Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2011, 18:21:33
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar precoce mai sunteți! Se vede că ați citit cartea la 6 ani... eu am citit-o ceva mai târziu.
P.S. Parcă ziceați că vă opriți căci pierdeți timp... ori ați dat mașina timpului în marșalier?
Multe spune omul si nu face. Dar eram dator sa arat cum puteti inghiti niste lucruri la care nici nu puteti aduce dovezi! Ce ai citit tu acea carte sau Grasu si a-ti vazut acea greseala sau asa v-a invatat cultul AZS? Spune cinstit!
Vechi 20.12.2011, 18:25:41
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Cred ca esti destul de destept sa vezi ca in acel an acesta nu a scris o astfel de carte
De unde stii? Articolul spune ca autorul a scris mai multe carti in 1902 (fara sa specifice vre-una). Daca "Istoria bisericeasca" ed. II-a, a fost scrisa in 1903, oare cand a fost scrisa "Istoria bisericeasca" ed. I-a?
Vechi 20.12.2011, 18:26:17
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Multe spune omul si nu face. Dar eram dator sa arat cum puteti inghiti niste lucruri la care nici nu puteti aduce dovezi! Ce ai citit tu acea carte sau Grasu si a-ti vazut acea greseala sau asa v-a invatat cultul AZS? Spune cinstit!
Prietene, am citit toate cărțile lui Jules Verne (toate câte au fost publicate în România); dacă asta are vreo relevanță pentru tine. Pentru mine, spun sincer nu [mai] are...
Vechi 20.12.2011, 18:27:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Nu. Reprezinta exact o zi:ziua a saptea.

Esti cel mai inventiv ortodox. Ca sa nu te prinda ziua a saptea, tu ai gasit varianta sa te invarti in jurul pamantului. Tare de tot. Poate o sa auzim de satelitul natural bairstow.

Toti adventistii tin sabatul de la apus (vineri seara - in intelesul nostru) pana la urmatorul apus. Este vreo problema fusul orar? Ce, la pazitorii duminicii nu este acelasi lucru?

Care Biblie (in afara de a ta) spue clar ca sa hoatarat o noua zi de odihna (referire la Evrei 4:8)? Toate Bibliile (inclusiv originalul grecesc) spun ca s-a hotarat o noua zi. Punct. Fara adaugirea "de odihna" (care se gaseste numai in falsul tau). Cel care a facut acesta traducere (stii tu cine este) va avea de raspuns la o intrebare usturatoare, la judecata, pentru ratacirea pe care a produso. Nu-i fi partas sa nu ajungeti in aceeasi oala (era sa zic cazan).
1 o zi din punctul tau de vedere din punctul eschimosului....2 Aici esti mai bine instruit ca osutafaraunu. Ai prins miscarea :))) 3 Si ortodocsii tin dupa fusul orar sau mai bine zis cand se intuneca dar ei nu bat in cuie aceasta zi! 4Spune clar ca sa hotarat o noua zi de odihna! Ca sa intre si evreii! Prin traditie (sarea pamantului) ea e Duminica! Tot prin traditia bisericeasca avem si Nt! Ca nu voi l-ati curatat de carti apocrife!
Vechi 20.12.2011, 18:34:10
Senior Member

Implicit

Citat:
De unde stii? Articolul spune ca autorul a scris mai multe carti in 1902 (fara sa specifice vre-una). Daca "Istoria bisericeasca" ed. II-a, a fost scrisa in 1903, oare cand a fost scrisa "Istoria bisericeasca" ed. I-a?
sa zicem ca in anul 1902 dar tu prin ce scri arati ce am spus eu : in viata ta nu ai pus mana pe aceasta carte!
Osutafaraunu nu cred ca ai citit toate cartile de Jules verne, au mai aparut si acum doi ani carti care nu au fost publicate inainte apoi in biblioteca Romana era o carte de geografie scrisa de el cu un continut de vreo 1000 de pagini! Iar te inseli! Dar important este ca nu ai pus nici tu nici Grasu mana pe aceea carte! Apoi nu asta este important. Am arata clar ca erau evrei care inca tinau sabatul dupa moartea lui Iisus! Erau crestini dar biserica nu se formase inca! Iisus nu urcase la cer ca biserica sa fie calauzita de Duhul Sfant!
Vechi 20.12.2011, 18:38:50
Banned

Implicit

Citat:
Si ortodocsii tin dupa fusul orar sau mai bine zis cand se intuneca dar ei nu bat in cuie aceasta zi!
Ei nu au cum sa "bata in cuie aceasta zi". Una este sa tii o zi pentru ca "asa zice Domnul", alta este sa tii o zi pentru ca "asa zice omul". Este o mare diferenta de motivatie.

Citat:
Spune clar ca sa hotarat o noua zi de odihna!
Ai aici (http://bibledatabase.net/) zeci de variante de traduceri ale Bibliei, facute de pazitori ai duminicii. Ai si originalul grecesc (transliterat). Arata-ne o singura traducere in care versetul din Evrei 4:8 spune, la final, "o alta zi de odihna". Nu vei gasi. Toate traducerile se incheie cu expresia "o alta zi". Puct. Repet: doar traducerea ta falsificata spune "o alta zi de odihna".
Vechi 20.12.2011, 18:42:22
Senior Member

Implicit

Eu nu am facut nici o traducere noua dar am aratat ca se subantelege. Apoi ce rol ar avea sa se vorbeasca despre a saptea zi in acel pasaj daca pasajul se refera la cu totul altceva?!?4. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale"
Vechi 20.12.2011, 18:45:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Ei nu au cum sa "bata in cuie aceasta zi". Una este sa tii o zi pentru ca "asa zice Domnul", alta este sa tii o zi pentru ca "asa zice omul". Este o mare diferenta de motivatie. .
Asa poate gandesc si evreii despre voi! Stim ca Iisus vedea altfel respectarea acestui zi , zi data pentru om nu pentru a lui condamnare asa cum vedeau evreii (si azi voi) si probabil inca mai vad asa!
Vechi 20.12.2011, 18:51:52
Banned

Implicit

Citat:
Eu nu am facut nici o traducere noua dar am aratat ca se subantelege.
1. Nu a zis nimeni ca ai facut tu vreo traducere. Dar, tare iti mai place o traducere falsificata. Asa ca, nu stai cu mult mai bine decat falsificatorul. Mai ales ca este foarte usor de vazut falsul (avand in vedere ca ai un computer si internet la indemana).

2. Biblia trebuie tradusa exact asa cum a fost scrisa, nu dandui subantelesuri.
Vechi 20.12.2011, 18:52:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai aici (http://bibledatabase.net/) zeci de variante de traduceri ale Bibliei, facute de pazitori ai duminicii. Ai si originalul grecesc (transliterat). Arata-ne o singura traducere in care versetul din Evrei 4:8 spune, la final, "o alta zi de odihna". Nu vei gasi. Toate traducerile se incheie cu expresia "o alta zi". Puct. Repet: doar traducerea ta falsificata spune "o alta zi de odihna".
Am vazut ca versetul dinainte ne vorbeste despre ziua a saptea! Daca aici (o alta zi) este vorba de un timp mai indelugat apoi ca sa nu se faca confuzie intre aceasta "o alta zi" si "ziua a saptea" de ce nu se scrie asa: o alta vreme?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16