Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2011, 08:18:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Te înșeli sărmane prieten, îmi pare rău că trebuie să mărturisesc, dar numai Domnul poate cu adevărat în om, iar eu doar fur merite și mă mituiesc mângâindu-mă și flatându-mă... ca să mă laud cu ele... la fraierii care se lasă păcăliți că i-am ascultat pe ei...

Mulțumesc Domnului de ce dăruie El... așa că nu am niciun merit în vre-o străduință sau stăruință... e pur și simplu un dar însă și ca dar n-am făcut suficient de bine ca să nu-l virusez cu voile și minteresele mele așa că slugă nevrednică sunt care nici ce eram dator să fac n-am făcut, dar-mite să i se pară cuiva că m-am schimbat în bine din meritul meu... ce farsă!.. de la fariseu... de la faraon vine fanfaronada asta.

Mă iartă dacă te-ai păcălit citind în pustiu.
Eu, pe de o parte sunt mai puțin citit, pe de alta încă nu sunt suficient de hoț ca tine...
Da' apropo de postul tău critic la adresa băncilor (oricare ar fi forma lor de manifestare): cam toate fac ce fac cu binecuvântarea Cezarului locului; să luăm chiar cazul tărișoarei noastre.
Ei, atunci cum rămâne cu crâcnirea împotriva stăpânirii?
Vechi 15.07.2011, 10:14:45
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu, pe de o parte sunt mai puțin citit, pe de alta încă nu sunt suficient de hoț ca tine...
Da' apropo de postul tău critic la adresa băncilor (oricare ar fi forma lor de manifestare): cam toate fac ce fac cu binecuvântarea Cezarului locului; să luăm chiar cazul tărișoarei noastre.
Ei, atunci cum rămâne cu crâcnirea împotriva stăpânirii?

Așa este, mereu mă trezesc speriat că n-am căciulă și apoi constată că iar mi-am furat-o singur, deci mai mare hoț nu cred să existe, e ca un fel de drog, vreau să fiu eu drogul cel mare, un fel de excitant fără niciun stăpân... și cu priviri dulci și întrebătoare... punând aceiași întrebare la nesfârșit ca într-un film horror:
-Nu-i așa că nu mă iubesc suficient de egoist? Ce e de făcut ca să ajung extasy?

Nu critic băncile și în general nu critic pe nimeni, ci încerc să nu mă las sedus de gâtul de lebădă populist al opoziției și al opoziției la opoziție...

Iar împotriva stăpânirii n-am nimic de zis, nu e una mai bună ca alta, fiindcă toate slujesc sultanulului cu varem dând bir și mită, dar deosebire după fapte trebuie să faci dacă tot alegi fără pătimășie, nimic n-am deci de zis contra decât să ne ferească Domnul ca nu cumva să ajung eu stăpânul inelelor... căci cu mine e dezastru, sunt prea prost și prea superstițios perfecționist fricos și laș pentru ca să facă mereu numai alții și să mă laud eu cu munca lor, cu trupurile lor...

Deci chiar dacă ar fi frumos ca Domnul să fie tuturor stăpân, până atunci trebuie să răbdăm pe tirani, de parcă ar fi puși de Dumnezeu, căci oricum libertatea vine abea când ai lepădat păcatul și mândria și nu jugul...

Iar libertatea fără Stăpânul cel bun e ca sălbăticia fără peșteri cu izvor de apă Dulce în ele.

Fericit e sufletul credincios Stăpânului său. Dar unii rămân până la moarte credincioși gLumii și buruienilor care-i acoperă și neghinelor care îl mituiesc prin interior cu vorbe viclene și dulci-veninoase că el cică ar fi un stăpân mai bun ca Dumnezeu, și e suficient să viseze și desfrânându-se va avea tot ce va vrea, chiar nestăpânirea și sălbăticia cea mai ascunsă după cireș.

Mi-e tare dor de mine, de carie-ră, de ce aș fi putut să fiu, să mă asemăn cu VIP-urile... numai că am impresia că o să se termine lemnul de la birou și o să pic cu patul. Iar sicriul e doar din câteva scânduri. Mă gândesc cum o să le halesc răzbunându-mă... ca orice carie... care-și roade craca de sub picioare.

Last edited by vsovivi; 15.07.2011 at 10:22:43.
Vechi 15.07.2011, 10:29:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ce-ți mai place să le întorci din condei!
Vechi 15.07.2011, 14:13:13
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ce-ți mai place să le întorci din condei!
Păi ca orice învăluială de Cuvinte, trebuie dreasă frumos cu sare ca cel ce citește să primească mare dar și Har, lăudând pe Dumnezeu și să se mire apoi de prostia și nebunia mea, când îmi cunoaște viața.

Dar să nu pierdem timpul cu dorul de mine... că oricum tot nimic nu s-ar fi ales de mine, orice carieră mi-aș fi ales, așa că iată-mă-s un fel de politician care s-a săturat de politică definitiv. Nu mai vreau să câștige nimeni. Și așa toți mint fără rușine. Iar când le este rușine, le este rușine că nu au furat mai mult, că au fost prea puțin lacomi ascunși.

Last edited by vsovivi; 15.07.2011 at 14:18:18.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine/ce sunt? victortiti89 Din Noul Testament 1 29.05.2011 18:31:25
Cine are nevoie laurschepsis Umanitare 2 24.02.2011 23:01:53
Cine stie? Adriana Cluj Generalitati 2 26.08.2010 21:36:05
Cine stie? KKokos Generalitati 2 02.12.2009 18:24:33
Eu cu cine votez? ClaudiuT Stiri, actualitati, anunturi 81 02.08.2009 23:22:27