Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2011, 16:58:18
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Un verset, cu dedicatie, pentru tine: Ioan 8:44.

Eu si trice nu ne cunoastem si nu comunicam intre noi, sub nici o forma. O singura exceptie a fost cu mult timp in urma (cred ca eram "vasinec") cand am dat un raspuns in acelasi timp cu trice, la aceeasi intrebare. Mi-am cerut scuze, "in direct" (nu pe privat), iar trice mi-a raspuns scurt ceva de genul "nici o problema". Asta este tot. Nu comunicam deloc si nu ne cunoastem.

Probabil, se poate "verifica pe teren".

P.S. Legat de bunul simt: asteptam scuzele dvs. publice (la fel cum au fost enuntate si minciunile).

Si totusi, ce avea Dumnezeu cu painea dospita? De ce nu-i comvenea? Are cumva legatura cu hipercaloriile sau nivelul colesterolului (de care pomeneai, plin de tine)?
Vașinec - Sancho Panza, scutierul cavalerului Don Quijote Trices (mare luptător cu capcanele propriei imaginații religioase) , se trezi și el mimând inteligența!
Așteptați scuze publice de la ong-ul vostru rătăcit, asociația de filosofi adventiști, care v-a spălat creierele și v-a confiscat bunul simț!
Vechi 15.09.2011, 17:26:50
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul

E adevarat, adevarul il arata Dumnezeu, de exemplu japonezii sun o tara bogata, sunt respectuosi, am auzit ca au destul de putine infractiuni. Asadar ce deosebire este intre neoprotestanti si japonezi? Ca ceea ce se vede pare cam la fel sau asemanator.
Deosebirea dintre japonezi (ma refer la sintoisti) si adventisti (o categorie de neoprotestanti) este ca unii au nadejdea crestina a revenirii Mantuitorului, invierii mortilor si mostenirii vietii vesnice.

Altii nu au nici moralitatea japoneza si nici nadejdea implinirii fagaduintelor Mantuitorului (pentru ca le-au inlocuit cu alt soi de fagaduinte).
Vechi 15.09.2011, 17:55:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Hello,Tricesimus, miss you too!
Sărumâna domniță, sentimentu' e reciproc.

Citat:
Ca sa-ti treaca stupoarea, verifica eventual versiunea pe suport de hartie sau de pe dvd si... "ghinion"! o sa constati cu amaraciune ca nu lipseste nici un verset
Din păcate, nu am versiunea Anania pe suport de hârtie, bănuiesc că măcar acolo există versetul.

Citat:
si iar ai facut acuzatii nefondate pt. care va trebui sa-ti ceri scuze (ceea ce nu-ti prea da mana, nu?).
Nu am acuzat, mi-am exprimat doar surprinderea (tu nu ai face la fel văzând un verset lipsă în Biblie?), pentru ce să-mi cer scuze? Pentru neatenția softiștilor de la Dervent? Bine, dacă-ți face plăcere:

Vă rog să mă iertați pentru surprinderea mea năroadă, probabil nu mai văd eu bine. Ajutați-mă vă rog frați creștini, cum glăsuiește versetul 25 din Ieșirea 34 - versiunea Anania? Mulțumesc.
Vechi 15.09.2011, 17:59:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Trices, ce mi-ai trântit mai sus e un fragment dintr-un comentariu la Vechiul Testament, nu se referă la Sfânta Euharistie.
Am spus eu că se? Nu, stimabile, spuneam că e vorba de valoarea simbolică a pâinii dospite respectiv a azimilor.

Citat:
De altfel, Sf. Chiril al Alexandriei are și un comentariu la Evanghelia după Ioan. Ia caută, citește și spune la ce concluzii ai ajuns! Vezi că are și niște pagini frumoase despre Maica Domnului!
Ia uite domnule, nu am voie să citesc orice din Patristică! Că s-ar putea să găsesc incompatibilități cu ortodoxia actuală... și e de rău! E grav dacă nici Sfânta Tradiție n-o mai urmați... ce să mai zic de Sfânta Scriptură... Uite, pentru reciprocitate trântește-mi și tu un citat din Ellen White care să-mi demonstreze "greșita" interpretare a Cinei Domnului.

