Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
N-am spus că sunt la Tronul lui Dumnezeu, ori în Rai cu Domnul; am spus doar ce spune Biblia: că au fost ridicați/luați/răpiți la cer, și că sunt vii, nu morți. Nu-mi cereți să vă spun în ce constelație ori galaxie că nu știu.
|
Este totusi o problema legata de rapirea la cel a lui Ilie la care eu nu am gasit rezolvarea.
Observați că relatarea cu Ilie, ne spune că unii fii ai profeților i-au cerut voie lui Elisei să-l caute pe Ilie prin munți sau prin văi unde credeau că l-a dus Spiritul lui Dumnezeu (2Împărați 2:15-18). Deci ei au înțeles că Ilie nu a fost răpit la cer unde este Dumnezeu, și chiar dacă nu l-au găsit, conceptul din vremea respectivă era că Spiritul lui Dumnezeu strămută sau mută oamenii prin văzduh dintr-o zonă în alta (1Împărați 18:12).
Ilie a trimis o scrisoare la regele Ioram al lui Iuda, după aproximativ 10 ani de la răpirea lui. Pentru a înțeleg mai bine vă prezint în continuare firul cronologic al evenimentelor: Răpirea lui Ilie a avut loc în anul când Ioram fiul lui Ahab a început să domnească peste Israel la Samaria, în al 18 an al lui Iosafat regele lui Iuda (2Împărați 3:1). În al cincilea an al domniei lui Ioram fiul lui Ahab care era rege în Israel, în Iuda a devenit rege un alt Ioram fiul lui Iosafat (2Împărați 8:16). Acest Ioram fiul lui Iosafat care a domnit în Ierusalim 8 ani, și-a ucis frații și casa tatălui Său și a îndemnat poporul la idolatrie. Pentru aceasta Ilie îi scrie o scrisoare (oare din cer?!) probabil în primul an al domniei lui Ioram, care profețea că va fi lovit de o boală până va muri. Boala l-a lovit pe la sfârșitul anului al doilea al domniei lui și ea sa agravat până a murit după opt ani de domnie (2Cronici 21:5,11-20). Daca Ilie era in cer Atunci cum a putut el sa trimit o scrisoare regelui Iosafat? Doamne ajuta!