Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Observ că încep să se epuizeze argumentele de bun-simț, câte vor fi fost ele, și intrăm pe teritoriul insultelor aruncate de-a valma la adresa Vaticanului și iezuiților, în cea mai bună tradiție ortodoxistă...
|
Confuzie uriașă faci aici, exact ca ortodoxiștii care au impresia că dacă nu le împărtășești aberațiile ești musai de partea catolicilor sau, mai rău, ești ecumenist. Dacă citești, cu ochelari de om cinstit, ultimele postări ai să observi că ce numești tu insulte sunt reacții la triumfalismul uniatist infantil pe care-l fluturați voi pe-aici. Fanatismul ortodoxist nu se deosebește, metodologic, de fanatismul uniatist sau catolicist, doar fundalul mitologic e diferit.
Citat:
Ia spuneți-mi, că văd că aveți pretenția de a înțelege ce înseamnă dreptul de proprietate în România: dacă enoriașii unei parohii ortodoxe se întâmplă să treaca, majoritar, la alt cult (și, atenție, de bună voie, nu cu sila, cum s-a întâmplat in 1958), ce se întâmplă cu dreptul de proprietate asupra bisericii ? Dar, vă rog, cu temei legal, preferabil unul inspirat din codul civil, vechi sau nou, și prevederile sale cu privire la modalitățile de transfer al dreptului de proprietate.
|
Dacă erai bucătar mă puneai să-ți prezint rețeta și modul de preparare a nuștiucărei plăcinte. Repede te-ai ascuns în colivia ta profesională, să salvezi ce-a mai rămas în picioare din credibilitatea ta.
Cu siguranță cunoști faptul că nu se dau consultații juridice moca, așa că dacă vrei să mă angajezi putem negocia....
Au fost multe parohii care au trecut la uniți cu biserici cu tot. Îți las ție plăcerea de a-i întreba pe ai tăi pe ce temei juridic s-au realizat aceste tranzacții.