Citat:
În prealabil postat de WhiteChakra
Cand eram foarte mic, tin minte ca era un preot catolic foarte ok din toate punctele de vedere, se tinea de treaba, mai si glumea, era frumos. Insa cel actual, bag seama ca incearca efectiv sa-i indoctrineze complet pe copiii care fac religie la Biserica, si nu la scoala (eu fac la scoala). Ii pune sa citeasca foarte multe rugaciuni, sa le invete mecanic practic, le spune ca in caz contrar o sa ajunga in Iad, ca daca tai un copac comiti un pacat grav (dar altarul nu tot din lemn e facut?) si alte prostii, asta din cate am inteles de la un prieten de-al meu. Cat despre preotii ortodoxi, la mine in oras este un preot foarte ok de asemenea insa la bunica mea in sat, exista un preot prost gramada, tin minte ca de Paste, au fost niste rude sa cumpere pasti de la preot, iar acesta a spus ca nu-i destul, se mearga acasa sa aduca mai multi bani (parca era 35 lei iar oamenii ii daduse 20). Cam asa s-a intamplat in mare parte, nu imi aduc aminte perfect. O alta intamplare haioasa, mama mea, impreuna cu bunica, au participat la slujba de inmormantare al unui om iar acest preot a deviat de la subiect in timpul slujbei, a inceput sa spuna despre femei cum sunt ele, neloiale barbatului etc. Binenteles ca mama mea se grabea sa ajunga la servici si nu a mai stat iar dupa ce a plecat, preotul a inceput sa o barfeasca. Fel si fel de oameni. :D Apropo, eu fiind catolic, este pacat sa merg la Biserica Ortodoxa ?
@AlinB: Am mai citit cateva articole de pe forum, foarte interesante. :)
|
Depinde din punctul cui de vedere...
Daca Biserica Catolica nu ti-a dat niste argumente solide pentru care sa ramai in cadrul ei... nu stiu ce sa zic. Si Reforma a aparut tot ca o reactie la actiunile Bisericii Catolice, si de acolo au deviat majoritatea "religiilor" care sunt azi. Desigur, Domnul Iisus a ramas cu noi, cu toti, care i-am ramas credinciosi, indiferent de confesiune, dar indepartarea de omului de biserica (oricare ) are de multe ori drept consecinta si indepartarea de Dumnezeu si de credinta. Dar se spune ca, daca Il cauti, Il vei gasi, intr-un fel sau altul, intr-un anume loc sau prin intermediul unei/unor persoane, care iti vor da argumentele necesare ca sa ramai sau nu intr-o anume confesiune. Dar ai mare grija, ca cei mai binevoitori vor fi sectantii si ereticii. Chiar daca Bisericile Fundamentaliste sunt mai stricte si mai putin ingaduitoare, ele au o baza teoretica solida si sunt cel mai in masura sa te invate Adevarul, care e acelasi si la catolici si la ortodocsi, ( nu cred pe tine in momentul asta te afecteaza foarte mult daca Duhul sfant purcede doar de la Tatal sau si de la Fiul, important e sa vina de undeva ) in rest difera doar tipicul slujbei, hainele, muzica, sarbatorile, etc. Important e sa mergi la sf Liturghie, sa asculti Sfanta Evanghelie si predica parintelui, sa citesti acele rugaciuni de care simti ca ai nevoie, si poate la un moment dat o sa gasesti o anume biserica si anumit preot care sa te ajute mai mult. Apropo, la noi "se spune" ca tu nu te marturisesti preotului x sau y, ci lui Dumnezeu, iar de sfatuit iarasi nu te sfatuieste x sau y ci Sfantul Duh prin intermediul acelui parinte. Ma rog, nu e chiar ca in filmul cu Fantoma (Ghost) si cu mediumul, dar intr-adevar poti sa gasesti in spusele parintelui (chiar daca e un terorist, cum spui tu) si lucruri care sa te ajute, sa-ti fie de folos. De la oricine avem de invatat ceva. Apropo, cate biserici catolice si preoti catolici sunt la tine in oras? Ca daca sunt mai multi/multe, ai de ales, daca e una/unul singur si ne vede...am cam incurcat-o.
Multa bafta!