Citat:
Restul comentariului sunt gimnastici ale unui creier în curs de dezvoltare. Trices, să crești mare și să-ți vină mintea la cap!
Discursul meu e o replică palidă la manierele paleolitice pe care le exersați pe forumul nostru. Dar nesimțirea și parazitismul vostru cum sunt? Ultracentrale?
Ustură rău, este? Mă întreb cum ai reacționa dacă ți-aș folosi și eu limbajul în replică...
Vechi 15.09.2011, 18:10:15
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Vașinec - Sancho Panza, scutierul cavalerului Don Quijote Trices (mare luptător cu capcanele propriei imaginații religioase) , se trezi și el mimând inteligența!
Așteptați scuze publice de la ong-ul vostru rătăcit, asociația de filosofi adventiști, care v-a spălat creierele și v-a confiscat bunul simț!
Acum, daca te-ai racorit, poti sa ne spui care este treaba cu interzicerea dospelii pe perioada Pastelui (perioada in care a fost instituita si Sfanta Impartasanie, in NT)? Ce avea Dumnezeu cu painea dospita?

P.S. Mai este valabil raspunsul cu "visul, mintea copiilor, caloriile, colesterolul"?
Vechi 15.09.2011, 18:19:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Am spus eu că se? Nu, stimabile, spuneam că e vorba de valoarea simbolică a pâinii dospite respectiv a azimilor.
Trices, Sf. Chiril nu e singurul care a comentat Vechiul Testament. Ca să ști și tu, ei evaluat simbolurile în contextul iudaic și nu novotestamentar sau ca teologie a Sfintelor Taine. Fă un efort și postează tot comentariu și ai să vezi cum stau lucrurile. Sau măcar doar citește-l și lămurește-te singur.

Citat:
Ia uite domnule, nu am voie să citesc orice din Patristică! Că s-ar putea să găsesc incompatibilități cu ortodoxia actuală... și e de rău! E grav dacă nici Sfânta Tradiție n-o mai urmați... ce să mai zic de Sfânta Scriptură... Uite, pentru reciprocitate trântește-mi și tu un citat din Ellen White care să-mi demonstreze "greșita" interpretare a Cinei Domnului.
Nu te supăra, dar nu se poate face comparație între Patristică și Ellen White. Asta e una. A doua, nu accept reciprocități cu o persoană care preferă să îngroape discuția în solispism decât să accepte evidența.

Citat:
Ustură rău, este? Mă întreb cum ai reacționa dacă ți-aș folosi și eu limbajul în replică...
Stai liniștit în privința rezistenței mele la insulte. Doar n-ai vrea să te felicit pentru obrăznicia de care dai dovadă pe acest forum. Primești ce meriți, deocamdată în doze mici, după aceea mai vedem...
Vechi 15.09.2011, 18:49:26
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Acum, daca te-ai racorit, poti sa ne spui care este treaba cu interzicerea dospelii pe perioada Pastelui (perioada in care a fost instituita si Sfanta Impartasanie, in NT)? Ce avea Dumnezeu cu painea dospita?

P.S. Mai este valabil raspunsul cu "visul, mintea copiilor, caloriile, colesterolul"?
1.Sancho Vașinec Panza, stai calm și nu te îngrijora de temperatura din preajma mea. Ca să mai înveți și tu ceva folositor astăzi .

2. Visul, mintea copiilor, caloriile și colesterolul erau valabile pentru cavalerul tău Don Trice Quijote. Dar tu cum nu ai nicio legătură cu el, te-ai trezit apârându-l somnabulic, de parcă nu știe tot forumul ce scoate din el când îi umblă dracul cu deștele pe tastatură. Ieșirile tale de scutier credincios sunt admirabile până la un punct, cu condiția să nu mai fie însoțite de justificări mincinoase cum că nu vă știți, nu vorbiți între voi etc. etc. etc.

3. Azimele au fost folosite în riturile specific iudaice, iar după Cinzecime Biserica a preluat și dezvoltat teologia Sfintelor Taine, de-a lungul a numeroase secole. Tot Biserica a respins la primul sinod apostolic intențiile protoadventiste de impunere a religiozității de tip iudaic. Răspunsul Bisericii a fost limpede (vezi Fa 15; 1-29), adică de respingere a acestor tendințe.

