Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 17:02:01
WhiteChakra's Avatar
WhiteChakra WhiteChakra is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2011
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Ce a scris el, nu ce ai scris tu.

Cand cineva nu a mai fost la biserica de ani de zile sau cand a fost traumatizat, si cineva iti spune "trebuie sa te duci la spovedanie" o sa te intrebe "o sa ma doara?" E ca la dentist. Nu toti au avut o experienta favorabila in acest sens.
Si gandeste-te ca mai e si catolic, iar multa lume cand zice catolic zice "inchizitie", "penitenta", "purgatoriu", etc. Dar nu e asa, trebuie sa fie si "baieti buni" acolo. Eu n-am cunoscut personal nici un preot de-al lor (doar din filme) si presupun ca daca nu au viata de familie sunt un pic mai reci, mai distanti, mai "in lumea lor" si mai departe de problemele noastre, dar cei "din filme" erau ok . Trebuie sa existe si in realitate astfel de personaje.
Cand eram foarte mic, tin minte ca era un preot catolic foarte ok din toate punctele de vedere, se tinea de treaba, mai si glumea, era frumos. Insa cel actual, bag seama ca incearca efectiv sa-i indoctrineze complet pe copiii care fac religie la Biserica, si nu la scoala (eu fac la scoala). Ii pune sa citeasca foarte multe rugaciuni, sa le invete mecanic practic, le spune ca in caz contrar o sa ajunga in Iad, ca daca tai un copac comiti un pacat grav (dar altarul nu tot din lemn e facut?) si alte prostii, asta din cate am inteles de la un prieten de-al meu. Cat despre preotii ortodoxi, la mine in oras este un preot foarte ok de asemenea insa la bunica mea in sat, exista un preot prost gramada, tin minte ca de Paste, au fost niste rude sa cumpere pasti de la preot, iar acesta a spus ca nu-i destul, se mearga acasa sa aduca mai multi bani (parca era 35 lei iar oamenii ii daduse 20). Cam asa s-a intamplat in mare parte, nu imi aduc aminte perfect. O alta intamplare haioasa, mama mea, impreuna cu bunica, au participat la slujba de inmormantare al unui om iar acest preot a deviat de la subiect in timpul slujbei, a inceput sa spuna despre femei cum sunt ele, neloiale barbatului etc. Binenteles ca mama mea se grabea sa ajunga la servici si nu a mai stat iar dupa ce a plecat, preotul a inceput sa o barfeasca. Fel si fel de oameni. :D Apropo, eu fiind catolic, este pacat sa merg la Biserica Ortodoxa ?

@AlinB: Am mai citit cateva articole de pe forum, foarte interesante. :)
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 17:16:44
Ghezuroiu George Ghezuroiu George is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2010
Locație: Jimbolia jud. Timis
Religia: Ortodox
Thumbs up Raspuns

Ei bine fratioare si eu am fost in situatia ta,dar crede-ma ca acestea sunt incercari de la Bunul si Milostivul nostru DUMNEZEU sa vada cat rezisti,cata credinta ai in tine.Ispitele sunt atat de mari incat de abia faci fata,dar sfatul meu din propria experienta nu te lasa amagit,se va intampla ceva minunat exact atunci cand nu te astepti si nu uita:Puterea rugaciunii este foarte mare,continua sa te rogi si nu ai sa regreti!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 10:37:59
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de WhiteChakra Vezi mesajul
Cand eram foarte mic, tin minte ca era un preot catolic foarte ok din toate punctele de vedere, se tinea de treaba, mai si glumea, era frumos. Insa cel actual, bag seama ca incearca efectiv sa-i indoctrineze complet pe copiii care fac religie la Biserica, si nu la scoala (eu fac la scoala). Ii pune sa citeasca foarte multe rugaciuni, sa le invete mecanic practic, le spune ca in caz contrar o sa ajunga in Iad, ca daca tai un copac comiti un pacat grav (dar altarul nu tot din lemn e facut?) si alte prostii, asta din cate am inteles de la un prieten de-al meu. Cat despre preotii ortodoxi, la mine in oras este un preot foarte ok de asemenea insa la bunica mea in sat, exista un preot prost gramada, tin minte ca de Paste, au fost niste rude sa cumpere pasti de la preot, iar acesta a spus ca nu-i destul, se mearga acasa sa aduca mai multi bani (parca era 35 lei iar oamenii ii daduse 20). Cam asa s-a intamplat in mare parte, nu imi aduc aminte perfect. O alta intamplare haioasa, mama mea, impreuna cu bunica, au participat la slujba de inmormantare al unui om iar acest preot a deviat de la subiect in timpul slujbei, a inceput sa spuna despre femei cum sunt ele, neloiale barbatului etc. Binenteles ca mama mea se grabea sa ajunga la servici si nu a mai stat iar dupa ce a plecat, preotul a inceput sa o barfeasca. Fel si fel de oameni. :D Apropo, eu fiind catolic, este pacat sa merg la Biserica Ortodoxa ?

