![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toate citatele date de mine din Sfintele Evanghelii au fost interpretate de preot la predica ,nu eu am spus ceva de la mine. Nu vreau sa va demonstrez ca se apropie sfarsitul pamantului dar d-voastra pur si simplu nu vreti sa vedeti semnele timpurilor ,starea de pacat in care traieste lumea ,legile date de guverne pro homosexualitate si prostitutie ,legi care demoleaza legile date de Dumnezeu la muntele Sinai,semnele din cer si de pe pamant ,tsunami ,eruptii vulcanice dese ,cataclisme. Sunteti foarte aproape de gandirea sectantilor ,va luati dupa propriile idei ,negandind ca puteti sa fiti in inselare. Sfantul Ignatie a scris o carte foarte buna "Despre inselare" Omul se poate insela daca nu asculta de un duhovnic ,de biserica si crede in parerile lui. Last edited by anita; 20.12.2011 at 13:36:55. |
|
|||
|
|||
![]()
In fond si la urma urmei, ce au profetit acesti profeti adventisti, ca tot nu am inteles?
|
|
|||
|
|||
![]()
este voba doar aparent de sfirsitul lumii fiindca vor fi supravietuitori si sfintii vor calauzi lumea, o treime tot va ramine.
semne deja au inceput sa fie ale apropierii vremii si apoi treptat lumea ramasa va fi iertata si ajutata. vor urma vremurile fericite prmise a veni pe pamint. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Daca presupunem prin absurd ca nu aveti dreptate si totusi sustineti asta, cand citeste cineva care nu este foarte experimentat in invataturile Bisericii (nu ca eu le-as sti pe toate) va avea incredere in ceea ce spun eu? NU. De fapt asta este si scopul dvs. Pana nu primesc un argument cu privire la faptul ca as fi sustinut invataturi diferite de cele ale Bisericii, din partea dvs sau a oricuialtcuiva, permiteti-mi sa ma indoiesc de buna dvs intentie. Citat:
Nu este nici o blasfemie. Nu este suficient faptul ca Cel pe care Cerurile nu pot sa Il cuprinda a fost purtat in pantece de Fecioara? Nici un argument nu va va face sa va intoarceti mintea si sufletul spre adevarata invatatura. Stiu ca si din punctul dvs de vedere acelasi lucru mi se plica si mie asa ca nu ma mai obositi sa spuneti. Citat:
Atunci sa mergem inapuo pe firul logic: Ati spus ca Dumnezeu se identifica cu omul. V-am demonstrat din DEX ca identificarea presupune identitate, adica Dumnezeu este identic cu omul. Ce am mintit? Am spus toat ca treceti peste o afirmatie foarte grava ca si cum ar fi fost o greseala minora. Atat. [quote=osutafaraunu;416732]Nu, ați indus doar ideea că întârzie să vină. Dacă ați fi citit concluzia la versetele postate, ați fi prins ideea: [center]"Domnul nu întârzie cu făgăduința Sa, după cum socotesc unii că e întârziere, ci îndelung rabdă pentru voi, nevrând să piară cineva, ci toți să vină la pocăință." (2 Petru 3,9) QUOTE] Am explicat exact care este intentia mea. De nenumarate ori am spus ca eu nu sustin ca nu acesta sunt vremurile din urma. Eu doar contest dreptul omului fara autoritate (data de harului Lui Dumnezeu) sa interpreteze proorocii, si am explicat de ce unele din argumente (toate ca sa nu spuneti ca mint) pot fi contestate. Si ca pe baza acelorasi argumente unii puteau sustine in alte timpuri la fel de bine ca sfarsitul este aproape.
|
|||
|
|||
![]()
parerea mea este ca scriptura ar trebui sa aibe mai multa autoritate decit sfinta traditie insa nici unele din profetiile primite de unii calugari nu ar trebui uitate.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu s-au implinit asa cum nu s-au implinit nici cele ale adventistilor.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si eu am spus ca oricine poate gresi. Ce ne facem cu duhovnicii care sustin ca nu sunt vremurile din urma. Tocmai ca nu eu sunt aproape de sectanti. Sectantii sunt cei care sustin cu inversunare ca sfarsitul este aproape. Faceti un sondaj intre ortodocsi si intre protestanti care cred ca traimi vremurile din urma si veti vedea rezultatul. Si ce din ceea ce am afirmat eu ma face aproape de sectanti? Sau unde m-am indepartat eu de invatatura bisericii interpretant totul pe baza propriei minti? Eu exemplu vreau si de la dvs. Afirmatia nu are valoare de argument. De fapt tot ce am sustinut eu (repet am mai spus asta) e ca nu suntem noi in masura sa ne dam cu parerea si sa interpretam semnele si profetiile. Si am aratat ca argumentele aduse puteau sa sustina sfarsitul veacului si in alte perioade. Atat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Calugari ortodocsi? Pai daca eu credeau in niste invataturi gresite de ce au mai putut profeti? Nu i-ar fi corectat Dumnezeu si apoi le-ar fi dat si darul de a profeti? E foarte grav, dar vad ca in general lumea are tendinta sa faca afirmatii fara acoperire.
|
|||
|
|||
![]()
subiectul eschatologic este vast, exista mai multe categorii de interpretari.
conform profetiei sfintului Selafiil cel orb aceste vremuri sint f aproape, insa legat de Apocalipsa si de unele versete din VT ori ele sint destinate a fi intelese doar de catre putini ori ulterior au mai venit si alte revelatii care insa inca nu au ajuns pina la oamenii de rind |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi avem sfintii parinti filocalici ,dar mai sunt sfinti parinti si in vremurile contemporane ,de ex,sf.Ioan de Kronstadt sau sf.Lavrentie de Cernigov,la noi .par.Arsenie Boca ,par.Cleopa,par.Iustin. In general sfintii parinti care nu se dezvaluie ca fiind sfinti ,nu prea vorbesc despre sfarsitul lumii pt.ca ei pun accent pe mantuire ,traire conform ortodoxiei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|