Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.09.2011, 18:46:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar nu se pot compara cu penticostalii, care spun ceva astronomic, de genul 250 milioane.
Aici am gresit, e mult mai gogonata, ei spun ca penticostali plus charismatici sunt peste 600 de milioane, chiar si userul penticostalul a dat aceasta informatie.
Vechi 12.09.2011, 20:04:08
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Aici am gresit, e mult mai gogonata
Ai gresit și aici, Catalin.
Si e o greseala mult mai gogonata, intr-adevar.
Citat:
Ei spun ca penticostali plus charismatici sunt peste 600 de milioane
Gogomania cea mai gogonata ar fi sa crezi ca tu intelegi fenomenul charismatic.

Charismaticii, Catalin, nu sunt penticostali.
Ei carismaticii sunt crestini care cred (la fel ca si penticostalii) ca Lucrarea Duhului Sfant in deplinatatea ei este functionala si astazi la fel ca si pe timpul Apostolilor. Ei cred ca nici Duhul Sfant si nici lucrarile lui nu s-au schimbat si nu au incetat. Ei cred si practica lucrarea Duhului Sfant dar nu sunt un cult separat, Catalin. Ei fac parte din bisericile lor: catolica, lutherana, ortodoxa, etc.

Este foarte dificil sa estimezi cati carismatici sunt intre baptisti, de exemplu.
De curand cel mai cunoscut baptist roman s-a declarat a fi baptist charismatic. Zeci de ani aceasta nu a fost o informatie publica.
Doar Dumnezeu stie cati alti carismatici sunt intre baptisti. Sau intre ortodocsi.

Penticostalii si carismaticii sunt luati impreuna atunci cand se discuta despre lucrarea Duhului Sfant dar ei nu fac parte dintr-o singura biserica/institutie. Ia seama!

Site-uri diverse avanseaza cifra de 600 de milioane de penticostali si carismatici, da o cautare pe orice motor vrei tu.
Vechi 12.09.2011, 22:52:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Ai gresit și aici, Catalin.
Si e o greseala mult mai gogonata, intr-adevar.

Gogomania cea mai gogonata ar fi sa crezi ca tu intelegi fenomenul charismatic.

Charismaticii, Catalin, nu sunt penticostali.
Ei carismaticii sunt crestini care cred (la fel ca si penticostalii) ca Lucrarea Duhului Sfant in deplinatatea ei este functionala si astazi la fel ca si pe timpul Apostolilor. Ei cred ca nici Duhul Sfant si nici lucrarile lui nu s-au schimbat si nu au incetat. Ei cred si practica lucrarea Duhului Sfant dar nu sunt un cult separat, Catalin. Ei fac parte din bisericile lor: catolica, lutherana, ortodoxa, etc.

Este foarte dificil sa estimezi cati carismatici sunt intre baptisti, de exemplu.
De curand cel mai cunoscut baptist roman s-a declarat a fi baptist charismatic. Zeci de ani aceasta nu a fost o informatie publica.
Doar Dumnezeu stie cati alti carismatici sunt intre baptisti. Sau intre ortodocsi.

Penticostalii si carismaticii sunt luati impreuna atunci cand se discuta despre lucrarea Duhului Sfant dar ei nu fac parte dintr-o singura biserica/institutie. Ia seama!

Site-uri diverse avanseaza cifra de 600 de milioane de penticostali si carismatici, da o cautare pe orice motor vrei tu.
Poate nu ai observat, de aceea am pus "plus". Te asigur ca stiu ce sunt charismaticii si mult mai sigur stiu mai multe decat tine. Pentru ca tu stii basmele penticostale, eu stiu din sursele ortodoxe, adica din prisma adevarului. Daca doresti poti ajunge si tu la cunoasterea adevarului, pentru inceput poti citi scrierile lui Serafim Rose, care a trait chiar in SUA. http://saraca.orthodoxphotos.com/bib.../ortodoxia.htm
Capitolul VII e dedicat miscarii charismatice, l-am citit mai demult, o sa-l recitesc ca tot mi-ai adus aminte.

Ca sa nu spui ca spun doar eu, ca de obicei si trebuie sa mentionez ca e doar parerea mea, iar ceilalti toti au o alta parere, uite si studii care nu sunt ortodoxe, descrise in acel capitol:
"Un studiu foarte atent si obiectiv asupra fenomenului "vorbirii în limbi" l-a realizat pastorul luteran german Dr. Kurt Koch (The Strife of Tongues - Gâlceava Limbilor). După ce a examinat sute de cazuri de manifestare a acestui "dar", el a ajuns la concluzia, bazată pe argumente scripturistice, că doar patru din aceste cazuri ar putea fi cele descrise în Faptele Apostolilor, dar că nici măcar de acestea patru nu putea fi sigur."
"Desigur, în lumina tradiției patristice a Bisericii lui Hristos dintotdeauna, creștinul ortodox nu ar avea astfel de dubii. Cu posibila excepție a celor patru cazuri, însă, Dr. Koch a identificat un număr de cazuri neîndoielnice de posesiune demonică, "vorbirea în limbi" fiind de fapt "un dar" întâlnit în mod obișnuit la demonizați. "
"Deci fenomenul limbilor nu este cel descris în Fapte și nici nu poate fi asimilat (în cele mai multe din cazuri) cu o posedare demonică propriu-zisă; el este mai curând "... si probabil în 95% din cazuri, un fenomen mediumistic, de natură spiritistă" (Koch, p. 35)."
Vechi 12.09.2011, 23:45:13
un_nepocait un_nepocait is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2011
Implicit

.........edit..................
Vechi 14.09.2011, 10:27:31
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
După ce a examinat sute de cazuri de manifestare a acestui "dar", el a ajuns la concluzia, bazată pe argumente scripturistice, că doar patru din aceste cazuri ar putea fi cele descrise în Faptele Apostolilor.