Depinde din punctul cui de vedere...
Daca Biserica Catolica nu ti-a dat niste argumente solide pentru care sa ramai in cadrul ei... nu stiu ce sa zic. Si Reforma a aparut tot ca o reactie la actiunile Bisericii Catolice, si de acolo au deviat majoritatea "religiilor" care sunt azi. Desigur, Domnul Iisus a ramas cu noi, cu toti, care i-am ramas credinciosi, indiferent de confesiune, dar indepartarea de omului de biserica (oricare ) are de multe ori drept consecinta si indepartarea de Dumnezeu si de credinta. Dar se spune ca, daca Il cauti, Il vei gasi, intr-un fel sau altul, intr-un anume loc sau prin intermediul unei/unor persoane, care iti vor da argumentele necesare ca sa ramai sau nu intr-o anume confesiune. Dar ai mare grija, ca cei mai binevoitori vor fi sectantii si ereticii. Chiar daca Bisericile Fundamentaliste sunt mai stricte si mai putin ingaduitoare, ele au o baza teoretica solida si sunt cel mai in masura sa te invate Adevarul, care e acelasi si la catolici si la ortodocsi, ( nu cred pe tine in momentul asta te afecteaza foarte mult daca Duhul sfant purcede doar de la Tatal sau si de la Fiul, important e sa vina de undeva ) in rest difera doar tipicul slujbei, hainele, muzica, sarbatorile, etc. Important e sa mergi la sf Liturghie, sa asculti Sfanta Evanghelie si predica parintelui, sa citesti acele rugaciuni de care simti ca ai nevoie, si poate la un moment dat o sa gasesti o anume biserica si anumit preot care sa te ajute mai mult. Apropo, la noi "se spune" ca tu nu te marturisesti preotului x sau y, ci lui Dumnezeu, iar de sfatuit iarasi nu te sfatuieste x sau y ci Sfantul Duh prin intermediul acelui parinte. Ma rog, nu e chiar ca in filmul cu Fantoma (Ghost) si cu mediumul, dar intr-adevar poti sa gasesti in spusele parintelui (chiar daca e un terorist, cum spui tu) si lucruri care sa te ajute, sa-ti fie de folos. De la oricine avem de invatat ceva. Apropo, cate biserici catolice si preoti catolici sunt la tine in oras? Ca daca sunt mai multi/multe, ai de ales, daca e una/unul singur si ne vede...am cam incurcat-o.
Multa bafta!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 14:01:15
laviniu laviniu is offline
Banned

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:

Tot atat de "pacat" cat este mersul in sine! Baiete cum sa fie gresit? Te duci in acea biserica unde crezi ca poti sta de vb cel mai bine cu Dumnezeu! Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 22:25:58
WhiteChakra's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ghezuroiu George Vezi mesajul
Ei bine fratioare si eu am fost in situatia ta,dar crede-ma ca acestea sunt incercari de la Bunul si Milostivul nostru DUMNEZEU sa vada cat rezisti,cata credinta ai in tine.Ispitele sunt atat de mari incat de abia faci fata,dar sfatul meu din propria experienta nu te lasa amagit,se va intampla ceva minunat exact atunci cand nu te astepti si nu uita:Puterea rugaciunii este foarte mare,continua sa te rogi si nu ai sa regreti!
Sa speram. :P

Citat:
În prealabil postat de laviniu Vezi mesajul
Tot atat de "pacat" cat este mersul in sine! Baiete cum sa fie gresit? Te duci in acea biserica unde crezi ca poti sta de vb cel mai bine cu Dumnezeu! Numai bine!
Ma gandeam si eu..

@fallen: Sunt doua Biserici Catolice prin zona mea, in cea in care obisnuiam sa invat religie cand eram mic nu ma mai duc fiindca nu mai cunosc pe nimeni, am pierdut de mult legatura cu cei de acolo. Cat despre cealalta Biserica, am mai fost acolo de cateva ori pana acum si e destul de ok, preotul este acela despre care am mai spus ca incearca sa-i indoctrineze pe elevi insa asta nu ma afecteaza din moment ce eu invat religie la scoala. Insa tot la cea ortodoxa ma simt mai bine (cu toate ca n-am mai fost p-acolo demult). :)

