Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2011, 17:48:36
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Din punct de vedere ortodox sunt unele explicatii foarte greoaie(unele lucruri sunt greu de inteles pe care unii le rastalmacesc). Din punct de vedere adventist acele explicatii sunt imposibile sau false! Chiar si aceea fetita care o invie Iisus acesta spune despre ea ca doarme! Aceasta arata ca ea nu este intr-o stare de nefiinta . Cum spune Pavel : nu stiu daca a fost in trup sau ... Apoi daca Iisus este primul inviat din morti inseamna ca Iisus nu a inviat pe nimeni din punct de vedere adventist! Dar Iisus vorbeste despre invierea in trup perfect! Desigur au mai fost inaltati doi oameni la cer din cate stiu. Nu stiu ce gandeste biserica ortodoxa despre acestia dar daca ma gandesc putin imi dau seama ca acesti doi oameni nu au murit!

Last edited by Neaguu; 28.08.2011 at 17:53:36.
Vechi 28.08.2011, 18:06:05
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Chiar si aceea fetita care o invie Iisus acesta spune despre ea ca doarme! Aceasta arata ca ea nu este intr-o stare de nefiinta .
Scriptura în mai multe locuri compară moartea cu un somn. Desigur e doar o comparație, o similitudine nu o identitate. [aproximativ] La fel cum în somn nu există activitate conștientă, la fel cum nu există percepția timpului și la fel cum există trezire din această stare; și din moarte există înviere după o perioadă (nesesizată de cel mort) fără activitate cerebrală ori de altă natură.

Citat:
Desigur au mai fost inaltati doi oameni la cer din cate stiu. Nu stiu ce gandeste biserica ortodoxa despre acestia dar daca ma gandesc putin imi dau seama ca acesti doi oameni nu au murit!
Probabil te referi la Schimbarea la Față, cei "doi oameni înălțați la cer" fiind Moise și Ilie. Ilie într-adevăr n-a văzut moartea, însă Moise a murit - o spune Scriptura.
Vechi 29.08.2011, 07:14:12
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Scriptura în mai multe locuri compară moartea cu un somn. Desigur e doar o comparație, o similitudine nu o identitate. [aproximativ] La fel cum în somn nu există activitate conștientă, la fel cum nu există percepția timpului și la fel cum există trezire din această stare; și din moarte există înviere după o perioadă (nesesizată de cel mort) fără activitate cerebrală ori de altă natură.

Probabil te referi la Schimbarea la Față, cei "doi oameni înălțați la cer" fiind Moise și Ilie. Ilie într-adevăr n-a văzut moartea, însă Moise a murit - o spune Scriptura.
Depinde de tipul de somn. Ati auzit de visele lucide? Cele in care persoana care viseaza este perfect constienta ca doarme si ca ceea ce vede este doar un vis? Eu am avut parte de nenumarate astfel de vise care pe de o parte au contribuit la a deveni credincioasa, si pe de alta parte mi-au permis in anumite momente ale vietii sa ma rog in somn si nu detaliez aici motivul pentru care era absolut obligatoriu sa ma rog in acele momente. Si la fel ca si Pavel mi-am pus uneori intrebarea: era vis sau...

In orice caz, ramane faptul ca la Tatal in Imparatie exista multe lacasuri dupa cum a zis Iisus care le-a promis apostolilor ca le va pregati si lor lacas acolo. Ori trupeste stim sigur ca au murit, cel putin pentru unii stim sigur. Deci numai sufletul s-ar fi putut duce in lacasul pregatit, nu? Si apoi nu il vedem pe Miel inconjurat de sfintii martiri in Apocalipsa?
Vechi 28.08.2011, 18:14:07
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Pai pogorirea in locuinta mortilor nu este acelas lucru cu pogorirea in iad. iar daca scoti pe cineva din iad nu inseamna ca ajunge automat in rai.

