Probabil un mod de gandire bazat pe principiile esentiale si imuabile ale religiei e considerat perimat, neinteresant pentru publicul avid de nou, de aceea Oreste face apologia demersului hermeneutic bazat pe melanjul intre artele divinatorii.
Citat:
Cunoscutul realizator de la Antena 2, Oreste Teodorescu, se declară un mare admirator al popoarelor arabe și al islamului. Susține că este un cercetător al Coranului, pe care îl descoperă zilnic ca pe un puzzle. „Am descoperit în Coran sensuri foarte profunde. Cred cu tărie că islamul vine ca o salvare pentru religia occidentală.
|
Si eu am descoperit sensuri extreme de profunde in "Miorita" :) Putem spune ca Occidentul se afla intr-un proces indelungat de secularizarea si desacralizarea a imaginii religioase, deci „ciocnirea” cu Islamul (adica convietuirea alaturi de musulmani ce in general sunt traditionalisti), ar putea fi o salvare pentru lumea occidentala, in sensul redescoperirii spiritualitatii originare a Crestinismului si practicarea religiei.