PS: N-am spus despre preoti ca fiind teroristi, ci infecti. :D
Reply With Quote
Vechi 28.08.2011, 08:04:57
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Referitor la boala de care suferi si spui ca nu primesti vindecare de la Dumnezeu: este foarte posibil ca tu sa te concentrezi doar pe efect si nu pe cauza acestei suferinte.Intotdeauna cauza este una de natura spirituala si are legatura cu tine,iar uneori chiar si cu familia din care faci parte (in acest caz lucrurile sunt si mai complexe).
Ea este un avertisment ca exista un anume aspect al vietii tale care este necesar sa fie schimbat,purificat,transformat.Nu este suficient sa ceri,ci sa incerci sa iti si schimbi stilul de viata intr-unul mai pur,mai aproape de Dumnezeu si de esenta ta ca om,care este una hristica,a iubirii.

Last edited by heaven; 28.08.2011 at 08:08:14.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2011, 10:04:49
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Binenteles, nu m-am exprimat cum trebuie. Nu e tocmai o dorinta ci mai degraba o necesitate (de ordin medical dupa cum am mai spus). Sunt sigur ca daca as lua parte la aceasta, viata mea si a celor din jurul meu ar fi mult mai buna DECI, de ce nu se-ntampla ? De ce cand totul pare a fi ok, se produce o intorsatura cu totul imprevizibila care distruge absolut tot. Nu inteleg de ce Dumnezeu ar fi impotriva acestui lucru din moment ce este un lucru bun si inocent, de care am foarte mare nevoie. De ce spun impotriva ? Din cauza intorsaturii care are loc de fiecare data, pur si simplu asta imi da de inteles.
Vad ca sinteti catolic; am sa va sugerez sa faceti o rugaciune care, cu adevarat, face minuni. Eu am facut-o de multe ori pentru cei apropiati mie, pentru lucruri foarte grave (violenta, betie, injuraturi etc), iar efectele se vad foarte repede. Se numeste Novena Indurarii Divine; gasiti in cartile de rugaciuni cum se face aceasta rugaciune, sau pe net. Trebuie sa faceti aceasta rugaciune timp de noua zile; e foarte important sa mergeti la sfinta Liturghie si sa va impartasiti zilnic in aceste noua zile (bineinteles, inainte trebuie sa va spovediti). Nu e greu, mai ales ca spuneti ca aveti biserica catolica in oras. Daca nu veti scapa de boala, Dumnezeu o sa va lumineze si o sa va dea puterea sa acceptati cu supunere incercarile pe care vi le trimite; nu uitati ca El e bun si indurator. Insa dumneavoastra nu Il tradati pe Domnul nostru, numai prin faptul ca va ginditi la acel lucru care a dat titlul topicului ("pact cu diavolul")?
Reply With Quote
Vechi 28.08.2011, 12:27:26
pinzaru liliana pinzaru liliana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.08.2011
Implicit indrazneste!...eu am biruit lumea...

ai incredere,tocmai aceasta iti este verificata...IIsus nu refuza niciodata pe nimeni(caci copilul cere piine tatalui el nu-i va oferi piatra...)din propria-mi experienta iti spun ca atunci cind nu te mai intereseaza cu adevarat subiectul(cererea) abia atunci ti se da deci mergi pe mina lui,lasa-te in voia lui si ai sa-mi spui...ce s-a intimplat si ca sa pui inceput bun spune rugaciunea "doamne IIsuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste_ma pe mine pacatosul(numele tau de botez) cum te cheama ca sa ne rugam si noi pt. tine? Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2011, 17:52:12
WhiteChakra's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Referitor la boala de care suferi si spui ca nu primesti vindecare de la Dumnezeu: este foarte posibil ca tu sa te concentrezi doar pe efect si nu pe cauza acestei suferinte.Intotdeauna cauza este una de natura spirituala si are legatura cu tine,iar uneori chiar si cu familia din care faci parte (in acest caz lucrurile sunt si mai complexe).
Ea este un avertisment ca exista un anume aspect al vietii tale care este necesar sa fie schimbat,purificat,transformat.Nu este suficient sa ceri,ci sa incerci sa iti si schimbi stilul de viata intr-unul mai pur,mai aproape de Dumnezeu si de esenta ta ca om,care este una hristica,a iubirii.
S-ar putea sa ai dreptate, avea si Socrate o vorba: nu poti vindeca trupul fara sa vindeci sufletul. Incerc in continuare sa ma "vindec", sa fiu mai mult om decat animal daca intelegi ce vreau sa spun. Sper sa reusesc intr-un final.

