Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2011, 14:03:47
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de WhiteChakra Vezi mesajul
Inteleg, poate ar trebui sa las prostiile deoparte si sa caut sa imi intaresc credinta.
Uite ca singur ai gasit un raspuns la intrebarile tale.
Despre sfinti: sfintii sunt prietenii oamenilor; sunt mijlocitori intre noi si Dumnezeu, ei adauga rugaciunea lor puternica si bine primita, rugaciunilor nostre bine primite si ele, zic eu, dar slabe-slabute si nevrednice asa cum suntem si noi, oamenii de rand.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 14:43:56
WhiteChakra's Avatar
WhiteChakra WhiteChakra is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2011
Religia: Catolic
Implicit

Inteleg ce vreti sa spuneti, multumesc tuturor pentru raspunsuri, voi incerca incet-incet sa ma schimb cu toate ca este usor de zis, dar mai greu de facut. :)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 15:02:39
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Inteleg ce vreti sa spuneti, multumesc tuturor pentru raspunsuri, voi incerca incet-incet sa ma schimb cu toate ca este usor de zis, dar mai greu de facut. :)
Cu ajutorul lui Dumnezeu toate sunt cu putinta! Nu uita, sa o rogi si pe Maicuta Sfanta sa fie cu tine, acolo langa tine, sa mijloceasca pentru tine!
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 16:26:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Scuza-ma, m-am grabit cand am scris si nu am gasit un cuvant mai potrivit. Vroiam sa stiu daca exista vreo diferenta intre a te ruga la Dumnezeu prin intermediul unui sfant si a te adresa direct lui Dumnezeu, gen: "Te rog Doamne sa...". Ai dreptate, nu prea iau in serios mantuirea (nici macar nu prea stiu in ce consta), cred ca unul din motive ar fi acela ca sunt la o varsta destul de frageda in care tentatiile ating cote maxime iar alt motiv ar fi acela ca nu am crescut intr-un mediu prea credincios, din acest punct de vedere sunt exact precum parintii mei, o ard la modul "las' ca n-am nevoie sa merg la Biserica, stie Dumnezeu ce gandesc..".
Sinceritatea asta este buna foarte, sa nu-ti pierzi spiritul auto-critic si mai ales sa-l urmezi si in practica la modul sa faci ceea ce este de facut.

Am vazut ca la confesiune ai scris "catolic", incearca sa cunosti ortodoxia in duhul ei, sigur vei avea doar de castigat.

Esti la o varsta la care probabil ai suficient timp liber, timpul asta liber e o mare comoara care mai tarziu s-ar putea sa nu o mai ai asa la indemana, foloseste-l intelept.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 16:30:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Eu din pacate n-am apucat sa citesc inainte ce ai scris despre biserica si despre preoti, acum imi dau seama ca e mult mai greu sa faci ce ti-am propus, dar sa sti ca nu e imposibil sa gasesti un duhovnic bun asa cum nu e imposibil nici sa gasesti un doctor bun, dar e, intr-adevar, o incercare.
N-am inteles..
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 16:43:04
WhiteChakra's Avatar
WhiteChakra WhiteChakra is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2011
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sinceritatea asta este buna foarte, sa nu-ti pierzi spiritul auto-critic si mai ales sa-l urmezi si in practica la modul sa faci ceea ce este de facut.

Am vazut ca la confesiune ai scris "catolic", incearca sa cunosti ortodoxia in duhul ei, sigur vei avea doar de castigat.

Esti la o varsta la care probabil ai suficient timp liber, timpul asta liber e o mare comoara care mai tarziu s-ar putea sa nu o mai ai asa la indemana, foloseste-l intelept.
Cred ca spiritul meu auto-critic este una dintre cele mai bune calitati (sau defecte) ale mele, cu toate ca uneori lumea ma contrazice, poate sunt prea dur cu mine insumi. Dar mai bine asa decat prea plin de sine (trufas, increzut), zic eu. Ma gandeam sa trec la ortodoxism intr-o buna zi cu toate ca nu ma prea afecteaza ideea ca sunt catolic fiindca, desi exista diferente mari intre acestea, eu nu le-am indentificat inca (sunt constient insa ca , catolicismul se invarte in jurul Vaticanului si Papei, iar despre Vatican si Papa exista fel si fel de conspiratii, care mai de care mai urate). Am destul timp liber momentan insa ce-i drept, nu prea stiu ce sa fac cu el, deseori ma plang de plictiseala. :D
Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 16:46:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Cat despre Biserica, nu prea am mai trecut pe acolo si sincer sa fiu, nici nu-mi vine sa trec cand vad atatia preoti care sunt de-a dreptul INFECTI din punct de vedere spiritual iar preoti buni (referitor la ce a scris florinbv) nu prea exista in orasul meu. Sunt de parere ca daca esti credincios, Dumnezeu te aude si daca te rogi de acasa, nu e ca si cum ar spune "ba, du-te la biserica ca de acasa nu-i semnal si nu te aud". Intr-un fel nici eu nu vreau sa fiu salvat, adica am nevoie de o garantie ca in urma "vindecarii" mele spirituale, Dumnezeu o sa ma ajute. De fapt, vreau ca intai El sa ma ajute si abia dupaia sa respect si partea mea din "afacere" (n-am gasit un cuvant mai potrivit), ceea ce este imposibil si de-a dreptul ridicol, stiu asta. :)
In Biserica te impartasesti cu Trupul si Sangele Domnului. Mergi si te uneste cu El si vei vedea ca in timp durerea ta o sa dispara, o va lua El datorita unirii. Nu-L tine departe. Ceea ce faci tu prin cerere, e ca si cand te-ai uita la un medicament, dar nu l-ai lua. Nu te multumi doar cu cererea. E adevarat ca El te aude si de acasa, dar vrea sa te unesti cu El, nu Se multumeste sa-L tii la distanta.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 11:18:11
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
N-am inteles..
Ce a scris el, nu ce ai scris tu.

