Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2011, 19:48:57
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Sunt interzise toate relatiile din care nu se poate procrea.
Adică trebuie să fim niște mamifere disciplinate....

Citat:
Mai este considerat pacat si doggy style, pentru ca se considera ca ai realtii precum animalele, imitarea lor
Aici deja nu mai avem voie nici să ne asemănăm cu ceilalți colegi de coteț. Trebuie să fim niște dobitoace originale, carevasăzică....
Vechi 09.08.2011, 19:54:25
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul

Aici deja nu mai avem voie nici să ne asemănăm cu ceilalți colegi de coteț. Trebuie să fim niște dobitoace originale, carevasăzică....
Iti urmaresc cu interes uimirea Si subscriu opiniei tale generale...
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 19:59:29
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Va inteleg si pe mine m-au surprins unele reactii de pe acest topic, aceasta intimitate programata, trecuta in agenda, lipsita de spontanietate, o schema rigida ce traseaza o rutina.
mie mi se pare si mai enigmatic modul in care ar trebui sa se desfasoare lucrurile, d.p.d.v. al unui duhovnic, intre momentul in care un baiat/o fata isi da seama ca ii place o fata/un baiat, pana in momentul in care anunta ca se casatoresc, daca ajung sa ia aceasta hotarare.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 20:08:09
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Talking

Citat:

Spuneam si eu din punct de vedere religios cum sta treaba, ca tot eram pe un forum despre credinta. Cine are ochi, sa vada. Doar n-o sa oblig pe nimeni. :)

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
inteleg ca si sarutul e interzis pentru d-voastra, nu puteti procrea prin sarut.

Sophia si eu va admir rezistenta :)
:D Adica prin sexul anal, oral nu se poate si sunt interzise.

Mai sunt si altele, cu alte fiinte decat omenesti. Aici nu prea stiu ce iese.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 20:28:37
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Spuneam si eu din punct de vedere religios cum sta treaba, ca tot eram pe un forum despre credinta. Cine are ochi, sa vada. Doar n-o sa oblig pe nimeni.
Daca expuneti punctul de vedere religios si nu personal, atunci ar fi indicat sa aduceti exact reglementarile, in cazul in care Biserica si-a exprimat pozitia.

De exemplu,
Ghid de confesiune din sec. XIII (in perioada Papei Inocențiu al III-lea)
Este soția ta la menstruație? Este soția ta însărcinată? Alăptează soția ta un copil? Este Postul Paștelui? Este Postul Crăciunului? Este duminică? Este săptămâna Rusaliilor?Este săptămâna Paștilor?Este miercuri? Este vineri? Este orice altă zi de post?Este sâmbătă? Este zi de sărbătoare?Este încă zi afară? Ești dezbrăcat? Ești în biserică?
Dacă ai raspuns cu nu la toate aceste intrebari, atunci contactul sexual era permis, insa numai o data si doar in pozitia misionarului. Biserica reglementa cand, unde, cum si cu cine putea avea loc actul sexual.

Am gasit,
Indreptar de spovedanie
88. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia): miercuri, vineri, sâmbata, duminica, luni; în cele 4 posturi de peste an; în timpul sarcinii si al ciclului lunar; 40 de zile dupa nastere.
89. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia) cu acordul lui (ei), ci fara, încât putea sa cada în pacatul preacurviei.
90. Am luat pastile anticonceptionale, am folosit spermicide, ca sa nu fac copii.
91. Am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samânta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma.
92. Am facut avort. Ca barbat, am dat voie sotiei sa faca avort.
93. Am folosit sterilet ca sa nu fac copii (steriletul provoaca avort).
94. M-am împreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori în 24 de ore.
95. M-am împreunat cu sotul (sotia) în diferite pozitii,ca animalele.
96. M-am împreunat cu sotul (sotia) în vazul sau auzul copiilor mei, crezând ca sunt mici si nu stiu.
97. Am curvit. Am preacurvit.
98. Am gânduri de desfrânare cu persoane de sex opus sau de acelasi sex. Când îmi vin aceste gânduri, nu le departez, ci ma îndulcesc cu ele, desi n-as vrea sa fac pacatul.
99. Am preacurvit cu ruda, fin, nas, var, frate, fiu, fiica, nepot.
100. Am gândit sa preacurvesc sau chiar am preacurvit cu preot, preoteasa, calugar,calugarita.
101. Am pipait alt trup pentru a simti si provoca placeri de desfrâu.
102. Am trait necununat(a), adica în concubinaj.
103. M-am casatorit cu alta femeie, nefiind divortat de prima.
104. M-am culcat cu femeia mea dupa ce am divortat de ea.

