![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nu le-am inventat eu. Stiu ca sunt ciudate, dar cand am vazut bradul de la rockfeller centre cu prometeu in fata (aka light bearer) si cu simboluri ale sarpelui (acolo in zona)... mi s-a parut f plauzibila explicatia cu ghirlandele -sarpe. (de zeci de ani se impodobeste pomul acela imens in mijlocul simbolurilor pagane de care musteste centrul rockfeller.. sa fie intamplator? Le place lor Craciunul sau sarbatoresc altceva?) Mai ales ca sarpele incolacit este interpretat (nu de mine) ca renastere, in noire, ceea ce in contextul sarbatorii pagane se potriveste f bine. Dar nu mai pun ganduri in capul altora ... Sunt niste decoratiuni acolo.. Si luminite. Sa se bucure copiii. |
|
||||
|
||||
![]()
In varf la stalpu ala este o cruce.
|
|
|||
|
|||
![]()
Raoul, stalpul acela este un obelisc.
Un simbol falic in orice religie (mai putin in viziunea "scolii catolice"). Daca as fi vazut oriunde combinatia stea in opt colturi si obelisc, as fi spus ca este vorba de un cult Istar (Astartee) - Baal (simbolul falic). Dar pt ca se afla in piata Sf. Petru.. Nu ma pronunt. Scoala de gandire catolica a dedus cumva ca nu sunt pagane. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: eu una n-am vazut niciodata bradul ala, dar asta doar ptr ca's lenesa si ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eu vad ca e un simplu bolovan,putin mai inalt doar,si cu o cruce in varf. Nu mi s-a parut deloc interesant,sincer. Uite o poza facuta chiar de mine,cu telefonul,asta vara:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma rog,fiecare vede ce vrea. Mie unu chiar nu mi-a atras atentia chestia aia,poate doar prin inaltime,ca-ti "sarea in ochi"
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Mai stiu eu pe cineva, persona credincioasa, de altfel, care nu sarbatoreste Nasterea Domnului, pentru ca stie ca atunci romanii il celebrau pe Sol invictus.
Ehee, eu cand eram copil de varsta micutilor Annei 21, stiam foarte clar ce e cu bradul si cu Mos Craciun. Aveam o carte cu legende de Craciun (cel mai probabil din apocrife) in care aflasem eu de ce Fecioara Maria a nascut in iesle, pentru ca nu i-a deschis nimeni usa, sa o primeasca in casa. Doar unei batrane i s-a facut mila de ea si a primit-o, de frica sotului ei, Mosul Craciun, intr-o iesle cu animale. Cand a vazut Craciun ce a facut, i-a taiat mainile. Dar Craciunesei, cum s-a atins de Prunc, i-au crescut la loc mainile. Mosul, vazand minunea, s-a cait si a devenit om milostiv, care aduce in fiecare an cadouri copiilor. Imi aduc aminte si acum imaginea, cu Craciuneasa in genunchi, cu mainile stralucitoare si Mosul Craciun, in rosu, cu barba alba, uimit, langa ea. Iar bradul era simbolul vietii vesnice, pentru ca nu ii cadeau acele deloc (plus reprezentarea pomului vietii). Cand am crescut mare, am mai citit si eu alte lucruri, mai mult sau mai putin de felul celor scrise de Anna21, dar tot la credinta din copilarie am ramas... si impodobesc bradul (sau o crenguta de brad) si il astept pe Mos Craciun in fiecare ajun, care vine, intr-o forma sau alta.
|
||||
|
||||
![]()
Povesti... Pentru mine ziua de 25 decembrie reprezinta NASTEREA LUI HRISTOS,Domnul si Mantuitorul nostru. Nu prostii de mosi craciuni,brazi,cadouri si alte tampenii. Astea cu impodobitul bradului,cadouri,mos craciun etc. nu mai tin decat pentru copii pana in 10-11 ani maxim. Mai departe... le e gandul la altceva,nu mai crede nimeni in povesti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|