Apoi de unde concluzia invierii in trup perfect? ce se intelege prin trup perfect? care trup? cum este formularea originala? trup de lumina nu se refera la trupul fizic , ele doua pot coexista tocmai pentru ca unul se imbraca in altul , iar trupul de lumina este aura hainelor spirituale curatite si (i)luminate de duhul sfint. Asta nu inseamna ca toti cei care au si trup ingeresc sint complet desavirsiti.
Vechi 28.08.2011, 19:11:30
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Eu nu stiu pe ce te bazezi ca biblia compara moartea cu un somn apoi in vis creierul functioneaza la fel si activitatea cerebala! Pai asta zice si biserica ortodoxa ca sufletul fara corp se simte nelinistit neamplinit! Bine e sa visezi dar mai bine e sa ai ce sa visezi!
Mihai am studiat destul de mult despre tema asta a trupului perfect! Asa cum am mai zis ortodoxia a fost singura sa imi dea un raspuns la fel ca si biserica romano catolica! Trebuie sa citesti mult pe tema aceasta. Pe de alta parte Osutafaraunu nu a raspuns la cea ce nu stie zic eu. Cum putea sa recladeasca adica sa invie din morti Iisus daca el nu stia de el? Cat despre sheol sau iad lucrurile sunt impartite. Dumnezeu cand ne vede curiosi fara motiv nu vrea sa ne dea raspunsurin se pare! Astfel ca unii erau in sanul lui Avraam un fel de rai unde se odihneau sufletele fara trup si unii in sheol. Iisus a predicat vestea buna ambelor grupuri sau numai celor din sanul lui Avraam. Parerile sunt impartite din cate stiu eu ortodoxia invata ca Iisus a predicat la toti cei morti. Ce se intampla cand murim? E simplu. Ne bucuram de o stare momentana mult mai buna deoarece am scapat de trupul pacatos dupa care ne asteapta judecata particulara. la judecata finala noi suntem judecati si cu trup ... Aici din nefericire recunosc ca sunt mai lumesc sau nu inteleg prea bine dar dogma catolica este la fel cu cea ortodoxa care daca nu recunoaste purgatoriu direct-dar asa cred eu sau pur si simplu nu inteleg eu - il recunoaste indirect prin pomeni etc etc. Dar ortodoxul sau crestinul nu trebuie sa inteleaga uneori totul din mai multe motive! Aici stim ca la o intrebare adresata de cineva Mantuitorului cam pe aceasi tema el raspunde :nu e treaba ta!Apoi adauga :daca eu vreau...
Cand Iisus spune ca unii nu vor gusta moartea se refera la cei care sunt ridicati la cer si corpul omenesc se schimba imediat in unul duhovnicesc! Vezi cazul Sfintei Maria care e asemanator! Aici nu stiu clar despre aceia care nu vor gusta moartea deloc deoarece Maria a murit totusi. Probabil ca au existat si astfel de favoruri!

Last edited by Neaguu; 28.08.2011 at 19:20:37.
Vechi 28.08.2011, 20:30:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu nu stiu pe ce te bazezi ca biblia compara moartea cu un somn apoi in vis creierul functioneaza la fel si activitatea cerebala!
Biblia compara moartea cu un somn, fara vise si fara constienta. Este ca un somn de o clipa, chiar daca pot trece sute sau mii de ani pana la INVIERE.
Vechi 28.08.2011, 21:01:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Biblia compara moartea cu un somn, fara vise si fara constienta. Este ca un somn de o clipa, chiar daca pot trece sute sau mii de ani pana la INVIERE.
Iar noi suntem pe un forum ortodox si nu credem in basme, chiar daca ele sunt neoprotestante (asta ca sa nu mai dam degeaba argumente, ca le-am dat in alta discutie).
Vechi 28.08.2011, 21:15:55
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Biblia compara moartea cu un somn
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Iar noi suntem pe un forum ortodox si nu credem in basme, chiar daca ele sunt neoprotestante
Deci pentru dumneata, Biblia este o carte de basme? Frumos îți stă creștine!
Vechi 28.08.2011, 21:28:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Deci pentru dumneata, Biblia este o carte de basme? Frumos îți stă creștine!
Nici gand, eu am spus doar de basmele neoprotestante (adventiste daca vrei). In niciun caz nu cred ca adventistii sunt pastratorii adevarului, ci deformatorii lui.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38