![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
@ Fallen
Cred ca este o falsa problema. Cel mai important este sa fiti casatoriti. Apoi garsoniera aceea exista.. sau este ipotetica? Decat sa stati in casa parintilor lui, mai bine in garsoniera. Decat sa traiti impreuna necununati, mai bine garsoniera etc.. In al treilea rand, asa pune problema cineva fara copii. Dac vei avea copil, nu-l vei muta in bucatarie, balcon etc... mai degraba muti sotul sub chiuveta din bucatarie, decat sa te separi de copil! Daca esti mama normala. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Depinde... daca partenerul ei este atat de "gelos" pe faptul ca se duce la biserica si vrea sa-si indrepte viata, nu va fi gelos si pe copil, care o sa ii ocupe ei, ca mama, mult mai mult timp decat biserica? ... atunci va trebui din nou sa faca un compromis... si tot asa. |
|
|
|||
|
|||
|
Fetelor, dragi, eu tot nu pricep cum vine ideea asta de a izola copilul in casa. In primul rand lui sa-i fie bine, iar parintii pot dormi si pe jos pana se schimba situatia locuintei.
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca nu sunt o persoana responsabila si de aceea sunt tratata ca atare. Niciodata cand am facut ceva dupa capul meu, nu a iesit bine. Iar de ascultat, nu am ascultat niciodata de ceilalti, ca poate ar fi iesit bine, n-am de unde sa stiu. N-am avut nici "modele' demne de urmat, care sa-mi inspire incredere. Parintii m-au lasat sa fac ce scoala am vrut, ca de, ei daca n-au facut facultate, era bine sa fac orice, numai sa fac, ei nu erau in masura sa ma sfatuiasca daca o scoala e mai buna ca alta. M-am descurcat bine in scoala, ceea ce le-a dat si mi-a dat si mie incredere, dar nu m-am descurcat mai apoi cu serviciul, deloc. Cand mi-am cunoscut barbatul, eram in mari dificultati. El a fost la inceput un model pentru mine, de om care s-a ridicat de jos, fara multa scoala, si s-a descurcat. Dar nu l-am ascultat, am insistat ca trebuie sa fac meseria mea. Am cunoscut si oameni care au facut-o si au facut-o bine, as fi avut de invatat de la ei, dar am avut si neplacerea sa cunosc persoane nedemne de incredere, mincinoase, prefacute, care au castigat (bani si respect) prin minciuna; am zis ca nu vreau sa fiu asemeni lor, ca nu e bine, si nu am mai ascultat, nici de sefii mei. Ba mai mult am inceput sa nu-l mai apreciez nici pe omul de langa mine, sa-l consider oarecum "anti-crestin", daca exista acest termen, si nu l-am mai ascultat nici pe el.
Si iata ca pana la urma, "anti-crestinii" au biruit, eu cu spiritul meu crestinesc cu tot am fost alungata, credinta mea nu a fost sufiecienta cat sa acopere toate defectele si lipsurile profesionale (asa cum nu ma ajuta nici sa fiu o sotie si o gospodina mai apreciata), si poate ar trebui sa fiu recunoscatoare ca nu m-a alungat si sotul de langa el, dar mi-a dat de inteles ca acum macar ar fi momentul sa incep il ascult si pe el, ca am facut dupa capul meu si am dat-o in bara. De aceea prefer eu acum sa nu imi mai asum nici o responsabilitate. Daca trebuie sa iau o hotarare mai dificila, si el zice da sau ba, asa sa fie, cum a zis el. A zis ca nu operam animalul, il lasam asa, cate zile o mai avea, ok, mi-a luat o povara de pe umeri, ca oricum nu stiam nici eu ce e mai bine sa fac (daca lua seful/sefa aceasta hotarare, as fi fost foarte revoltata, ba poate chiar as fi incercat sa sugerez clientului sa mai ceara si alte pareri, ca sa vedeti cat sunt de infidela). Probabil va hotari cat de curand, ca nu facem nici copii, iar eu chiar daca o sa protestez, pana la urma tot n-o sa am ce face. Poate cand o sa mergem amandoi la Judecata de apoi, o sa ma ascund dupa el .Pana la urma scrie si in codul penal ca constrangerea fizica sau morala sau starea de necesitate inlatura caracterulpenal al faptei, nu? Daca Dumnezeu vroia sa-L ascult doar pe el, trebuia sa-mi dea putera si intelepciunea si rabdarea si curajul, ...mijloacele necesare. Daca m-a facut slaba de inger inseamna ca vrea sa fiu sclava celorlati oameni si ma scuteste de responsabilitate. Nu? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
