Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.09.2011, 10:56:39
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Zi-mi tu cum sclavia putea fi justificata folosind argumente crestine, iar in prezent respinsa, folosind tot argumente crestine.
Tot asa cum teoria relativitatii putea fi justificata folosind argumente stiintifice iar acum e contrazisa folosind tot argumente stiintifice.

Citat:
Sau cum puteai eticheta un om drept "eretic" si sa il arzi pe rug pentru ca a aratat ca geocentrismul e o greseala (atentie, nu poti fi eretic decat raportat la o dogma), si sa iti ceri scuze cateva secole mai tarziu?
Aia care au ars pe rug oameni erau ateii. Cine nu respecta cuvantul lui Dumnezeu din Biblie e ateu chiar daca minte ca e crestin.Se analizeaza faptele oamenilor raportat la Noul Testasment ,nu declaratiile si cuvintele lor.

Citat:
Nu ii incurc deloc. Din pozitia mea, sunt zei toti. Tu, pentru ca ai ales sa crezi in unul, ai ales sa il numesti altfel, si sa il tratezi diferit. Obiectiv vorbind, e un zeu ca oricare din cei 3000 inventati de omenire pana acum.
Ai auzit de zeul SuntDestept ? De ce ai ales sa crezi in zeul asta ,desi minti ca tu nu crezi in zei? L-ai ales pe zeul SuntDestept din cei 3432,02 de zei si l-ai denumit altfel si il tratezi diferit.Obiectiv vorbind e un zeu ca oricare din cei 47474 de zei inventati de omenire pana acum.

Citat:
nu inseamna ca ce e sfant pentru tine trebuie sa fie si pentru mine. Bunul simt nu implica sa il ridic in slavi pe un anumit zeu, sau sa il plasez deasupra altora (in ciuda a ceea ce cred), doar pentru a nu-ti rani tie sentimentele sau credinta.
Atunci de ce il ridici pe zeul tau SuntDestept deasupra altora ? Ia arata cu ce e mai breaz zeul tau decat ceilalti zei ? Poti sa-l demonstrezi stiintific ?Ai dovezi obiective despre el? Prezinta-le.
Apoi ,vorba ta, bunul simt nu implica sa il ridic in slavi pe zeul tau sau sa il plasez deasupra altora.Eu il plasez pe zeul tau SuntDestept dedesubtul tututror celorlalti zei.Nu trebuie sa te simti ofensat ca l-ai ales pe cel mai prost zeu din cati erau pe piata dar ,asta e.

Citat:
In plus, mi se pare nostim sa imi spui mie ca as fi victima dezinformarii, cand tu ai ales sa crezi fara drept de apel intr-o carte antica, cu origini obscure, care contine evenimente centrale, care nu sunt coroborate cu nici o alta sursa istorica contemporana.
Nu esti victima dezinformarii,esti doar credincios in zeul tau SuntDestept .Si intradevar e destept zeul ala de chiar te-a facut sa crezi ca e cel mai destept ,desi e ultimul dintre toti zeii.

Tags
creatie, creationism, darwin, evolutie, evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum sa spun ? odi_groza Pocainta 22 11.09.2010 15:04:18
Teoria Evolutiei Evreulcelales Generalitati 96 25.09.2009 08:37:52
Oamenii de stiinta vorbesc despre Dumnezeu... amatyyy Generalitati 0 10.05.2009 13:51:19
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 20:42:45