Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2011, 16:27:17
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Cu moartea si invierea spirituala suntem de acord amandoi. Intrebarea este: aici ai vrut sa ajungi? Sau, de voie de nevoie ai dat-o cotita (ca nu ti-a iesit schema)?
pai si daca esti de acord, ce iti determina proasta intelegere a versetelor postate mai sus?
p.s.1 nu vad unde e cotitura
p.s.2 mi-a iesit schema: am demonstrat ca te contrazici.
Vechi 05.09.2011, 16:30:34
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Mihai, tu nu ai inteles ce inseamna invierea celor rai (care va avea loc). Dumnezeu nu creeaza nimic rau. Dimpotriva, invierea celor rai inseamna "reactivarea" acestora, pentru a fi judecati si nimiciti.

P.S. Tu ai vrea sa ma faci sa spun ca Dumnezeu, la inviere, ii creeaza pe cei rai. Si, pentru ca nu spun asta (ca sa-ti iasa tie maruntul plan) zici ca ma contrazic. Ei, uite ca nu zic. Sa mori de ciuda.
incearca sa nu te mai contrazici atat. o data spui ca moartea omului este inversul procesului de creatie. dupa aceea spui ca invierea inseamna reactivare: reactivarea cui, din moment ce omul nu mai exista(in mintea voastra)?
Vechi 05.09.2011, 16:51:51
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
incearca sa nu te mai contrazici atat. o data spui ca moartea omului este inversul procesului de creatie. dupa aceea spui ca invierea inseamna reactivare: reactivarea cui, din moment ce omul nu mai exista(in mintea voastra)?
Ce intelegi tu din aceste doua afirmatii biblice?
- Dumnezeu l-a facut pe om din tarana, i-a suflat in nari suflare de viata si astfel omul s-a facut un suflet viu;(Facerea 2:7)
- cand omul moare, tarana se intoarce in pamant si duhul de viata la Dumnezeu, care l-a dat (Eclesiastul 12:7)

Nu vezi doua procese inverse? Eu cred ca da. Problema este ca tu mergi pana la inexistenta universului. Asta e treaba ta. Rezolvo singur.
Vechi 05.09.2011, 17:00:46
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
pai si daca esti de acord, ce iti determina proasta intelegere a versetelor postate mai sus?
De ce este proasta intelegerea mea? Pentru ca nu am fost de aceeasi parere cu tine? Caci, alt argument nu ai.

Citat:
p.s.1 nu vad unde e cotitura
Ai sarit (sau ai cotit-o) de la versete care vorbeau de INVIERE propriu zisa, la versete care vorbeau de invierea spirituala.

Citat:
p.s.2 mi-a iesit schema: am demonstrat ca te contrazici.
Bravo. Cui ai demonstrat, in afara de tine?
Vechi 05.09.2011, 17:13:17
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Ce intelegi tu din aceste doua afirmatii biblice?
- Dumnezeu l-a facut pe om din tarana, i-a suflat in nari suflare de viata si astfel omul s-a facut un suflet viu;(Facerea 2:7)
- cand omul moare, tarana se intoarce in pamant si duhul de viata la Dumnezeu, care l-a dat (Eclesiastul 12:7)

Nu vezi doua procese inverse? Eu cred ca da. Problema este ca tu mergi pana la inexistenta universului. Asta e treaba ta. Rezolvo singur.
tu mergi pana la neantizarea omului. si dupa aceea o intorci cum ca omul va fi reactivat (dar din ceea ce spui tu omul nu mai exista deloc, este in nefiinta). problema e la tine
Vechi 05.09.2011, 17:17:43
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
De ce este proasta intelegerea mea? Pentru ca nu am fost de aceeasi parere cu tine? Caci, alt argument nu ai.

Ai sarit (sau ai cotit-o) de la versete care vorbeau de INVIERE propriu zisa, la versete care vorbeau de invierea spirituala.

Bravo. Cui ai demonstrat, in afara de tine?
Citat:
În prealabil postat de vasinec
A se muta "de la moarte la viata", inseamna ca mai intai va trebui sa moara. De asemenea , a se muta "de la moarte la viata" inseamna a INVIA (si asta urmeaza dupa moarte - in viitor). Corect? Nu spune ca s-a mutat "de la viata la viata" (adica a devenit nemuritor - ceea ce ai vrea tu sa-ti iasa).
pentru aceasta postare erau acele versete. sa intelegi ca viu fiind poti fi mort. deci viu fiind cu trupul si mort cu sufletul poti invia. dar tu (vorba lui Amza Pellea) ingelegi numai ce iti convine

am demonstrat mie si celor care o sa iti citeasca postarile
Vechi 05.09.2011, 17:21:32
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

Pentru ca, contrazice Sf. Scriptura.

p.s. nu mai da reply la postarile mele ca nu iti mai raspund.

Last edited by mihai07; 05.09.2011 at 17:24:30.
Vechi 05.09.2011, 20:05:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Fariseul nu se batea in piept pentru cata dragoste avea ci exact dimpotriva, se batea in piept pentru faptul ca respecta la sange religia adevarata (ebraica) nu ca vamesul (colector de impozite pentru romani). Ceea ce ii lipsea fariseului era tocmai iubirea, deci el nu respecta la sange legea lui Dumnezeu care este iubire, ci respecta doar niste ritualuri/legi/dogme ale credintei adevarate evreiesti insa dezbracata de orice iubire. De aceea vamesul s-a intors mai indreptatit acasa iar rugaciunea facuta de el atunci sti ce este la ora actuala.
Adriana, am adaptat-o la ceea ce aveam de gand sa spun. Fariseul se batea in piept ca el respecta mai bine ce a spus Dumnezeu si e mai apropiat de acesta. E vorba de mandrie si judecarea aproapelui, ca respectarea legilor nu e ceva negativ, e de dorit sa respectam cele zece porunci si celelalte date de Iisus.
Vechi 05.09.2011, 20:14:21
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
PS:Cataline nu ai inteles nimic.Again.Ramai la razboiul tau.Bye.
Acum am citit ca de fapt vorbeai de Theodor, eu nu intelesem prima data despre cine e vorba pentru ca nu am urmarit toate mesajele. Dar nu era greu sa-mi raspunzi scurt ca sa evit confuzia, ai preferat un raspuns zeflemitor, de la inaltimea superioarei tale intelegeri.
Vechi 05.09.2011, 20:33:05
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum am citit ca de fapt vorbeai de Theodor, eu nu intelesem prima data despre cine e vorba pentru ca nu am urmarit toate mesajele. Dar nu era greu sa-mi raspunzi scurt ca sa evit confuzia, ai preferat un raspuns zeflemitor, de la inaltimea superioarei tale intelegeri.
Da Catalin,ai dreptate,ti-am raspuns sarcastic desi puteam sa fiu macar politicos,daca amical nu am putut.Te rog sa-mi accepti scuzele si voi incerca,pe viitor,sa am mai multa grija cu privire la modul cum inteleg sa-ti raspund.O seara placuta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38