![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bravos! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Te înșeli sărmane prieten, îmi pare rău că trebuie să mărturisesc, dar numai Domnul poate cu adevărat în om, iar eu doar fur merite și mă mituiesc mângâindu-mă și flatându-mă... ca să mă laud cu ele... la fraierii care se lasă păcăliți că i-am ascultat pe ei...
Mulțumesc Domnului de ce dăruie El... așa că nu am niciun merit în vre-o străduință sau stăruință... e pur și simplu un dar însă și ca dar n-am făcut suficient de bine ca să nu-l virusez cu voile și minteresele mele așa că slugă nevrednică sunt care nici ce eram dator să fac n-am făcut, dar-mite să i se pară cuiva că m-am schimbat în bine din meritul meu... ce farsă!.. de la fariseu... de la faraon vine fanfaronada asta. Mă iartă dacă te-ai păcălit citind în pustiu. Last edited by vsovivi; 14.07.2011 at 14:55:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
...păpuși triste...
|
|||
|
|||
![]()
...de la tristețea sfântului Păpușar, căci El vede mereu că nici cum omul nu vine la chemarea Sa, nu că nu poate omul ci că nu vrea...
...îi prea place omului să aibe profit fără să facă nimic util în Impărăție... e ca o chestie de supraviețuire, adică nu și-ar lăsa postul căldicel pentru nimic, mai bine ar ucide și ar fi capabil de orice pentru regele nebun care l-a mituit cu o funcție mare decât să fie nevoit ca să câștige ceva cinstit, să slujească, să asculte, să mai și muncească... mai bine stă ascuns undeva... undeva într-un cont... într-o molie sau o rugină sau un lemn ca un cariu... sperând că nu se va afla niciodată... că nu se vede... deci vezi, omul nu poate dacă nu i s-ar fi dat de sus... Măcar deci dacă ar fi trist omul ca să fie în sfântă comuniune empatică și dreaptă cu Păpușarul său... dar omul e trist viceversa, că i se pare că mângâierea și tristețea Domnului îl batjocurește sau îl spurcă sau îl jignește... și se întristează deci smintit căci el simte cum se înfurie pentru tiranie sărind ca ars dar nu pricepe că nu e revolta lui ci e doar o ispită ca să-l mituie ala care taie sforile pentru ca să le tragă el, de jos în sus... ![]() ![]() ![]() Last edited by vsovivi; 14.07.2011 at 16:12:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apropo eu nu vreu sa fiu sluga cuiva, daca vrea ma acepta si asa daca nu, nu. As prefera sa mor liber decat sluga la orice stapan, oricat de puternic ar fi. Last edited by GLAdoS; 14.07.2011 at 16:37:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu aș prefera să fiu o slugă bună și vrednică și umilă dar sunt prea puturos ca să fiu capabil să ies singur din lene... așa că sunt un stăpân leneș al vremelnicilor mele, stăpânul perioadei de trândăveală... și nimic nu poate fii mai trist decât să stăpânești peste nimic fiind rob tuturor patimilor măririi de sine, peste visele spurcate, închipuielele flatative pline de merite deșarte... ce mă gâdilă cu hoție și mită, pentru care din instinct de supraviețuire aș fi capabil de crimă dacă le-aș pierde ca orice violator de copii vânzând droguri... electroni erotici. E mare demagogia omului. Nu vrea să slujească, ci vrea profit nemuncit, și nu poate să schimbe situația de frică... îi e frică de muncă... de lucrul duhovicesc... lucrul care ne învață ca să fim cinstiți și să avem drepte raporturi și raportări la orice... De ce îmi e atât de frică de răspundere? Poate pentru că n-am haină de nuntă. Știu, prindeți-l și legați-l și... acolo unde... poate învață să ceară ajutor de sus, de la Tatăl Lui... de la mila Domnului. Last edited by vsovivi; 14.07.2011 at 17:14:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu mi-e frica da munca... dar instinctul imi cere sa optez pt ce mi-e mie mai bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da' apropo de postul tău critic la adresa băncilor (oricare ar fi forma lor de manifestare): cam toate fac ce fac cu binecuvântarea Cezarului locului; să luăm chiar cazul tărișoarei noastre. Ei, atunci cum rămâne cu crâcnirea împotriva stăpânirii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așa este, mereu mă trezesc speriat că n-am căciulă și apoi constată că iar mi-am furat-o singur, deci mai mare hoț nu cred să existe, e ca un fel de drog, vreau să fiu eu drogul cel mare, un fel de excitant fără niciun stăpân... și cu priviri dulci și întrebătoare... punând aceiași întrebare la nesfârșit ca într-un film horror: -Nu-i așa că nu mă iubesc suficient de egoist? Ce e de făcut ca să ajung extasy? Nu critic băncile și în general nu critic pe nimeni, ci încerc să nu mă las sedus de gâtul de lebădă populist al opoziției și al opoziției la opoziție... Iar împotriva stăpânirii n-am nimic de zis, nu e una mai bună ca alta, fiindcă toate slujesc sultanulului cu varem dând bir și mită, dar deosebire după fapte trebuie să faci dacă tot alegi fără pătimășie, nimic n-am deci de zis contra decât să ne ferească Domnul ca nu cumva să ajung eu stăpânul inelelor... căci cu mine e dezastru, sunt prea prost și prea superstițios perfecționist fricos și laș pentru ca să facă mereu numai alții și să mă laud eu cu munca lor, cu trupurile lor... Deci chiar dacă ar fi frumos ca Domnul să fie tuturor stăpân, până atunci trebuie să răbdăm pe tirani, de parcă ar fi puși de Dumnezeu, căci oricum libertatea vine abea când ai lepădat păcatul și mândria și nu jugul... Iar libertatea fără Stăpânul cel bun e ca sălbăticia fără peșteri cu izvor de apă Dulce în ele. Fericit e sufletul credincios Stăpânului său. Dar unii rămân până la moarte credincioși gLumii și buruienilor care-i acoperă și neghinelor care îl mituiesc prin interior cu vorbe viclene și dulci-veninoase că el cică ar fi un stăpân mai bun ca Dumnezeu, și e suficient să viseze și desfrânându-se va avea tot ce va vrea, chiar nestăpânirea și sălbăticia cea mai ascunsă după cireș. ![]() Mi-e tare dor de mine, de carie-ră, de ce aș fi putut să fiu, să mă asemăn cu VIP-urile... numai că am impresia că o să se termine lemnul de la birou și o să pic cu patul. Iar sicriul e doar din câteva scânduri. Mă gândesc cum o să le halesc răzbunându-mă... ca orice carie... care-și roade craca de sub picioare. Last edited by vsovivi; 15.07.2011 at 10:22:43. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
Cine are nevoie | laurschepsis | Umanitare | 2 | 24.02.2011 23:01:53 |
Cine stie? | Adriana Cluj | Generalitati | 2 | 26.08.2010 21:36:05 |
Cine stie? | KKokos | Generalitati | 2 | 02.12.2009 18:24:33 |
Eu cu cine votez? | ClaudiuT | Stiri, actualitati, anunturi | 81 | 02.08.2009 23:22:27 |
|