Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.11.2011, 16:31:44
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si..cine a facut asta? Tu ai facut? Sau cineva in care sa ai incredere absoluta.. :)
Si daca raspunsul este nu?!
Vechi 30.11.2011, 16:39:45
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Splendide imagini, și se vede clar cine are dreptate: scriptura, căci nu se vede nicio curbură ci doar plat plat denivelat până la orizont, dar dedesubt nu e plat ci e rond.
Vechi 30.11.2011, 16:55:35
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si daca raspunsul este nu?!
Atunci Pamantul este plat

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ai auzit de Stratospherium 2011? Este un important experiment stiintific.
http://www.stiintasitehnica.com/stra...mania_785.html
Citeste articolul, priveste pozele si clipurile si revino cu comentarii.
E fake,nu te-ai prins? Vrei sa-l dezamagesti pe colegul Florin-Ionut?

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Un singur lucru ma pune serios pe ganduri: Cum a reusit acest subiect sa aiba atatea pagini?
Pe mine ma amuza subiectul acesta,chiar ma mai inveselesc putin :) Cred ca daca l-am avea contemporan pe Creanga, atunci "Prostia omeneasca" era apa de ploaie

Last edited by Raoul; 30.11.2011 at 17:00:02.
Vechi 30.11.2011, 17:18:26
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Pe mine ma amuza subiectul acesta,chiar ma mai inveselesc putin :) Cred ca daca l-am avea contemporan pe Creanga, atunci "Prostia omeneasca" era apa de ploaie
De fapt nu e tocmai amuzant, ci chiar trist. Ne lasam antrenati intr-o flecareala din care nimeni nu invata absolut nimic. Ca sa dezvolti acum, in acesti ani, acest subiect infantil, mie mi se pare o ispitire de doi bani in care nici macar un copil nu mai poate cadea, in timp ce la alte subiecte unde e greu de descifrat inselarea, suntem reticenti si prevazatori. Eu cred ca in general, motivul pentru care intram pe aici ar trebui sa fie dorinta de a invata ceva nou si util, sau poate de a ajuta pe altii cu o vorba buna...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Vechi 30.11.2011, 17:46:45
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred ca in general, motivul pentru care intram pe aici ar trebui sa fie dorinta de a invata ceva nou si util, sau poate de a ajuta pe altii cu o vorba buna...
nu chiar. de obicei intram pentru a ne arata si mai ales impune cunostintele.
sa fim onesti, cine vine aici sa invete? si mai ales de la cine?
Vechi 30.11.2011, 18:18:36
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
De fapt nu e tocmai amuzant, ci chiar trist. Ne lasam antrenati intr-o flecareala din care nimeni nu invata absolut nimic. Ca sa dezvolti acum, in acesti ani, acest subiect infantil, mie mi se pare o ispitire de doi bani in care nici macar un copil nu mai poate cadea, in timp ce la alte subiecte unde e greu de descifrat inselarea, suntem reticenti si prevazatori. Eu cred ca in general, motivul pentru care intram pe aici ar trebui sa fie dorinta de a invata ceva nou si util, sau poate de a ajuta pe altii cu o vorba buna...
O minciună repetată suficient de des și de mult poate ajunge să treacă drept adevăr. Este posibil acest scenariu la scară planetară, prin mijloace mass-media timp de jumate de secol.

Aici vreau să discut cu voi dacă acest lucru este sau nu posibil. Dacă veți demonstra că nu, subiectul va fi închis și eu voi fi lămurit definitiv. Deci aștept probe clare, nu replici de genul "nu ești întreg la minte" sau "subiect infantil".