Cand cineva nu a mai fost la biserica de ani de zile sau cand a fost traumatizat, si cineva iti spune "trebuie sa te duci la spovedanie" o sa te intrebe "o sa ma doara?" E ca la dentist. Nu toti au avut o experienta favorabila in acest sens.
Si gandeste-te ca mai e si catolic, iar multa lume cand zice catolic zice "inchizitie", "penitenta", "purgatoriu", etc. Dar nu e asa, trebuie sa fie si "baieti buni" acolo. Eu n-am cunoscut personal nici un preot de-al lor (doar din filme) si presupun ca daca nu au viata de familie sunt un pic mai reci, mai distanti, mai "in lumea lor" si mai departe de problemele noastre, dar cei "din filme" erau ok . Trebuie sa existe si in realitate astfel de personaje.

Last edited by fallen; 26.08.2011 at 11:29:49.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 13:52:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca spiritul meu auto-critic este una dintre cele mai bune calitati (sau defecte) ale mele, cu toate ca uneori lumea ma contrazice, poate sunt prea dur cu mine insumi. Dar mai bine asa decat prea plin de sine (trufas, increzut), zic eu. Ma gandeam sa trec la ortodoxism intr-o buna zi cu toate ca nu ma prea afecteaza ideea ca sunt catolic fiindca, desi exista diferente mari intre acestea, eu nu le-am indentificat inca (sunt constient insa ca , catolicismul se invarte in jurul Vaticanului si Papei, iar despre Vatican si Papa exista fel si fel de conspiratii, care mai de care mai urate). Am destul timp liber momentan insa ce-i drept, nu prea stiu ce sa fac cu el, deseori ma plang de plictiseala. :D
Timpul care trece fara utilitate poate fi pagubos pentru suflet.

Iti place sa citesti? Ai putea gasi pe aici cateva topicuri unde ai gasi recomandari interesante sau poti deschide unul nou si sa vezi cam ce ti se recomanda pentru a-ti face o imagine asupra ortodoxiei, inclusiv de ce suntem ortodocsi (si credem ca asa e bine) si nu romano-catolici.

Te-ar putea ajuta sa-ti cladesti o viata spirituala in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca in definitiv pentru asta avem viata asta pe pamant, restul sunt lucruri care vin si se duc..
Reply With Quote
Vechi 26.08.2011, 14:12:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Pentru ursii polari, e bine sa traiasca la Polul Nord, pentru lei, in savana. Si cu toate astea cu totii fac voia Domnului. Altfel ne facea Dumnezeu pe toti o singura specie.

E drept ca dintre toate speciile, noi oamenii ne-am indepartat cel mai mult de voia Domnului; de fapt suntem chiar singurii care au facut asta; norocul nostru este ca suntem specia Lui favorita si de-asta nu ne-a ezterminat, inca. Sau mai bine zis nu ne-a lasat pana acum sa ne exterminam singuri. Asta pentru ca printre noi au fost si oameni care au avut nu numai "chipul" ci si "Asemanarea" Lui, si care ne-au mai luminat si noua mintea (sau au incercat).

Last edited by fallen; 26.08.2011 at 14:18:10.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diavolul vindeca? costel Generalitati 30 22.10.2012 22:58:54
Cum inseala diavolul pe om C-tin Mari Duhovnici si predicile lor 17 22.03.2008 13:47:41
Cum inseala diavolul pe om C-tin Mari Duhovnici si predicile lor 1 07.03.2008 22:41:56