![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu pot afirma ca toti oamenii pamantului se roaga pentru ca nu toti se roaga, multi sunt atei. Din cei care se roaga, sunt destui care au ales din proprie initiativa sa faca pact cu cel rau, deci si acestia sunt exclusi din raspuns. In ceea ce ii priveste pe cei care raman si care au ales sa se roage lui Dumnezeu, sunt unii care se roaga unui Dumnezeu unic, invizibil si atotputernic, iar altii se roaga unei pietre, unei bucati de lemn etc. Acestia din urma ies si ei din discutie desi astazi cred ca sunt din ce in ce mai putini, daca cumva inca exista. Ca atare raman cei ce se roaga unui Dumnezeu unic, invizibil, atotputernic. Acestia se roaga toti aceluiasi insa nu toti il cunosc in aceeasi masura, nu toti stiu ca-i trinitar este un exemplu, insa si in cadrul aceleiasi confesiuni, nu orice credincios ajunge sa il cunoasca pe Dumnezeu in aceeasi masura in care L-au cunoscut sfintii de exemplu. Si nici sfintii nu Il cunosc toti in aceeasi masura. Asta nu inseamna insa ca-i alt Dumnezeu de la o persoana la alta doar pentru ca persoanele nu Il pot cunoaste in aceeasi masura. Iar inchinarea fiecaruia este apoi dependenta de modul si masura la care a ajuns in cunoasterea lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci pe scurt: da sau nu. |
|
||||
|
||||
![]()
Ecumenism nu înseamnă unirea religiilor, ci unirea tuturor confesiunilor celor care își spun creștini în Biserca lui Cristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu - pentru budhisti pentru ca nu stiu cui se roaga, nu le cunosc religia pentru a ma putea pronunta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Despre Mîntuitorul Iisus Hristos, mahomed, spune ce-l duce mintea: "Iisus, Fiul Mariei, e doar un simplu trimis (prooroc), precum precursorii Sai", si apoi vine cu "argumentul" debil cum ca Iisus Hristos si cu Maica Sa "doar se hraneau cu mâncare obisnuita, avînd aceleasi trebuinte ca toti oamenii." Al-Badaiwi afirma în comentariile sale la sura 4, 169 cum ca Sfînta Treime S-ar compune din "Allah, Al-Masih si Maryam", deci Maica Domnului, ar fi Cea de-a treia Persoana a Sfintei Treimi. Este clar ca nici Mahomed, nici adeptii lui, habar n'aveau de Sfînta Treime. Îsi dadeau si ei cu parerea … De altfel, nici nu ar trebui sa ne mire faptul ca Sfîntul Duh nu apare în prezentarile si interpretarile lor despre Sfînta Treime, daca este sa tinem seama de confuzia facuta de Mahomed între Duhul Sfînt si Arhanghelul Gavriil (Gabriel). ************************************************** **************** Si de dragul ecumenismului salbatic al acestor timpuri ai fi tu în stare sa treci cu vederea astfel de erezii si blasfemii ? Adriana, Se vede ca treci prin multe si grele ispite de un anumit soi. Poate ar fi mai bine sa te retragi pentru o vreme, ca sa-ti poti limpezi gândurile si sa scapi de obsesii ca: unirea religiilor, preotia la femei si alte erezii si grozavii. Nu te juca cu astfel de lucruri, fiindca stim de la cine vin si cu ce intentii ... Vai de cel/cea care le primeste si-i mai sminteste si pe altii! Mult mai bine ar fi sa te îngrijesti de propriul suflet si sa renunti la acele idei despre care ai impresia ca ar fi "originale", ca nu duc la nimic bun, dimpotriva! ar putea fi o piedica în calea mântuirii. Îti urez sa ai spor în slujirea lui Hristos, Care ne vrea smeriti. Doamne, ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Trinitatea mentionata de dvs. cu Sfanta Fecioara, cine sunt ceilalti doi? Intr-adevar imi spusese si mie un musulman ca el credea ca a treia Persoana din Trinitate ar fi Sfanta Fecioara conform crestinilor. I-am explicat ca a treia Persoana este Duhul Sfant, dar m-am intrebat de unde si pana unde si-au format ei ideea ca ar fi Sfanta Fecioara la noi? De undeva trebuie sa fi auzit. Niciodata nu am gasit raspuns, iar anul acesta am aflat ca nici macar nu sunt singurii care cred asa, ci mai sunt si multi altii, chiar din tari care nu au nimic de a face cu musulmanii. In orice caz, indiferent ce cred oamenii despre Trinitate si despre Dumnezeu in general, nu face sa existe inca un Dumnezeu ci Dumnezeu este acelasi. Si este un pasaj semnificativ in sensul asta in Faptele Apostolilor, in care un pagan se ruga lui Dumnezeu (asa cum il cunostea el), facea milostenie etc. iar Dumnezeu ii asculta rugaciunile si il trimite la el pe Sf. Petru. Si este Sf. Petru cel care da marturie ca Dumnezeu este intr-adevar drept si nu trece cu vederea pe cel care lucreaza dreptatea. Faptul ca paganul nu il cunostea pe Dumnezeu nu a impiedicat ca rugaciunile lui sa ajunga la Dumnezeu. Tocmai ca Dumnezeu vede si aude totul indiferent de modul in care este cunoscut de oameni, dar se face cunoscut doar celor pregatiti sa il cunoasca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca sa fiu si mai clara: sunt total anti-ecumenista (în sensul actual al cuvîntului). Citat:
Mai invoca si altii o anume trinitate, dar nu tot ce zboara se manînca ... Citat:
Doamne, iarta-ma ! Last edited by Adriana98; 17.09.2011 at 02:25:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci musulmanii nu stiu ca se roaga Dumnezeului Treimic? Interesant, mai ales pentru ca Il considera pe Domnul Iisus Hristos ca fiind un profet. Ai citit ce scrie la sfarsitul Biblie? Iata iti aminesc aici: 18.Și eu mărturisesc oricui ascultă cuvintele proorociei acestei cărți: De va mai adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu va trimite asupra lui pedepsele ce sunt scrise în cartea aceasta; 19.Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții și din cetatea sfântă și de la cele scrise în cartea aceasta. (Apocalipsa,22) Acum ce cred musulmanii, e treaba lor. Tu, insa, Adriana, faci o mare greseala, considerand ca si altii, in afara de crestini, se roaga aceluias Dumnezeu. Ai vazut ca de budisti nici nu am mai amintit... Nu ti se pare ca esti pe o pista gresita? Cu parere de rau constat acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate spune ca si musulmanii si evreii se roaga aceluiasi Dumnezeu cu al crestinilor. Se roaga Dumnezeului lui Avraam.
Dar fiecare dintre cele trei religii il intelege diferit.Este este vorba despre Trinitate dar il vad diferit si in natura si atributele Lui. Cu toate acestea daca un mozaic se converteste la crestinism el continua sa-l numeasca pe Dumnezeu - Iehova, daca un musulman se intoarce la Hristos continua sa-l numeasca pe Dumnezeu - Allah. Cei mai multi dintre ei, in urma convertirii, nu considera ca si-au schimbat Dumnezeul ci ca abia acum L-au cunoscut cu adevarat, in plinatea Lui. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|