Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2011, 10:51:27
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

sunt intristata vazand ce s-a intamplat pe aici in ultimele zile.
intradevar, se simte o lupta puternica si la nivel virtual.
Dar e justificata.In crestinism intotdeauna au fost lupte. IAr tulburarea aceasta cred eu, are la baza 2 motive:
1. spiritual, deoarece forumul este un mijloc de socializare: eu de ex am cunoscut oameni minunati de pe acest forum, atat din timisoara(chiar voi fi nasa copilului unui forumist, fetita nascuta de 3 zile), cat si din Bucuresti. am aflat cuvinte de folos, precum si stiri utile.
2. economic,deoarece siteul ocupa locul 1 in categoria spiritualitate. Iar pentru a detrona acest record, se merge pe arhicunoscutul slogan:"Divide et impera".asadar, daca nu se poate dinafara,hai sa producem razboi dinauntru. Iar daca promoterii poarta haine rosii, negre sau violete, asta nu are nici o importanta.

am nadejdea ca daca acest site va fi de folos cuiva, Domnul il va lasa sa dainuiasca atat timp cat vom avea nevoie de el!
Vechi 22.09.2011, 12:05:43
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Dar e justificata.In crestinism intotdeauna au fost lupte. IAr tulburarea aceasta cred eu, are la baza 2 motive:
1. spiritual, deoarece forumul este un mijloc de socializare: eu de ex am cunoscut oameni minunati de pe acest forum, atat din timisoara(chiar voi fi nasa copilului unui forumist, fetita nascuta de 3 zile), cat si din Bucuresti. am aflat cuvinte de folos, precum si stiri utile.
2. economic,deoarece siteul ocupa locul 1 in categoria spiritualitate. Iar pentru a detrona acest record, se merge pe arhicunoscutul slogan:"Divide et impera".asadar, daca nu se poate dinafara,hai sa producem razboi dinauntru. Iar daca promoterii poarta haine rosii, negre sau violete, asta nu are nici o importanta.

