Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2011, 10:16:28
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
A reusit cineva pana acum sa creeze in laborator o celula vie?
Dupa stiinta mea nu numai ca nu a reusit, dar nici macar nu sunt sperante ca se va reusi vreodata. Si vreti ca eu sa cred ca o uzina perfecta si extrem de complexa cum e celula vie si in care toate elementele functioneaza ca un tot unitar, nici un element neputand functiona fara toate celelalte, a aparut din intamplare, intr-o "supa oceanica" si alte prostii de genul asta.
De ce? Numai fiindca unii sunt suparati pe ideea de Dumnezeu si nu vor sa aiba de-a face cu El?
Teoria evolutiei a fost demonstrata. Nu vad ce tot incerci tu sa demonstrezi.
Vechi 13.07.2011, 11:31:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de richard_d Vezi mesajul
Teoria evolutiei a fost demonstrata. Nu vad ce tot incerci tu sa demonstrezi.
Probabil esti cea mai modesta persoana pe care am vazut-o. Asadar ai demonstrat teoria evolutiei si nu ai facut-o cunoscuta si oamenilor de stiinta ca sa obtii un premiu Nobel sau doua, plus o gramada de bani.
Pana acum ce crezi ca au discutat evoutionistii care au intrat pe forum (ca vad ca se simt foarte atrasi de ortodoxie, pentru ca asta e specificul forumului)? Asadar s-a mai scris despre toate astea, poti citi inainte.
Teoria evolutionista nu a fost demonstrata si nici nu are cum sa fie demonstrata, cum ai putea sa demonstrezi o aberatie? Exista doar fantezia unei evolutii si speranta ca in viitor va putea fi si demonstrata fara tagada. Neputand sa o demonstreze au zis unii oameni de stiinta ca e mai bine sa treaca mai departe si sa o dezvolte, oricum cine crede in aceasta teorie nu are nevoie si de demonstratie, vor crede oricum.

Dar nu e nevoie sa ma crezi pe mine sau alti ortodocsi, iata din ce am scris eu sau au scris si altii pe forum:
Pierre Grassé, unul din marii biologi contemporani, fostul presedinte al Academiei Franceze de Stiinte scrie in cartea sa Evolutia organismelor vii:
"Prin uzul si abuzul unor postulate ascunse, al unor indraznete si adesea neintemeiate extrapolari, s-a creat o pseudo-stiinta. Ea prinde radacini in chiar miezul biologiei, facand sa rataceasca numerosi biochimisti si biologi, ce cred in mod sincer ca acuratetea conceptelor fundamentale a fost demonstrata, ceea ce este departe de realitate".

Asadar teoria evolutionista este pseudo-stiinta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48