![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Catalin, trebuie sa recunosti: e un aspect tulburator (in sensul bun) ca pe lista de sustinere a reintoarcerii parintelui erau si trei non-ortodocsi, din care doi (N)P. Adica bunul meu prieten Scotty (calvinist) si fratele in Hristos penticostalul. Gasesc aceasta un semn extraordinar, a ceva foarte profund, care se intampla in sufletul uman, legat de perceptia inconstienta si colectiva a notiunii de sacerdot, indiferent de confesiune. Si chiar mai mult de atat, e dincolo si deasupra psihologiei... Stii ce vreau sa spun, ca ortodox, deci madular al Bisericii Apostolice, nu poate decat sa te bucure, cred...
Am impresia ca nimeni nu a evidentiat acest aspect. Cred ca e un bun inceput pentru a pune temelia unor alte relatii intre noi toti, membrii de diferite credinte ale forumului. Ceva adanc in specia noastra are nevoie sa intretina stravechiul arhetip ucenic-maestru, adica mirean-duhovnic, respectiv credincios-pastor. Si, cum am spus mai sus, e chiar mai mult de atat... Nici mintea nu poate ajunge la ea, dar o intrezaresc... Te rog sa ma ierti pentru interventie. Cu aleasa stima. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Uite, de aceea spun duhovnicii ca ideile ecumeniste sunt o mare eroare, se relativizeaza adevarul. Daca un eterodox incepe sa constientizeze adevarul si vede ceva la ortodoxie ecumenismul ii taie acest avant, spunandu-i c anu are importanta, e la fel de bine si in cultul sau si nu are rost sa devina ortodox. Last edited by catalin2; 22.09.2011 at 10:42:48. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nelamuriri din citate - "nu esti de-al Nostru" | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 61 | 15.12.2012 20:09:01 |
Membrii uitati, membrii disparuti ai forumului nostru! | cristiboss56 | Generalitati | 502 | 17.08.2011 15:07:01 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Cine suntem? Ne ducem in lume si cautam tot "al nostru si ai nostri"? | sophia | Generalitati | 40 | 03.05.2010 22:06:45 |
Biserica Ortodoxa in relatia cu proprii membrii | Julius | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 09.08.2009 05:51:36 |
|