Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2011, 00:23:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Iti redau si un fragment de la pagina139

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Apai , draga daniil , eu cand fac o afirmatie , n-o fac din burta , sau o nascocire a imaginatiei mele , asta sa sti ca macar atat am invatat la cei 55 de ani ai mei ! Iti dau ceva care este la indemana tuturor : volumul 15 - Cleopa , si cauta despre aceasta importanta rugaciune , si vei vedea ca aceasta tinere a respiratiei , "subtiaza sufletul " , " curateste mintea " si e recomandata de toti practicantii autentici ai Rugaciunii lui Iisus . Ma mir ca nu este cunoscut acest aspect , macar din cele lasate de vrednicul de pomenire Cleopa , care nu le-a zis saracu de la el , asa doar sa se "faleasca " , ci a reprodus Invataturi ale Sfintilor Parinti . Am sa mai caut prin cartile mele si alte dovezi pentru a -ti alunga orice banuiala inutila ! Doamne ajuta !
" Iarasi am socotit de nevoie a arata ca cei ce se nevoiesc la practicarea rugaciunii celei de gand a inimii au DATORIA DE A_SI TINE PUTIN RESPIRATIA , ADICA SA NU RESPIRE CAT VOR ZICE CU CUVANTUL CEL DINAUNTRU : << DOAMNE IISUSE . . . . . " , si explica de ce , ce , si cum , si care este rolul acestei opriri a respiratiei , deci nu procedam dupa auzite , ci dupa CITITE ! ! !
Vechi 06.07.2011, 00:33:55
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
" Iarasi am socotit de nevoie a arata ca cei ce se nevoiesc la practicarea rugaciunii celei de gand a inimii au DATORIA DE A_SI TINE PUTIN RESPIRATIA , ADICA SA NU RESPIRE CAT VOR ZICE CU CUVANTUL CEL DINAUNTRU : << DOAMNE IISUSE . . . . . " , si explica de ce , ce , si cum , si care este rolul acestei opriri a respiratiei , deci nu procedam dupa auzite , ci dupa CITITE ! ! !
din cate am citit eu ...

zici ... "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu" inspirand .... "miluieste-ma pe mine, pacatosul" expirand

sunt multe carti care dau putin ajutor la adunarea mintii in timpul rugaciunii ... eu doar am citat din ele
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 00:38:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
din cate am citit eu ...

zici ... "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu" inspirand .... "miluieste-ma pe mine, pacatosul" expirand

sunt multe carti care dau putin ajutor la adunarea mintii in timpul rugaciunii ... eu doar am citat din ele
Daca ai sa citesti ce ti-am indicat eu , ai sa te lamuresti , dar numai sa-ti faci rost de volumul respectiv ( e la sfarsit - cam 5-7 pagini f.f.f. de folos )
Vechi 20.08.2011, 04:25:10
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Implicit

Citat:
Daca ai sa citesti ce ti-am indicat eu , ai sa te lamuresti , dar numai sa-ti faci rost de volumul respectiv ( e la sfarsit - cam 5-7 pagini f.f.f. de folos )
http://www.scribd.com/fullscreen/24742316
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 00:41:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
din cate am citit eu ...

Deci la rostirea " Doamne Iisuse . . . " nu mai respiri , are intradevar un rol , in timp ai sa te convingi singur ! Doamne ajuta !
Vechi 06.07.2011, 00:44:01
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
Deci la rostirea " Doamne Iisuse . . . " nu mai respiri , are intradevar un rol , in timp ai sa te convingi singur ! Doamne ajuta !
eu intelesesem ca ai vorbit de durata intregii rugaciuni ... sau am inteles gresit?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 00:53:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
eu intelesesem ca ai vorbit de durata intregii rugaciuni ... sau am inteles gresit?
Normal ca doar atunci cand spunem " Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ma pe mine pacatosul "! Ca o spunem de cinci ori , sau de o mie de ori , ne tinem respiratia cat spunem scurta rugaciune , apoi facem o pauza scurta si reluam , si tot asa , strangem margica , spunem rugaciunea , iar o pauza scurta , iar . . . , incet , incet ne intra in reflex , dar atentie , fara imaginatie inutila , lasa mintea sa lucreze linistita , sa se apropie de inima , sa intre o farama in ea , ca nu cred ca o sa ajungem noi vreodata sa coboram toata mintea in inima , sa unim mintea cu inima . . . Greu frate ,dar nu imposibil , si aceasta cand va fi , va fi DAR de la Dumnezeu , asa sa sti ! Noapte buna !
Vechi 17.07.2011, 03:00:10
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Cu adevarat fericit este cel ce s-a lipit in cugetare de rugaciunea lui Iisus si-L striga pe El neincetat in inima, cum s-a unit aerul cu trupurile noastre, sau flacara cu ceara. Venind soarele pe deasupra pamantului, face ziua; iar numele sfant si prea cinstit al Domnului Iisus luminand in cugetare neincetat, naste nenumarate intelesuri, asemenea soarelui" (Isihie Sinaitul, Cuvant despre trezvie si virtute).
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 08:18:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Normal ca doar atunci cand spunem " Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ma pe mine pacatosul "! Ca o spunem de cinci ori , sau de o mie de ori , ne tinem respiratia cat spunem scurta rugaciune , apoi facem o pauza scurta si reluam , si tot asa , strangem margica , spunem rugaciunea , iar o pauza scurta , iar . . . , incet , incet ne intra in reflex , dar atentie , fara imaginatie inutila , lasa mintea sa lucreze linistita , sa se apropie de inima , sa intre o farama in ea , ca nu cred ca o sa ajungem noi vreodata sa coboram toata mintea in inima , sa unim mintea cu inima . . .
si cauta despre aceasta importanta rugaciune , si vei vedea ca aceasta tinere a respiratiei , "subtiaza sufletul " , " curateste mintea " si e recomandata de toti practicantii autentici ai Rugaciunii lui Iisus
grija mare cu tinerea respiratie prea mult timp...neoxigenarea creierului poate duce la halucinatii sau alte jocuri ale mintii...

Parintele Teofil a primit indrumari de la Parintele Arsenie Boca de a spune rugaciunea inimii astfel: sa se spuna aceasta rugaciune in gand "deci nu cu cuvantul vorbit ci cu cuvantul gandit" lipita de respiratie, adica intre respiratii "in clipa in care nici nu tragi aerul in piept nici nu-l dai afara" sa zica "Domne", apoi tragand aerul in piept odata cu asta sa spuna "lisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu", si "dand aerul afara" sa zica o data cu asta "milueste-ma pe mine, pacatosul". "Atat mi-o spus. Nu mi-o spus de cate ori sa zic, cand sa zic, cum sa zic"

http://www.youtube.com/watch?v=WQT67MyBDBk ....min 4:00

Last edited by ovidiu b.; 20.08.2011 at 08:29:06.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2011, 20:26:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

imi amintesc ca in unele scrieri, pentru a ajunge sa ai rugaciunea inimii, se recomanda rugaciunea sincronizata cu respiratia.
se spunea chiar ca trebuie sa tii capul usor plecat spre dreapta si sa stai pe un scaunel cu 3 picioare ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea lui Iisus georgeval Rugaciuni 51 11.11.2014 10:55:20
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) andrei_im Alte Religii 1 14.05.2011 03:05:28
Rugaciunea lui Iisus MadalinS Rugaciuni 8 10.04.2011 20:11:36
DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS emanuel2007 Despre Biserica Ortodoxa in general 114 16.03.2011 23:26:15
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus mihailt Rugaciuni 1 18.05.2008 14:06:37