![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma iertati, numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai bine si dvs. :) Last edited by Adriana3; 05.09.2011 at 10:34:00. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca dl.Theodor vede dincolo de propria confesiune, fara a fi nevoit sa faca slalom efectiv printre celelalte, are aceasta capacitate superioara.Omul e definit ca o fiinta sociala, el va resimti mereu nevoia de apartenenta la un grup, la o comunitate spirituala si acceptarea lui ca persoana unica. Iisus a dorit mereu comuniunea intre oameni, nu o traire individuala, izolata.
Last edited by ioanna; 05.09.2011 at 10:55:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si sa ne scuipam peste gard.Dar a ales sa intinda mana si sa dam jos gardul acela nenorocit.Pentru omul aceasta,este prima data cand spun asa ceva pe acest forum in mod public,ma duc si depun marturie si in fata Celui de Sus pt ca mie mi-a demonstrat prin fapta vorba.Are si el pacatele lui,ca orice om, dar are si o mare calitate,din punctul meu de vedere:ii lipseste cu desavirsire aceea incrancenare confesionala pe sistem ,,litera ucide".Puteti sa-i reprosati altceva,nu asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 05.09.2011 at 11:28:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca stai sa asculti si ce spune ghidul evreu despre crestinism e evident ca nu exisat nicio baza, de fapt pentru tine Biblie e un fel de indrumar, nu e revelatie, ceea ce scrie acolo sunt simbolice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred in sinceritate. Cu tarie. De exemplu, eu, da, am fost stilist. M-a ajutat Dumnezeu sa vad marasmul eclesiologic din acele biserici-sereleuri, dincolo dar si alaturi de bunatatea si credinta multor oameni exceptionali de acolo, si am gasit pacea in Biserica Romei. Si am facut-o pentru suflet, nu pentru vreun folos material. Si mai cred in felurime (ortodocsii profunzi de pe forum inteleg la ce se refera aceste termen din superba romana arhaica), in care Dumnezeu Insusi a creat Universul, locul de odihna al picioarelor Sale. Cand veti putea intelege, explica, si mai ales simti frumusetea diversitatii Universului, atunci veti intelege de ce oameni ca mine, si multi altii mai tari ca mine, privim fara ura in directia "mosiilor vecine", id est, cum a zis fratele Scotland, caruie ii multumesc petru sprijinul sau cald, si aprecierile pentru un pacatos ca mine, peste gardul confesional. Singurele exceptii (deh, om sunt, nu?) sunt cei care efectiv macelaresc Scriptura...si introduc sarbatori si idei antiscriptura...stiu ei cine sunt...:P |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui ca a trecut de limitele confesionale, dar daca e vorba de primul caz nu e de fapt prozelitism, nu depasirea limitelor confesionale? Daca un martor umbla si converteste ortodocsi inseamna ca acela a trecut de limtele sale confesionale sau ca face prozelitism? |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Adriana:va multumesc.O sa va spun o scurta poveste,ma pricep teribil de bine sa plictisesc lumea.In timpul Primului Razboi Mondial,undeva in Franta,pe sangerosul Front de Vest,soldatii germanii si englezi in Ajunul Craciunului din 1914,au refuzat sa mai lupte intr-un sector al frontului si au decis in schimb sa petreaca Craciunul impreuna,fara stirea superiorilor,in ciuda razboiului si a ordinelor militare.Brusc au descoperit ca de fapt ei nu era dusmani,erau oameni simpli dusi sa poarte o lupta care nu era a lor.Era a altora,care nu lupta niciodata dar care ii trimit pe altii la moarte.Ulterior,cand s-a aflat superiorii s-au razbunat crancen pe ei dar atunci,in aceea seara,impotriva tuturor,in Ajunul Nasterii Domnului,ei toti s-au nascut din nou,din dusmani in oameni.A fost gestul lor de sfidare la adresa unui macel fara sens.
Asa si eu cu el,in ciuda interdictiilor fixate de ,,superior" in trecut noi avem Ajunul nostru de Craciun.Altii se bat in continuare dar pentru noi este pace si mai mult cantam,precum acei soldati,un colind impreuna.Fiecare in felul lui,precum catolicul german si protestantul britanic,care,acolo in transeele plina de apa si sange,nu au ma fost nici soldati si nici confesional diferiti.Au fost oameni impreuna in Ajunul de Craciun.Stiti,este incredibil sentimentul pe care il ai cand descoperi ca asa-zisul dusman este de fapt un prieten in cautarea ta.Rar vei gasi o rivalitate mai mare decat intre calvinistii puritani si romano-catolici.Stiti ceva?Pe mine si pe el,am descoperit asta,nu ne intereseaza rivalitatea asta sau luptele dogmatice fara de sfarsit intre cei din care facem parte.Sa-si poarte razboiul lor stupid,pentru noi doi este pace,este Seara de Ajun. PS:Cataline nu ai inteles nimic.Again.Ramai la razboiul tau.Bye. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu spun ceea ce spune Biblia: au mancat Pastile. Si tu spui ca in Biblie ca au mancat Pastile sau nu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|