Ia citește puțin cu ce aseamănă chiar Domnul aluatul dospit, cu însăți Împărăția! "Altă pildă le-a spus lor: Asemenea este împărăția cerurilor aluatului pe care, luându-l, o femeie l-a ascuns în trei măsuri de făină, până ce s-a dospit toată." (Matei 13;33).
Vechi 15.09.2011, 18:53:24
Banned

Implicit

Citat:
Trices, Sf. Chiril nu e singurul care a comentat Vechiul Testament. Ca să ști și tu, ei evaluat simbolurile în contextul iudaic și nu novotestamentar sau ca teologie a Sfintelor Taine. Fă un efort și postează tot comentariu și ai să vezi cum stau lucrurile. Sau măcar doar citește-l și lămurește-te singur.
Va trebui până la urmă să te hotărești: sf. Chiril se referă la simbolistica VT în context iudaic, ori la Cina Domnului? Ori la amblele. Ori la niciuna (cum probabil ți-ar conveni ca să-ți iasă pasența). Și apoi, dragul meu, Hristos nu în context iudaic a folosit simbolurile? Că era miel, că era azimă... Să nu judecăm lucrurile în context balcanic. Spre pildă dacă eu ți-aș face un compliment de genul celui făcut lui Isahar (Facerea 49,14) "în context iudaic", spunându-ți "ești un măgar!", cum te-ai simți?

Citat:
Nu te supăra, dar nu se poate face comparație între Patristică și Ellen White. Asta e una. A doua, nu accept reciprocități cu o persoană care preferă să îngroape discuția în solispism decât să accepte evidența.
Reciprocitatea se referea la metoda de lucru, nu la persoane.

Citat:
Stai liniștit în privința rezistenței mele la insulte.
Nu mi-am propus niciodată să te insult, oricât ai [mai] coborî standardul.

Citat:
Primești ce meriți, deocamdată în doze mici, după aceea mai vedem...
Mulțumesc deocamdată, dar dacă vrei să-ți continui demonstrația, go ahead, măcar se vor lămuri și ceilalți. Eu totuși sper într-un reviriment, nu e cazul să mă înjuri de mamă, ai dovedit-o până mai ieri că poți fi creștin.
Vechi 15.09.2011, 18:54:50
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Va trebui până la urmă să te hotărești: sf. Chiril se referă la simbolistica VT în context iudaic, ori la Cina Domnului? Ori la amblele. Ori la niciuna (cum probabil ți-ar conveni ca să-ți iasă pasența). Și apoi, dragul meu, Hristos nu în context iudaic a folosit simbolurile? Că era miel, că era azimă...
Oare nu știți că puțin aluat dospește toată frământătura ? Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat ; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi. De aceea să prăznuim nu cu aluatul cel vechi, nici cu aluatul răutății și al vicleșugului, ci cu azimele curăției și ale adevărului. (1 Corinteni 5:6-8)

După cum se poate vedea, dincolo de speculațiile acestei minți lipsite de Lumină a sectarului, pâinea și turta, ca simboluri, se referă la starea spirituală a omului. Nu are aceasta nici cea mai mică legătură cu materia euharistică. De altfel nici sfântul Chiril nu face absolut nici o legătură între fenomene. Trimiterea la sfântul Paul și cuvintele sale epistolare este evidentă. Iar de la sfântul Paul înțelegem și care este sensul acestor cuvinte. Paștile Domnului, adică Sfânta Euharistie trebuie luate cu curăție de inimă, în stare de curăție spirituală. Nu este vorba despre nici o trimitere la materia euharistică, ci la starea credinciosului care are de a se hrăni cu Paștile cele noi și sfinte, Paștile cele fără de prihană, Paștile Hristos Izbăvitorul.
Vechi 15.09.2011, 18:58:50
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Mihailc: Stai liniștit în privința rezistenței mele la insulte. Doar n-ai vrea să te felicit pentru obrăznicia de care dai dovadă pe acest forum. Primești ce meriți, deocamdată în doze mici, după aceea mai vedem...
Chiar ca ai avut rabdare cu "domnul" 99 pentru care drojdia e necurata si implicit Imparatia Cerurilor e necurata.
Multi oameni prefacuti isi pun prostia la adapost prin obraznicie; repede-i si tu, si o sa se intâmple cu ei ceea ce se intâmpla balonului impuns cu acul. (Balzac)

Bafta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38