Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Așa bine! Cronologia lungă nu afectează cu nimic ziua Pătimirii și morții Domnului. Doar lărgește intervalul dinstre Cina Pascală și Vinerea Mare, în rest totul rămâne "cum s-a stabilit" adică așa cum e scris în Scriptură și cum s-a transmis prin Tradiție!
Nu știu de ce tot îți dorești ca Cina și Moartea să fie aproape simultane!
|
Sincer, eu mi-as fi dorit ca oamenii sa nu fie pacatosi si Domnul sa nu fi suferit atat de mult pe nedrept din cauza noastra. Oricat de mult am suferit in viata asta, niciodata nu am asudat sange, deci pentru mine suferinta Domnului este dincolo de ceea ce voi putea purta eu vreodata, deci cu atat mai mult ma doare inima cand ma gandesc la cat a putut suferi si la cat de abandonat s-a simtit, El care ii iubea atat de mult pe toti ceilalti, inclusiv pe ucigasii Sai pentru care isi varsa sangele. Deci nu cred ca pot fi acuzata ca as dori eu sa fie intr-un fel sau altul, ci eu doresc doar sa inteleg cum a fost. In Biblie scrie ca au luat Cina, apoi Iisus a privegheat in rugaciune in timp ce ceilalti dormeau, spre dimineata a fost prins, era momentul cand incepeau sa cante cocosii, a fost judecat in pripa, osandit si rastignit. Acum poate ca judecata cu ping-pongul intre Caiafa si Pilat sa fi durat mai multe zile, nu zic nu, tocmai ca asta ma intereseaza. Si ramane deocamdata mister de ce Domnul a zis ca trebuie sa stea in mormant SI trei nopti. Ar fi fost atat de usor sa fi zis doar trei zile, dar a zis SI trei nopti, iar Domnul nu a zis niciodata ceva la intamplare. Nu ne scapa noua ceva?
Atata tot.
In legatura cu judecata, ea trebuia sa fie rapida, cat mai devreme si intr-o zi fara prea mare vanzoleala tocmai ca sa nu afle poporul care cu siguranta era numeros la Ierusalim, stim doar ce primire I-a facut Domnului de Florii. Deci varianta unei judecati prea lungi pica. Si dimpotriva, prima zi de Pasti, cand oamenii cam stau la casele lor imi pare ideala. Mai ales ca in acea zi, sefii puteau tine adunarea sfanta in care decideau si treaba cu eliberarea de catre catre Pilat a unui detinut. Se facea asta in fiecare sarbatoare de Pasti.