NU ! Din felul in care scrii, te afli in depresie. Este greu de stapanit momentul, dar nu imposibil. Gandurile acestea depersonalizante vin de la diavol. Necuratul ne slabeste puterile si se bucura in dosul luptelor lui castigate impotriva Luminii. Du-te la duhovnic (ai?) si explica-i ce ne-ai scris aici. Cu blandetea si intelepciunea Domnului vei primi folos din spovedanie. Cere-i binecuvantare sa te duci lsi a psiholog. Apoi du-te la un psiholog. Discutiile cu un om care stie sa selecteze neputintele psihologice ale semenului te vor intari, iti vor reda, in final, increderea in tine. Noi avem incredere in Domnul si Cuvantul Sau, si trebuie sa fim tari in Cuvant. Din ce scrii, reiese ca tu afisezi credinta ca pe o arma cu care ripostezi in lume. Cere-i duhovnicului sa te invete cum sa-ti porti credinta cu dragoste si inteligenta. Cand cineva iti cere sa faci ceva ce este in contradictie cu convingerile tale spirituale, nu riposta vehement. Taci, asculta si in inima ta roaga-te "Doamne, salveaza-ma, nu lasa sa mi se intample mie una ca asta!" Dar in fata semenului taci, nu riposta. Gandul tau insa sa se roage! Cu rabdare, vei vedea ca Domnul are solutii pana in ultimul moment. Sa nu deznadajduiesti daca nu simti solutia imediat, dimpotriva, intareste-te, caci il ai pe Domnul alaturi! Nu ceda deznadejdii! Vei ramane surprinsa de rezolvarea neasteptata (intotdeauna neasteptata!), caci incalcite sunt pentru mintea noastra caile Domnului!!! Capul sus, ochii tinta spre cer si rugaciune curata din inima!!!!!! CURAJ!!!!!!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca ati avea frica de Dumnezeu nu ati sta necununata de atat de mult timp. Se spune la crestini "dai vointa ,iei putere" Deci sa ne silim cu rugaciunea ,spovedania ,sfintele slujbe si in timp personalitatea noastra se va intari. Nimeni nu e desavarsit ,fiecare avem ceva de corectat la noi insine. De ce sa dam vina pe Dumnezeu cand noi venim in viata cu mostenirea parintilor ,buna sau rea ?Si mai pacatuim si noi. Angajati-va si luati viata in propriile maini ,mai ales ca aveti parinti unde puteti locui . Nu va lasati manipulata din comoditate. Daca nu aveti servici aveti timp destul pentru a va apropia de Dumnezeu .Parintele N.Steindhart zice sa nu amanam mantuirea ,sa incepem din acest moment sa facem ceva pt.mantuirea noastra. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ai vorbit cu părintii tai, i-ai intrebat daca te-ar primi in casa parinteasca temporar, pana vei avea un loc de munca si iti vei permite o chirie? Frati, surori, prieteni dispusi sa te ajute cu un pat intr-o camera?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Viata e scurta ,ce ne asteapta dincolo e important. Mai bine cu niste parinti iresponsabili decat necununata cu un barbat care itii sta in calea mantuirii. Incearca sa gandesti daca iti va fi bine chiar si cununata cu el. Nu vrea copii ,te tine sub papuc. Ce vrea de la viata de nu se casatoreste ,esti cumva manta de vreme rea pana gaseste una mai manoasa,si devreme acasa? Mergi la un duhovnic iscusit ,daca esti din Bucuresti ti-as recomanda sa mergi la cineva care te poate ajuta ce sa faci. Daca il ai pe Dumnezeu toate sunt cu putinta ,dar Dumnezeu ajuta atunci cand facem voia Lui ,nu cand stam necununati. |
|
|
||||
|
||||
|
Crestinul trebuie sa isi cunoasca locul lui in societate, in lume. In biserica, el este egal cu toti, dar cand iese in lume, lucrurile se schimba: are parinti sau copii, sefi sau subalterni, construieste niste raporturi cu ceilalti in numele acestor relatii, are un rol, din care decurge niste drepturi si datorii...
1. Parintii - pe ei ni-i da Dumnezeu, buni sau rai, stie EL de ce In crestinism, e porunca sa ii cinstesti. Copilul e bine sa asculte de ei si sa nu le provoace suparari. 2. Superiorii - profesori, sefi... - si pe astia trebuie sa ii asculti, sa respecti ierarhia, chiar daca tu consideri ca sunt prosti, rauvoitori etc. Uite, pana acum cateva luni si eu o criticam foarte tare pe fosta mea sefa ca nu face bine ce face, ca nu stie sa faca fata obligatiilor de sefa si se vaita mereu, pana cand am descoperit ca, de fapt, avea niste probleme uriase in familie, iar cand acestea s-au rezolvat, a inceput sa dea randament si la serviciu. 3. Sotul (daca sunt cununati), pentru ca asa respecta promisiunea de la nunta. 4. Duhovnicul - prin gura Lui vorbeste Dumnezeu. In rest, ceilalti sunt aproapele nostru si pe fiecare trebuie sa ne silim sa il iubim ca pe noi insine. Fallen, fiecare dintre noi alege de cine vrea sa asculte si fiecare poarta responsabilitatea alegerilor sale si consecintele acestora. Tu acum suporti consecintele ascultarii si neascultarii tale de diversele persoane din viata ta. Tu nu ai absolut nicio responsabilitate fata de omul cu care locuiesti. Daca vrei si tu o data in viata sa asculti de cineva in lumea asta, mergi la duhovnic,spune-i tot ce ne-ai scris si fa ce iti spune el! Hai, curaj, ca maine e sarbatoarea Maicii Domnului; in seara asta e vecernia, e prilej de mare bucurie, se naste Maica Domnului care a nascut Lumina!
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Numele copilului | casiana | Botezul | 184 | 23.11.2013 03:04:06 |
| Ce ii faci aproapelui tie iti faci. Cum sa ai bani gratis | spre_rasarit | Generalitati | 35 | 11.01.2012 01:32:59 |
| Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! | heaven | Generalitati | 21 | 14.11.2010 16:16:41 |
| Ofer spre inchiriere o camera | aura_d | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 11.06.2009 14:47:40 |
|
|