Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 10:33:14
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Sau poate nu a tinut nici o zi in special. Daca nu e specificat eu am tendinta fireasca sa cred ca asa e.
Tendința e într-adevăr firească (în sens biblic).

Citat:
Nu ptr mine Traditia e porunca Lui Dumnezeu.
Fără comentarii. Dar e bine de știut.

Citat:
Acest argument nu va ajuta nici pe dvs, pentru ca exista fix aceeasi situatie. Chiar mai mult legea firii Dumnezeu a "inscris-o" in fiinta omului pe cand Porunca a dat-o in mod direct. Asa ca normal, legea firii sau Legea, puteau fi schimbate sau susprimate temporar de catre cel care le-a dat.
Dar eu nu tocmai asta am spus? Avraam a primit direct (legile, poruncile, orânduirile, etc.) și chiar "vocal". Nu vă mai aduceți aminte?

Citat:
Nu este off topic. Argumentarea este necesara ptr a arata ca primii crestini nu tineau sambata pe baza unei legi pe care nu o cunosteau. Si nu aveau cum sa o cunoasta. Dpdv al istorie si al logicii nu aveau acces la lege, deci nu o cunosteau si nu o puteau tine.
Hai să fim serioși domnule! Dacă este ceva binecunoscut printre creștini (și nu numai) este tocmai Decalogul.

Citat:
Parere personala data de refuzul de a accepta intrega revelatie (completarea Scripturii cu Tarditia).
Eu mă refeream la NT nu la "Tardiție" - adică cea care a fost scrisă mai tardiv...

Citat:
In primul rand este irelevant ptr ca Scripruta nu este suficienta. Stiu ca asta fi se pare o mare blasfemie ptr dvs, dar este realitatea.
Eu nu contez în ecuația acesta, va trebui să vă justificați doar înaintea instanței divine. Cred că înțelegeți ce vreau să zic. Multa cunoștință incumbă și multă resposabilitate. Dacă vreți, acesta este un compliment.

Citat:
In al doilea rand, este posibil ca cineva chiar si cu informatii insuficiente, pe baza scripturii, intelegand ca Legea a fost data poporului evreu si ca Hristos a savarsit cea mai mare minune, Invirea Sa, duminica, precum si faptul ca Biserica s-a infiintat in chip vazut duminica, sa cinsteasca totusi ziua saptamanii cea mai importanta din istoria omenirii.
Statistic, există și această probabilitate, dar scade direct proporțional cu creșterea încrederii în Scriptură.

Citat:
S-ar putea sa am lacune (cu siguranta de fapt) in cunoasterea Scripturii si chiar a invataturilor Bisericii, dar cu logica stau foarte bine.
Din nefericire, logica umană nu ne poate salva la judecată... și nici măcar cunoașterea Scripturii, ci transpunerea în viață a învățăturii ei.

Citat:
Nu Biserica noastra este cea care considera ca Biserica are un alt cap vazut. Lor trebuie sa le explicati acest lucru. Noi respectam doar poruncile Lui Dumnezeu. Si suntem singurii de altfel care o facem.
Bravos! Vă felicit că respectați 8/10 porunci ale lui Dumnezeu. (Acesta n-a mai fost un compliment).

Citat:
V-am raspuns cum e cu indreptatul si ce se indreapta.
Imi cer scuze daca ati adresat intrebarea, va asigur ca nu am sarit-o intentionat, doar ca nu am observat-o. Vad ca fiind gresit ca nu accepta intreaga invatatura prin faptul ca nu respecta Traditia. Interpretarea oricarei idei, nu neaparat a unei invataturi a Bisericii, pe baza unor informatii incomplete poate duce la interpretari gresite. Ca dovada faptul ca dvs tineti ziua sambetei.
Tradiția nu este Scriptura. Eu am întrebat în lumina Scripturii ce vedeți greșit în principiile adventiștilor. Cred că răspunsul la această întrebare este singura on topic.

Citat:
Parere subiectiva bazata pe faptul ca nu recunoasteti cea mai importanta sursa de invataturi a Bisericii, ptr ca Traditia e mult mai complexa si cuprinzatoare decat Sf Scriptura. Dar nu se poate face nici una dintre ele.
V-a scăpat cumva porumbelul?

Citat:
Biserica nu a sustinut niciodata faptul ca duminica nu ar fi prima zi a saptamanii.
Dar a întreținut cu asiduitate acest misunderstanding.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scosul la biserica de catre nasi maria32 Nunta 14 09.07.2015 16:09:53
Versete si pasaje Biblice care v-au impresionat danyel Despre Sfanta Scriptura 70 01.02.2015 16:45:29
Concurs pentru incepatori (si nu numai) - personaje si fapte biblice sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 47 10.11.2012 00:16:56
Contradictii Biblice julline Generalitati 99 08.07.2010 23:24:23
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13