25.09.2011, 19:27:03
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de sophia
Nu se poate si atunci, daca voia noastra nu conteaza, nu inseamna ca nu avem liberul arbitru?
|
De ce spui ca voia ta nu conteaza? Ai liber arbitru, faci ce doresti, esti raspunzator pentru faptele tale. "Faca-se Voia Ta si nu a mea" e probabil cea mai scurta rugaciune, prin care-ti incredintezi viata in mainile Domnului, caci El stie ce e mai bun pentru tine, deci Dumnezeu este prezent in alegerile umane, el pune in miscare vointa noastra, fara a dicta ce sa alegem, dar ajuta pe fiecare om sa aleaga. Exista liber arbitru, doar nu suntem niste simpli pioni pe tabla de sah a divinitatii, mutati alternativ de catre Dumnezeu si Diavol. Liberul tau arbitru poate alege in chip paradoxal raul pe care nu-l doresti sau poate alege binele. Eu nu cred in doctrina protestanta a predestinarii, caci ea chiar ne-ar transforma in niste pioni, robotei teleghidati si ar introduce in chipul Lui Dumnezeu raul, cinismul, caci ar predestina pe unii la un destin nefast. Soarta ti-o faci tu, prin propriile tale alegeri.
Last edited by ioanna; 25.09.2011 at 19:53:21.
|