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Vad ca sinteti catolic; am sa va sugerez sa faceti o rugaciune care, cu adevarat, face minuni. Eu am facut-o de multe ori pentru cei apropiati mie, pentru lucruri foarte grave (violenta, betie, injuraturi etc), iar efectele se vad foarte repede. Se numeste Novena Indurarii Divine; gasiti in cartile de rugaciuni cum se face aceasta rugaciune, sau pe net. Trebuie sa faceti aceasta rugaciune timp de noua zile; e foarte important sa mergeti la sfinta Liturghie si sa va impartasiti zilnic in aceste noua zile (bineinteles, inainte trebuie sa va spovediti). Nu e greu, mai ales ca spuneti ca aveti biserica catolica in oras. Daca nu veti scapa de boala, Dumnezeu o sa va lumineze si o sa va dea puterea sa acceptati cu supunere incercarile pe care vi le trimite; nu uitati ca El e bun si indurator. Insa dumneavoastra nu Il tradati pe Domnul nostru, numai prin faptul ca va ginditi la acel lucru care a dat titlul topicului ("pact cu diavolul")?
Nu cred ca voi putea sa merg la Biserica asa des fiindca o sa fiu privit cu alti ochi de prieteni (gen " ui' si la asta.. asta merge la Biserica, pocaitu' "), chiar si de parinti, iar singur mi-e "nu stiu cum" sa ma duc. In mod normal ar trebui sa ignor aceste prejudecati dar.. e greu. Dupa cum am mai spus nu am crescut intr-un mediu prea credincios. O sa caut aceasta rugaciune si voi incerca fara Spovedanie sau Sf. Liturghie. Sper sa ma inteleaga si Dumnezeu. Cat despre titlu, nu cred ca e un pacat sa te gandesti la un astfel de lucru, e pur si simplu un instinct uman si natural sa te gandesti si la rau, in acest caz intervine constiinta, care te impiedica sa pui in practica acest gand malefic. Apropo, nu e necesar sa mi te adresezi cu "dumneavoastra" ! :)

Citat:
În prealabil postat de pinzaru liliana Vezi mesajul
ai incredere,tocmai aceasta iti este verificata...IIsus nu refuza niciodata pe nimeni(caci copilul cere piine tatalui el nu-i va oferi piatra...)din propria-mi experienta iti spun ca atunci cind nu te mai intereseaza cu adevarat subiectul(cererea) abia atunci ti se da deci mergi pe mina lui,lasa-te in voia lui si ai sa-mi spui...ce s-a intimplat si ca sa pui inceput bun spune rugaciunea "doamne IIsuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste_ma pe mine pacatosul(numele tau de botez) cum te cheama ca sa ne rugam si noi pt. tine? Doamne ajuta!
Multumesc pentru initiativa, Andrei ma cheama. :)
Reply With Quote
Vechi 30.08.2011, 10:50:36
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
Sa speram. :P

Ma gandeam si eu..

@fallen: Sunt doua Biserici Catolice prin zona mea, in cea in care obisnuiam sa invat religie cand eram mic nu ma mai duc fiindca nu mai cunosc pe nimeni, am pierdut de mult legatura cu cei de acolo. Cat despre cealalta Biserica, am mai fost acolo de cateva ori pana acum si e destul de ok, preotul este acela despre care am mai spus ca incearca sa-i indoctrineze pe elevi insa asta nu ma afecteaza din moment ce eu invat religie la scoala. Insa tot la cea ortodoxa ma simt mai bine (cu toate ca n-am mai fost p-acolo demult). :)

PS: N-am spus despre preoti ca fiind teroristi, ci infecti. :D
"Infecti" e o metafora, poate sa insemne aproape orice ( cu conotatie negativa, desigur), de-asta mi-a permis sa-mi dau cu parerea. "infecti " sunt peste tot, mai ales la noi in tara, din pacate, si numai bunul Dumnezeu te poate feri sa nu dai peste astfel de oameni peste tot unde te duci. Dar cica e bine sa pleci la drum cu o parere buna despre ce s-ar putea intampla, adica de exemplu cand te duci la examen, sau la interviu, sau la doctor, sa nu te gandesti dinainte "o sa dau peste un infect care o sa ma pice" ci sa gandesti "o sa fie bine, o sa fie multumit de mine si o sa-mi dea nota buna, sau o sa ma angajeze, sau doctorul o sa-mi dea un tratament bun, de data asta", etc.

Multa sanatate!

PS : ce e asa nemaiauzit la boala asta a ta? nu poti sa-mi dai detalii ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diavolul vindeca? costel Generalitati 30 22.10.2012 22:58:54
Cum inseala diavolul pe om C-tin Mari Duhovnici si predicile lor 17 22.03.2008 13:47:41
Cum inseala diavolul pe om C-tin Mari Duhovnici si predicile lor 1 07.03.2008 22:41:56