am nadejdea ca daca acest site va fi de folos cuiva, Domnul il va lasa sa dainuiasca atat timp cat vom avea nevoie de el!
Ati sesizat foarte bine, draga sora. N-a fost vorba de nici o testare, a fost o incercare, nereusita deocamdata, de a deturna scopul site-lui sau dupa spusele parintelui (alias neica-nimeni) de a-l readuce la "adevarata" ortodoxie. Nu faci teste cu admin-ul trimitand mesaje si altor useri cu indemnul de boicotare a situ-lui. Nu intamplator parintele a luat nick-ul neica-nimeni, stim bine ca si acela a dorit schimbarea regulamentului. Parerea mea e ca s-a "lucrat" in echipa, si ca o parte din "echipa" se afla inca "in interior". Chiar daca parintele a avut intentie buna, metoda folosita e foarte urata, eu sper sa scape de acel neica-nimeni din personalitatea sa, ca fondul parintelui e foarte bun, daar manat de resentimente la adresa admin-lui a procedat cum nu se poate mai gresit, dand pilda de nedorit altora si apa la moara celor ce nu iubesc ortodoxia. Eu sunt sigur ca parintele va realiza ca a gresit si ca va redeveni parintele cel sfatos, cel bland, cel bun, asa cum l-am cunoscut si eu. Domnul fie cu dansul si sa-i ierte "metodele" si sa ne pazeasca si pe noi de razmerite si dezbinari. Doamne ajuta!
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 22.09.2011, 14:00:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Ce vrei sa spui cu "Divide et impera", Lore? Nu inteleg ce vrei sa spui, atata timp cat s-au ridicat probleme reale, care cer o solutionare rapida.
Deja s-a miscat ceva, prin infintarea topicului "Banari", care a fost cerut de multa vreme, caci e frustrant sa constati, ca o persoana, care face parte din marea noastra familie, e banata dintr-odata si fara avertisment (vizibil).
Vechi 22.09.2011, 14:07:06
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ce vrei sa spui cu "Divide et impera", Lore? .
Incurajarea publica, cat si pe privat a unor useri de a parasi forumul o incadrez perfect in aceasta categorie
Vechi 22.09.2011, 14:17:44
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Mie imi pare nespus de rau de faptul ca Pr Gheorghe nu mai este pe forum. Este un om pe care il pretuiesc.
Nu am fost atent pina acum si nu am stiut ce s-a intimplat, abea acum am vazut, insa este o pierdere pt noi.
Vechi 22.09.2011, 14:36:38
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Incurajarea publica, cat si pe privat a unor useri de a parasi forumul o incadrez perfect in aceasta categorie
Oare am inceput sa confundam acest forum cu Biserica?!? Daca DA, atunci e grav!
Vechi 22.09.2011, 14:53:07
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Oare am inceput sa confundam acest forum cu Biserica?!? Daca DA, atunci e grav!
Sa-mi fie cu iertare, dar mie mi se pare ca unii chiar se cred in biserica. Vine un user cu numele pr. Gheorghe (o fi preot, nu zic nu, eu personal cred ca este, dar este credinta mea, pe internet nu te poti baza numai pe asta), le spune forumistilor sa plece alaturi de el si se gasesc 4-5-6, crezand ca asa se "face ascultare" de preot, pe forum. Unde mai e discernamantul crestinului?
Vechi 22.09.2011, 15:40:23
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sa-mi fie cu iertare, dar mie mi se pare ca unii chiar se cred in biserica. Vine un user cu numele pr. Gheorghe (o fi preot, nu zic nu, eu personal cred ca este, dar este credinta mea, pe internet nu te poti baza numai pe asta), le spune forumistilor sa plece alaturi de el si se gasesc 4-5-6, crezand ca asa se "face ascultare" de preot, pe forum. Unde mai e discernamantul crestinului?
Draga glykys, esti sigura ca nu ai scapat ceva din vedere?
Te rog mai citeste odata postarea Pr. Ghorghe si vezi din ce motiv indeamna sa avem grija de mantuirea noastra. El nu cheama la nu stiu ce organizatie antiecumenica, cum afirma MariS, ci se refera strict la un paragraf din "Termeni si Conditii", adica din instructiunile de folosire ale acestui site. Cine activeaza pe forum, subscrie automat la acel paragraf, indiferent ca l-a citit sau nu.
Gasesc de aceea ca e mai normal sa multumim unui user, care "vine" si ne atentioneaza, spre binele nostru. Eu, de ex, citisem si acel regulament, dar abia acum l-am citit mai cu luare aminte.

In curand se implinesc 5 ani de cand sunt pe acest forum si nu imi e indiferent ce se intampla cu el; dar nici cu mantuirea mea.
Vechi 22.09.2011, 15:45:34
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Draga glykys, esti sigura ca nu ai scapat ceva din vedere?
Te rog mai citeste odata postarea Pr. Ghorghe si vezi din ce motiv indeamna sa avem grija de mantuirea noastra. El nu cheama la nu stiu ce organizatie antiecumenica, cum afirma MariS, ci se refera strict la un paragraf din "Termeni si Conditii", adica din instructiunile de folosire ale acestui site. Cine activeaza pe forum, subscrie automat la acel paragraf, indiferent ca l-a citit sau nu.
Gasesc de aceea ca e mai normal sa multumim unui user, care "vine" si ne atentioneaza, spre binele nostru. Eu, de ex, citisem si acel regulament, dar abia acum l-am citit mai cu luare aminte.

In curand se implinesc 5 ani de cand sunt pe acest forum si nu imi e indiferent ce se intampla cu el; dar nici cu mantuirea mea.
Nu te grăbi Anca. Mai rămâi puțin. Mai gândește-te și adă-ți aminte ce a însemnat acest forum pentru tine.

Last edited by dorinastoica14; 22.09.2011 at 15:57:51.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nelamuriri din citate - "nu esti de-al Nostru" sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 61 15.12.2012 20:09:01
Membrii uitati, membrii disparuti ai forumului nostru! cristiboss56 Generalitati 502 17.08.2011 15:07:01
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Cine suntem? Ne ducem in lume si cautam tot "al nostru si ai nostri"? sophia Generalitati 40 03.05.2010 22:06:45
Biserica Ortodoxa in relatia cu proprii membrii Julius Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 2 09.08.2009 05:51:36