Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2011, 18:43:16
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

In primul rand nu vreau sa supar si sa enervez pe nimeni.
Nu ma cred destept, nici o autoritate in vreun domeniu.
Constat in schimb ce spun altii.
A crede orbeste in stiinta inseamna sa pretinzi ca Dumnezeu nu exista pe baza stiintei.
Sau sa crezi ca daca temporar o teorie stiintifica pare sa contrazica sau chiar contrazice credinta, asta inseamna ca credinta e falsa sau inapoiata.
Eu nu dau verdicte.
Eu am avut indoieli, ca si Catalin, in privinta teoriei relativitatii pentru ca mi se parea ca neaga liberul arbitru. In ce sens? Teoria relativitatii spune ca timpul se poate dilata sau contracta, in functie de sistemul de referinta. De asemenea spune ca la viteze apropiate de viteza luminii timpul se contracta, astfel ca cineva ar putea ajunge, macar teoretic intr-un anumit moment din viitor. Dar asta ar insemna ca viitorul este deja aici, cu alte cuvinte timpul ar fi desfasurat, cum zicea chiar Einstein.
Conform teoriei relativitatii te poti deplasa prin timp dintr-un punct in altul asa cum te deplasezi prin spatiu.
Dar daca viitorul e deja aici, asta inseamna ca noi nu putem deloc influenta prin alegerea noastra libera acest viitor, de unde ar rezulta ca noi nu avem liber arbitru, totul fiind predeterminat.
Deci motivul pentru care eu am respins teoria relativitatii tinea mai mult de considerente filozofice.
Dar acum vad ca si oamenii de stiinta contesta aceasta teorie, lucru care nu poate decat sa ma bucure.
Asta e tot.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zombie Experiment NYC CostinC Generalitati 0 05.08.2012 09:20:06
Doua predictii are relativitatii - confirmate (prin experimente de NASA) Eugen7 Teologie si Stiinta 2 18.07.2011 23:26:35
Teoria relativitatii: cu cat locuiesti mai sus cu atat mai repede imbatranesti Eugen7 Teologie si Stiinta 10 26.09.2010 22:56:20
experiment... Cristi007 Pocainta 9 04.01.2009 13:59:35
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01