![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Templul datează dinaintea schimbării duminicale. Se poate corela eventual cu faptul că geto-dacii erau monoteisti, nu politeisti ca romanii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca imi scapa ceva. Templul-calendar este de dupa venirea lui Hristos sau dinainte? Exista ceva informatii pe net sa citesc mai multe detalii?
|
|
|||
|
|||
![]()
Templul datează dinainte. Există informații, însă există și multe speculații pe tema aceasta. Din această cauză n-aș putea recomanda ceva anume.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si musulmanii au zi de odihna, dar la ei este joia sau vinerea, nu imi mai amintesc exact. La o parte din ei, nu la toti. Iar calendarul intern cu numaratoarea anilor difera de la popor la popor. In mod conventional a fost adoptat cel crestin din cauza puterii politico-economice. Insa niciodata nu imi pusesem intrebarea daca saptamanile aveau mai putine sau mai multe zile la alte popoare. Sau poate cam la fel din cauza datelor astrologice cu cele 12 semne zodiacale?... Last edited by Adriana3; 03.08.2011 at 21:13:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"La asiro-babilonieni, a șaptea zi era zi de odihnă" (Civilizația Asiro-Babiloniană de Constantin Daniel, București 1981, pag.309 "Ziua a șaptea a făcut-o El zi sfântă, și a poruncit să înceteze orice muncă. Atunci s-a ridicat la orizont soarele întru slavă" (Document accadian - "Istoria Biblica, Vechiul Testament de Prof. A.P.Lopuhin, traducere de patriarhul Nicodim, vol.I, Bucuresti 1944, pag.108) Chiar dacă distorsionată, cunoștința despre Dumnezeu și creația Sa s-a răspândit și la popoarele din jurul lui Israel. Numerologia biblică desemnează cifra 7 ca cifră a desăvârșirii. Probabil de aceea Dumnezeu a ales ca ziua a 7-a să fie o zi închinată de către pământeni Lui - El Dumnezeul Desăvârșirii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|