Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2011, 00:55:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cz4000 Vezi mesajul
Sigur ca s-au facut Liturghii, numai ca in catacombe, acolo unde s-a refugiat ramasita Bisericii din Rusia. La suprafata "liturghisia" doar clerul hirotonit la Lublianka...
A existat si Biserica din exil, care intre timp s-a unit cu BO Rusa.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 02:44:36
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
A existat si Biserica din exil, care intre timp s-a unit cu BO Rusa.
Asa este. Grosul Bisericii Ruse a fost luat la cer. Ramasitele sint Biserica din Catacombe in Rusia si cea din Exil in afara granitelor Rusiei. Celei din urma ii datoram anatema impotriva ecumenismului din 1983 si refacerea ierarhiilor Bisericii din Catacombe si a altor Biserici Ortodoxe locale. Din pacate a sfirsit prin a se uni in 2007 cu Biserica lui Stalin cazind, astfel, chiar sub propria anatema. Biserica Rusa este Biserica din Catacombe care, evident, continua sa existe in Rusia, la suprafata de asta data, insa persecutata de Stat si parasinagoga.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 09:15:03
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nici eu nu il consider pe parintele Lavrentie destul de sfint incit sa fie considerat infailibil -desi poate avea revelatii-vedenii.

Judecata mea nu tine de pozitia ocupata de el in manastire si de specificul ei ci strict de continutul revelatiilor. Au un simbure de adevar insa nu aduc nimic nou fiind reproduceri ale celor care circulau in acea vreme in traditia orala calugareasca. Diferite amanunte contravin revelatiilor VT.

Am citit si eu cartea "Staretii despre vremurile din urma" precum si alte revelatii. Insa am o parere impartita. Unele dintre ele sint de o mare valoare fiind autentice iar altele simple interpetari si vise de noapte iar altele alterari si subsumari ale categoriilor anterior mentionate -inerente atunci cind se transmit verbal din generatie in generatie sau cind se prezinta revelatia cu un comentariu personal intre care nu se face deosebirea eventual fara a se respecta nlantuirea corecta a imaginilor vedeniei.

Comentariile autorului cartii in legatura cu posibila lor interpretare se imbina cu dogma bisericeasca insa nu in suficienta masura si cu continutul real al unora dintre ele- care dealtfel nu contrazic cu nimic revelatiile VT ci doar dogmele.
Din acest motiv BOR a respins aceasta carte ca nefiind de incredere.

In legatura cu anatema-afurisenia data de Biserica Rusa din Exil ea nu precizeaza ca slujirea ramasa pe teritoriul Rusiei ar fi eretica -deci reunificarea rusa nu ar contravine ei cu nimic.

Last edited by Mihai36; 03.09.2011 at 09:19:24.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2011, 18:09:46
cz4000 cz4000 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Nici eu nu il consider pe parintele Lavrentie destul de sfint incit sa fie considerat infailibil -desi poate avea revelatii-vedenii.

Judecata mea nu tine de pozitia ocupata de el in manastire si de specificul ei ci strict de continutul revelatiilor. Au un simbure de adevar insa nu aduc nimic nou fiind reproduceri ale celor care circulau in acea vreme in traditia orala calugareasca. Diferite amanunte contravin revelatiilor VT.

Am citit si eu cartea "Staretii despre vremurile din urma" precum si alte revelatii. Insa am o parere impartita. Unele dintre ele sint de o mare valoare fiind autentice iar altele simple interpetari si vise de noapte iar altele alterari si subsumari ale categoriilor anterior mentionate -inerente atunci cind se transmit verbal din generatie in generatie sau cind se prezinta revelatia cu un comentariu personal intre care nu se face deosebirea eventual fara a se respecta nlantuirea corecta a imaginilor vedeniei.

Comentariile autorului cartii in legatura cu posibila lor interpretare se imbina cu dogma bisericeasca insa nu in suficienta masura si cu continutul real al unora dintre ele- care dealtfel nu contrazic cu nimic revelatiile VT ci doar dogmele.
Din acest motiv BOR a respins aceasta carte ca nefiind de incredere.

In legatura cu anatema-afurisenia data de Biserica Rusa din Exil ea nu precizeaza ca slujirea ramasa pe teritoriul Rusiei ar fi eretica -deci reunificarea rusa nu ar contravine ei cu nimic.
Biserica Rusa (Patriarhia Moscovei) este membra in Consiliul Mondial al Bisericilor (http://www.oikoumene.org/en/member-c...ox-church.html) si este semnatara a multor documente cu caracter ecumenist.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Patriarhul Moscovei si Papa Erethorn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 41 29.10.2010 15:20:47
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Patriarhul ecumenic daruieste un coran andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 18 09.02.2010 12:21:12
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.02.2009 05:37:36
Intilnirea dintre papa si patriarhul ecumenic mardum Biserica Ortodoxa si Massmedia 5 22.02.2007 11:27:43