iadul, nici atat.
Vechi 21.12.2011, 09:10:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
N-am spus că sunt la Tronul lui Dumnezeu, ori în Rai cu Domnul; am spus doar ce spune Biblia: că au fost ridicați/luați/răpiți la cer, și că sunt vii, nu morți. Nu-mi cereți să vă spun în ce constelație ori galaxie că nu știu.
Imi pare rau, dar eu laudam Biserica Adventista pentru invataturile corecte despre starea omului in moarte si despre Inviere.
Vechi 21.12.2011, 13:36:29
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau, dar eu laudam Biserica Adventista pentru invataturile corecte despre starea omului in moarte si despre Inviere.
asta e o gluma nu? Invatatura adventista corecta despre morte? E o gluma buna! Doamne ajuta!
Vechi 21.12.2011, 14:20:12
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
asta e o gluma nu? Invatatura adventista corecta despre morte? E o gluma buna! Doamne ajuta!
Posibil sa fie o gluma buna. Adventistii se remarca prin credinta in invataturile despre inviere (nu despre moarte - care oricum este ceva de o clipa). Ce mare lucru poti sa spui despre moarte, in care nu stii nimic?

Last edited by grasu77; 21.12.2011 at 15:26:25.
Vechi 21.12.2011, 15:28:21
Banned

Implicit

Citat:

am spus : "despre starea omului in moarte" .
Vechi 21.12.2011, 19:22:54
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
am spus : "despre starea omului in moarte" .
starea omului in moarte. OK! Exista asa ceva? Te rog sa-mi arati asta in Biblie?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31