Cu posibila excepție a celor patru cazuri...
Si daca din 600.000.000 de penticostali si carismatici, exista doar un singur caz de vorbire veritabila in limbi, acest singur caz autentic dovedeste ca vorbirea in limbi nu a incetat.

Dar eu nu cred ca sunt patru cazuri reale la cateva sute de falsuri, cred ca sunt patru falsuri la cateva sute de cazuri veritabile.
Exact asupra acelor patru falsuri si-a concentrat atentia si calugarul american Serafim Rose.

Arhimandritul grec Eusebiu Stephanou este insa un teolog ortodox care a studiat cazurile autentice, veritabile. Aceste cercetari asupra miscarii carismatice autentice l-au facut sa exclame: "această revărsare a Duhului Sfânt trece dincolo de granițele confesionale... Duhul lui Dumnezeu lucrează ...atât în interiorul cât și, în exteriorul Bisericii Ortodoxe"

Pentru ca intr-adevar, in pofida convingerilor unei minoritati crestine din care si tu faci parte, Dumnezeu NU poate fi ingradit confesional. Au incercat multi sa puna monopol asupra Lui, dar e complicat...
Iar "vântul suflă unde voiește". Stii ce sfant a zis asta?

.

Last edited by penticostalul; 14.09.2011 at 10:43:03.
Vechi 14.09.2011, 10:41:30
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
Si daca din 600.000.000 de penticostali si carismatici
"600 de milioane" de papagali
Vechi 15.09.2011, 09:30:38
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Si daca din 600.000.000 de penticostali si carismatici, exista doar un singur caz de vorbire veritabila in limbi, acest singur caz autentic dovedeste ca vorbirea in limbi nu a incetat.

Dar eu nu cred ca sunt patru cazuri reale la cateva sute de falsuri, cred ca sunt patru falsuri la cateva sute de cazuri veritabile.
Exact asupra acelor patru falsuri si-a concentrat atentia si calugarul american Serafim Rose.

Arhimandritul grec Eusebiu Stephanou este insa un teolog ortodox care a studiat cazurile autentice, veritabile. Aceste cercetari asupra miscarii carismatice autentice l-au facut sa exclame: "această revărsare a Duhului Sfânt trece dincolo de granițele confesionale... Duhul lui Dumnezeu lucrează ...atât în interiorul cât și, în exteriorul Bisericii Ortodoxe"

Pentru ca intr-adevar, in pofida convingerilor unei minoritati crestine din care si tu faci parte, Dumnezeu NU poate fi ingradit confesional. Au incercat multi sa puna monopol asupra Lui, dar e complicat...

.
Aveti dreptate. Recent am aflat de un caz din Italia, despre carismaticii catolici. Nu despre vorbirea in limbi ci o alta lucrare. O femeie foarte credincioasa catolica avea un baiat care a luat exact calea opusa a necredintei, drogurilor, plin de tatuaje satanice cu cruci inversate etc. Arata ca vai de el, pamantiu, plin de urme de seringi pe brate etc. Mama lui insa nu si-a pierdut speranta si intr-o zi l-a rugat sa o conduca cu masina la o biserica unde era un grup de carismatici catolici. Baiatul s-a impotrivit la inceput cand a auzit de biserica insa mama l-a rugat numai sa o conduca pana acolo si inapoi, fara sa intre si el, ci sa o astepte in masina. Baiatul s-a invoit. In timp ce mama lui se afla in Biserica, s-a auzit chemat pe nume de o voce fara sa vada pe nimeni. Intrigat a iesit din masina ca sa vada despre ce era vorba. Vocea venea dinspre Biserica. S-a dus intr-acolo si intrand timid in Biserica este intampinat de un grup de carismatici care ii spun ca tocmai il asteptau sa se roage pentru el, dupa care incep imediat sa se roage, baiatul cade brusc pe jos in ceea ce ei numesc repaosul in Duhul Sfant, si dupa ce acestia au terminat rugaciunile, si baiatul s-a trezit, de pe trup ii disparusera semnele injectiilor de narcotice, paloarea ii disparuse, fata ii era foarte frumoasa si implinita, iar el complet vindecat. Doar tatuajele i-au ramas pe corp si acum da marturie la oameni despre modul miraculos in care a fost vindecat.
Vechi 15.09.2011, 11:07:51
Senior Member

Implicit

Citat:

.
Cum am spus, 600 de milioane e o cifra ridicola, probabil e cea mai mare exagerare pe care am auzit-o vreodata. Am dat cifra din SUA, acolo sunt 1,5 mil de penticostali, adica in tara unde a fost inventat cultul penticostal.
Daca si charismaticii sunt in proportia din ortodoxie in alte culte inseamna ca avem o cifra de cateva milioane de charismatici care se adauga celor cateva milioane (1,5 mil plus ce mai sunt in alte tari atinse de prozelitismul penticostal, nu prea cred ca Fie mai mult de 10 mil).
Eusebiu Stephanou este un preot din cei 6 din SUA care cred in miscarea charismatica. De altii nu am citit, deci proportia e atat de mica incat nici nu merita mentionata. Si o mica grupare de la noi are avea mai multi aderenti.

In legatura cu cele 4 cazuri gasite de acel pastor luteran, Parintele Serafim Rose spune in completare ca noi ortodocsii stim ca si acelea sunt tot de genul celor dintai. Iar pastorul luteran nu a spus ca acelea sunt rezultatul vorbirii in limbi cu ahjutorul Sfantului Duh, ci ca doar acelea se aseamana cu cele din Biblie. E o diferenta destul de mare.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38