![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu inteleg de ce mai calci in Biserica, sincer, din moment ce mergi pe post de "samanta de razboi" si nu-ti place aproape nimic la ortodocsi :) Pe cine sau ce judeci tu in Biserica, cui areti cu degetul "nedreptatea"?
Last edited by ioanna; 23.08.2011 at 11:20:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are importanta ca vizitezi bisericile ortodoxe, si catolicii le pot vizita, ortodox e cel ce e in comuniune cu Biserica, iar aceasta se face prin impartasanie. Iar din 2008 avem si pozitia oficiala a BOR, adica: http://www.basilica.ro/ro/stiri/deci...ortodocsi.html "În legătură cu comportamentul sacramental și liturgic al ierarhilor, preoților, diaconilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relație cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă, Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtășească euharistic în altă Biserică creștină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine și Ierurgii cu slujitori ai altor culte. Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă și, în consecință, vor suporta sancțiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, și oprirea de la împărtășanie a credincioșilor mireni." Ca sa dam si ceva exemple si ca nu e un moft impartasania unde ni se pare ca e bine, sf. Theodor Studitul spune: „împărtășania de la eretici nu e simplă pâine, ci otravă care vatămă nu trupul, ci înnegrește și întunecă sufletul” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Discriminarea este nedreapta iar greva foamei nu-i niciodata forma de razboi :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce au fost omoratii martirii din primele secole? Pentru ca nu vroiau macar sa faca ritualul roman, sa arunce tamaie zeilor, adica ritualul specific acelei religii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era pe un site un baiat catolic disperat sa gaseasca niscaiva stilisti sa-l reboteze, ca cei pe stil nou nu vroiau nici unul :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Logica este insa inversa, omul intai isi amelioreaza conceptiile si apoi se Impartaseste ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cate vad, vorbeste de BOR, asa-i? Pai in biserica romaneasca de aici da, am spus ca nu mai calc, ci doar in cea greceasca merg, si uneori cea ruseasca. Iar preotul grec mi-a dat Impartasania chiar daca ii spusesem ca fusesem la catolici, si fara nici un canon. Pacat ca apoi a facut faza cu icoanele, a fost momentul cand m-am hotarat sa revin la vechile obiceiuri. Propovaduire fara iubire este un simplu chimval rasunator... Cat despre suflet innegrit cu siguranta cel care zice il vede in negru, eu in schimb vad suflete foarte frumoase si curate in jur. :) Last edited by Adriana3; 23.08.2011 at 11:39:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 23.08.2011 at 11:48:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O știre foarte veche despre mărturisirea personală ce trebuieau să o facă păcătoșii înaintea episcopului și a unui consistoriu episcopesc avem și de la Igantie Teoforul in lucrea sa numita Epistola către Filadelfieni, capitolul 8. Sfantul Ignatie Teoforul a fost ucenicul Sfantului Apostol Ioan, a fost al treilea episcop al Antiohiei, in jurul anului 68, si a decedat in anul 107, DECI PRIMUL SECOL CRESTIN. Sper sa te lamureasca mesajul meu. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|