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 04.12.2011, 23:02:28
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Fratele a zis ceva de bun-simt. O reactie constructiva, ceva?...
Vechi 04.12.2011, 23:11:07
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Bun, si daca Pamantul este plat, ce urmeaza? O noua miscare anti-tehnologie, ca ludistii englezi din secolele XVIII-XIX? "Aia ne minte, la moarte cu ei!"... Si sa ne conducem viata, ca relationare cu Universul material, dupa care coordonate? Scripturistice? E de ras... Scriptura NU e un reper absolut...decat pentru fratii nostri care sunt (N)P, si pentru ei e de bun-simt ca e vorba de repere spirituale, MULT MAI IMPORTANTE. Intrebati-i. Sunt ei adeptii Sola Scriptura, dar nu cad in penibil, cu atat mai putin in penibilul pamantoplatistilor.
Si, de fapt, in Scriptura se vorbeste de "rotundul Pamntului", mai precis in Tanakh. Nu e clar?... Frate Florin-Ionut, nu te lasa manipulat de penibilii aia pamantoplatisti/pamantofixisti...stiu ca neconventionalul inclusiv in stiinta e fascinant. Te inteleg. Dar "aia" ne mint in chestiuni chiar mai importante, chestiuni de care depinde ziua de maine, la propriu, privind supravietuirea, pentru miliarde de familii... Ala da teren de lupta pentru adevar.
Si daca ar fi plat, pacatul nu ar mai fi in lume? Am prieteni care au inconjurat planeta asta cu avionul, desigur nu intr-o singura calatorie. Deocamdata, sunt prea sarac pentru asta, dar, cand si daca ma va ajuta Cerul Albastru sa castig serios, aveti cuvantul meu ca fac o calatorie de placere circumterestra (daca o sa am si timp; banii nu se fac decat cu multa truda, abilitate, si chiar mult mai mult noroc).
Si va spun si ce am vazut. Mai ales daca trec si pe langa/deasupra continentului antarctic. Aveti cuvantul meu, toti fratii si surorile, mai ales cei pasibili de fascinatia pamantoplatismului.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 04.12.2011 at 23:33:17.
Vechi 05.12.2011, 07:17:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Bun, si daca Pamantul este plat, ce urmeaza? O noua miscare anti-tehnologie, ca ludistii englezi din secolele XVIII-XIX? "Aia ne minte, la moarte cu ei!"...
Ce are-a face? Dacă PP este real, tehnologia se poate dezvolta în continuare.

Citat:
Si sa ne conducem viata, ca relationare cu Universul material, dupa care coordonate? Scripturistice? E de ras... Scriptura NU e un reper absolut...decat pentru fratii nostri care sunt (N)P, si pentru ei e de bun-simt ca e vorba de repere spirituale, MULT MAI IMPORTANTE. Intrebati-i. Sunt ei adeptii Sola Scriptura, dar nu cad in penibil, cu atat mai putin in penibilul pamantoplatistilor.
Dacă în Scriptură scrie despre Pămînt că este static, adică stă nemișcat, atunci Duhul Sfînt a vrut ca noi să aflăm asta. Cine vrea, crede. Cine nu, spune că e metaforă. La fel cu Soarele și Luna care s-au oprit pentru o zi, ca nu mai știu cine să poată cîștiga o luptă.

Citat:
Si, de fapt, in Scriptura se vorbeste de "rotundul Pamntului", mai precis in Tanakh. Nu e clar?... Frate Florin-Ionut, nu te lasa manipulat de penibilii aia pamantoplatisti/pamantofixisti...stiu ca neconventionalul inclusiv in stiinta e fascinant. Te inteleg. Dar "aia" ne mint in chestiuni chiar mai importante, chestiuni de care depinde ziua de maine, la propriu, privind supravietuirea, pentru miliarde de familii... Ala da teren de lupta pentru adevar.
PP este tot rotund. Adică este un cvasicilindru.

Citat:
Si daca ar fi plat, pacatul nu ar mai fi in lume? Am prieteni care au inconjurat planeta asta cu avionul, desigur nu intr-o singura calatorie. Deocamdata, sunt prea sarac pentru asta, dar, cand si daca ma va ajuta Cerul Albastru sa castig serios, aveti cuvantul meu ca fac o calatorie de placere circumterestra (daca o sa am si timp; banii nu se fac decat cu multa truda, abilitate, si chiar mult mai mult noroc).
Prietenii tăai au avut impresia că au înconjurat o sferă. De fapt au zburat în cerc "în jurul" lumii.

Citat:
Si va spun si ce am vazut. Mai ales daca trec si pe langa/deasupra continentului antarctic. Aveti cuvantul meu, toti fratii si surorile, mai ales cei pasibili de fascinatia pamantoplatismului.
Să faci poze! Iar dacă vin unii să te plătească ca să nu le publici, să le refuzi banii.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 30.11.2011, 17:43:45
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Atunci Pamantul este plat

E fake,nu te-ai prins? Vrei sa-l dezamagesti pe colegul Florin-Ionut?

exact fake-uri
in urma cu ceva ani, un avion special construit, a efectuat prima calatorie completa in jurul lumii.
nici nu vreau sa ma gandesc la explicatiile pe care o sa mi.le dea vsovivi sau florin :D
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43