Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2011, 11:30:35
Nenumitul
Guest

Implicit

Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:20:23.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 12:04:10
Nenumitul
Guest

Implicit

Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:20:43.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 12:20:12
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nenumitul Vezi mesajul
Ai întrebat-o pe prietena ta hispanică dacă e adevărată povestea?
Crede si nu cerceta! Altfel, o sa ai un accident de masina!

Citat:
Vreau doar să spun că dacă nu aș crede în Dumnezeu, cre’că asemena istorioare m-ar îndepărta și mai tare de religie. Așa că nu știu care a fost motivul din spatele propagării lor.
Motivele constiente sunt probabil puerile de genu' (sper ca) am ajutat nspe oameni sa (re)vina la dreapta credinta. Aceste povesti au efect asupra celor care deja cred. E important sa te temi daca esti credincios si teama sporeste la auzul acestor povesti. Este un soi de fidelizare :) Daca terorizezi un om suficient de mult il poti convinge foarte usor sa faca exact ce vrei tu. Frica tampeste! Cum ar veni, "fear is the mind killer" :)
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 12:29:07
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ce mi-a povestit de curand o prietena hispanica:
Era tanara (am uitat ce varsta mi-a spus, prin liceu) si vroia sa mearga la discoteca impreuna cu sora ei si alti doi tineri. S-a urcat in masina si a cuprins-o o spaima ineplicabila. A fugit inapoi in casa la mama ei si i-a cerut binecuvantare. Mama ei s-a mirat, dar a facut o cruce mare peste ea si i-a spus "Dumnezeu sa te binecuvanteze". In noaptea aceea a avut un accident de masina cumplit (masina s-a dat peste cap, a ajuns o gramada de metal), tinerii au fost spitalizati in stare foarte grava, cu exceptia prietenei mele care nu a patit nimic.
In momentele grele intotdeauna ne amintim de Dumnezeu si-i multumim. Ma intreb daca ar mai fi facut corelarea cu binecuvantarea mamei, daca in seara respectiva s-ar fi intamplat un eveniment pozitiv, nu unul tragic, daca ar mai fi multumit providentei.

Last edited by ioanna; 11.08.2011 at 12:31:14.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 12:50:27
Nenumitul
Guest

Implicit

Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 13:21:20.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 16:51:48
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
Regulile 5 și 6, dar nu, nu sunt. Îmi recomanzi?
Depinde ce vrei sa crezi.

Adica, e cu dus si intors. Cine e ateu si vrea sa ramana asa (desi, cum am mai spus, mi se pare o ipocrizie), gaseste in "Dr.House" motive sa-si intareasca convingerile.
Cine vrea inca sa creada in Dumnezeu, vede lucrarea Lui in "spatele " personajelor care isi asuma meritele reusitelor medicale.

La fel ar fi si in viata, dar din pacate vindecarea bolnavilor este printre ultimile puncte pe lista de obiective ale medicilor. Daca ar fi sa-i intrebi pe multi dintre noi pentru ce se roaga lui Dumnezeu, primele chestii ar fi succesul, gloria, realizarile materiale ,.... si abia printre ultimele chestii ar fi "sa fiu de folos celor din jurul meu"
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 17:02:28
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

ce atata tam-tam...

si ateii se pot mantui, ca Dumnezeu exista, chiar daca ei nu vor sa recunoasca asta... daca ei, ateii, sunt oameni buni, se vor mantui.

Vorbim acum atata... probabil o sa vedem o gramada de atei in rai. Ateu nu inseamna automat om rau. Sunt destui atei buni... ganditi-va la legea constiintei...
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 19:36:00
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Ai întrebat-o pe prietena ta hispanică dacă e adevărată povestea?

La povestea pe care ai citat-o, de la ladyanda, nici nu mă mai obosesc să comentez.

Vreau doar să spun că dacă nu aș crede în Dumnezeu, cre’că asemena istorioare m-ar îndepărta și mai tare de religie. Așa că nu știu care a fost motivul din spatele propagării lor.
Am spus deja, i s-a intamplat ei.
In plus, ea nu este o persoana religioasa, nu incerca sa ma "convinga", a povestit-o ca pe o curiozitate.
Si fapt ciudat, mai stiu necredinciosi carora li s-au intamplat ciudate "coincidente". Evident, aceste povesti nu sunt un fundament real pt credinta. Dar ce sa-i faci, ele totusi exista!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 19:37:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
ce atata tam-tam...

si ateii se pot mantui, ca Dumnezeu exista, chiar daca ei nu vor sa recunoasca asta... daca ei, ateii, sunt oameni buni, se vor mantui.

Vorbim acum atata... probabil o sa vedem o gramada de atei in rai. Ateu nu inseamna automat om rau. Sunt destui atei buni... ganditi-va la legea constiintei...
Nu se mantuieste nimeni cu forta!!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 19:42:23
anamaria simleu anamaria simleu is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Inseamna ca dumnezeul vostru este extrem de razbunator, o caracteristica neadecvata unui zeu bun, milos si cu supercalitati nelumesti.

Am zeci si zeci de colegi ce blestem la greu despre Dumnezeu & co., si inca sunt vii si sanatosi.
bine ai zis....INCA
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine la creat pe dumnezeu? rafella Generalitati 28 30.04.2016 07:23:14
Pe cine pedepseste Dumnezeu? alexandra75 Intrebari utilizatori 14 25.09.2012 01:01:21
cine crede in soarta ? pocoo Vrajitoria 46 18.07.2011 21:09:02
cine mai crede in cuvantul prietenie? alinutza0707 Nunta 30 22.03.2011 14:52:27