Lista de pacate e de la 1 la 193, lectura placuta
sursa:http://ortodoxia.md/descopera/42-cru...-de-spovedanie

Last edited by ioanna; 09.08.2011 at 20:55:13.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 20:59:46
Senior Member

Implicit

În secolul XIII controlul totalitar al Bisericii Romano-Catolice asupra societății era deja instaurat, iar ortodocșii, în pană de idei prin secolul XVIII, au început să-i imite pe catolici și să născocească tot felul de reguli prin care să controleze intimitatea oamenilor. Desigur au existat și alte precedente chiar unele justificări oarecum valide, cum ar fi de exemplu libertinajul la modă în epoca iluministă.
În postmodernitate doar sectele mai au asemenea năravuri dubioase de a organiza activitățiile din dormitor (altele decât odihna) după criterii ridicole, cum sunt cele expuse în zeci de postări anterioare.
La ce bun să avem duhovnic dacă există regulamente, programări și prescripții pentru cele mai mărunte aspecte ale vieții ? Și oare de ce s-au chinuit Părinții să învețe oikumena că omul este o alteritate personală a cărui scop în lumea asta este de a învăța să iubească pe cel de lângă el mai mult decât pe sine, și pe Domnul mai presus de toate?
Vechi 09.08.2011, 21:12:27
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Smile

Citat:
.
La ce bun să avem duhovnic dacă există regulamente, programări și prescripții pentru cele mai mărunte aspecte ale vieții ?
Pai la Duhovnic te duci cu Indreptarul de spovedanie in mana sau cu lista facuta dupa el.

Legat de restu', ar fi simplu sa n-avem "reguli prin care să controleze intimitatea oamenilor.", dar ele exista.

Si nu zic ca nimeni nu greseste sau ca mie o sa-mi iasa ca la carte.

Pentru Ioanna:merci. :) Cat am incercat sa zic anumite lucruri si era simplu, doar aratam lista ta din Indreptar. :D

Last edited by Azzuurra; 09.08.2011 at 21:15:10.
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 21:22:14
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

uneori ma intreb daca exista o diferenta intre fariseii vechi si noi.
I'm out!
Reply With Quote
Vechi 09.08.2011, 21:31:44
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Pai la Duhovnic te duci cu Indreptarul de spovedanie in mana sau cu lista facuta dupa el.

Legat de restu', ar fi simplu sa n-avem "reguli prin care să controleze intimitatea oamenilor.", dar ele exista.

Si nu zic ca nimeni nu greseste sau ca mie o sa-mi iasa ca la carte.

Pentru Ioanna:merci. :) Cat am incercat sa zic anumite lucruri si era simplu, doar aratam lista ta. :D
Nu prea vorbim de același lucru. Cu fițuica unde ți-ai notat toată destrăbălarea te duci la spovedanie la un preot care poate să-ți fie duhovnic sau nu. La duhovnic mergi mai des, atât pentru spovedanie cât și pentru sfat. La început te duci cu extemporalul și faci lectură, dar dacă persiști în faza asta, e cam greu să te desprinzi de telenovela de pe foaie. Duhovnicul ajunge să te cunoască înainte să-i ți tu o prelegere despre cât de ticălos ești.
Eu bag de seamă că mulți de pe-aici nu aveți duhovnic și de-aia ați făcut o obsesie pentru organizarea scolastic-cazonă a vieții, conform unor regulamente demne de grădina zoologică.
Vechi 09.08.2011, 21:42:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Fratilor, ajunga-va, suntem in post, sunt lucruri smintitoare pentru persoanele "nubile", si de o parte, si de alta,! auzi, doggy style...Peste tot numai sex obsesiv, fie ca se vorbeste despre reprimarea si programarea lui, fie despre spontaneitate...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noaptea de Anul Nou parinteleiacob Spiritualitatea ortodoxa 15 03.01.2013 10:51:19
Despre Taina Nuntii in cultul rasaritean Alexandru Nunta 18 10.05.2012 11:36:35
Scopul nuntii Anna Nunta 59 25.04.2011 00:18:44
Noaptea de Înviere Carmen FUNIERU Diverse Sarbatori 3 05.04.2010 15:40:34
In noaptea de Craciun C.tin Intamplari adevarate 5 02.01.2009 22:15:28