![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai ignorat un "mic aspect", covarsitor ca importanta. Dogmatica ortodxa invata ca Iisus a fost o Singura Persoana in doua naturi: dumnezeiasca si umana.
Dumnezeiasca, prin care el S-a nascut din vesnicie din Tatal, si umana prin care El s-a nascut din Pururea Fecioara Maria la plinirea vremii. Sarbatoarea Nasterea Domnului, mai numita si Craciunul sarbatoreste tocmai nasterea a Lui din Fecioara Maria, nasterea ca om. Nu are sens sa discutam celelalte aberatii, precum cea cu paganizarea crestinismului si altele asemenea, cata vreme Dvs nu intelegeti aceste notiuni elementare legate de Persoana Mantuitorului Iisus Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu dacă e același ori nu. Ceea ce știu este că, pe toate forumurile, în fiecare an mai vine câte un dușman de-al lui Cristos din câte o sectă sau alta, ca să ne explice cât de mult a greșit Biserica prin aniversarea Nașterii Domnului. Unde nu critică praznicul în sine, critică data sărbătoririi lui, rătăcind mereu cu Biblia în mână, doar doar vor mai smulge un suflet lui Isus. An după an, aceeași placă muzicală răsuflată, doar că anul acesta parcă au pus-o mai devreme decât de obicei. Că e vorba despre sectanți vedem din mici scăpări, precum "Biserica instituționalizată".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A inceput postul Craciunului si trebuie sa fie cate unul care sa strice atmosfera. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stimate Domnule Stancu, orice dezbatere are loc pe forum, nu pe privat. Spatiul privat este dedicat doar prietenilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Haha, chiar la asta ma gandeam, n-au inceput cam devreme anul asta cu "colindul" sectar? De parca "biserica" lor nu tot o institutie este, nu are statut juridic, conducere, ierarhie, etc. tot ceea ce ei reproseaza ca fiind "institutionalizat". Biserica lui Hristos a fost o institutie inca din primele veacuri, a avut o ierarhie, o invatatura, unitate, etc. De fapt meritul etichetarii cu "institutionalizarea" deriva din ..ce? Last edited by AlinB; 20.11.2011 at 23:43:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Deosebirea dintre ei si bisericile crestine traditionale (aici ma refer numai la Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica) este ca marele lor sef sta la intuneric. Nu e cunoscut, nu e o persoana publica, nu stie nimeni de el....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Samuel Herd (1999) Geoffrey Jackson (2005) M. Stephen Lett (1999) Gerrit Lösch (1994) Anthony Morris (2005) Guy H. Pierce (1999) David H. Splane (1999) Dacă vă refereați cumva la celălat șef al lor, ăla nu stă chiar la întuneric, ci mai degrabă la lumină (deși nu Lumina), și mai ales la multă căldură..... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Craciunul la timpul prezent | plesa dan | Intrebari utilizatori | 1 | 14.12.2010 12:39:32 |
Craciunul -primiti cu colindul? | MarinaAlca | Generalitati | 18 | 26.12.2009 02:31:14 |
Craciunul tiganilor | costel | Generalitati | 2 | 19.12.2008 04:06:43 |
Craciunul | Dia20_diana | Din Noul Testament | 14 | 13.01.2008 17:01:20 |
|