![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
multumesc |
|
|
||||
|
||||
|
Apai , draga daniil , eu cand fac o afirmatie , n-o fac din burta , sau o nascocire a imaginatiei mele , asta sa sti ca macar atat am invatat la cei 55 de ani ai mei ! Iti dau ceva care este la indemana tuturor : volumul 15 - Cleopa , si cauta despre aceasta importanta rugaciune , si vei vedea ca aceasta tinere a respiratiei , "subtiaza sufletul " , " curateste mintea " si e recomandata de toti practicantii autentici ai Rugaciunii lui Iisus . Ma mir ca nu este cunoscut acest aspect , macar din cele lasate de vrednicul de pomenire Cleopa , care nu le-a zis saracu de la el , asa doar sa se "faleasca " , ci a reprodus Invataturi ale Sfintilor Parinti . Am sa mai caut prin cartile mele si alte dovezi pentru a -ti alunga orice banuiala inutila ! Doamne ajuta !
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
zici ... "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu" inspirand .... "miluieste-ma pe mine, pacatosul" expirand sunt multe carti care dau putin ajutor la adunarea mintii in timpul rugaciunii ... eu doar am citat din ele |
|
|
||||
|
||||
|
Daca ai sa citesti ce ti-am indicat eu , ai sa te lamuresti , dar numai sa-ti faci rost de volumul respectiv ( e la sfarsit - cam 5-7 pagini f.f.f. de folos )
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Deci la rostirea " Doamne Iisuse . . . " nu mai respiri , are intradevar un rol , in timp ai sa te convingi singur ! Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
|
eu intelesesem ca ai vorbit de durata intregii rugaciuni ... sau am inteles gresit?
|
|
|
||||
|
||||
|
Normal ca doar atunci cand spunem " Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu , miluieste-ma pe mine pacatosul "! Ca o spunem de cinci ori , sau de o mie de ori , ne tinem respiratia cat spunem scurta rugaciune , apoi facem o pauza scurta si reluam , si tot asa , strangem margica , spunem rugaciunea , iar o pauza scurta , iar . . . , incet , incet ne intra in reflex , dar atentie , fara imaginatie inutila , lasa mintea sa lucreze linistita , sa se apropie de inima , sa intre o farama in ea , ca nu cred ca o sa ajungem noi vreodata sa coboram toata mintea in inima , sa unim mintea cu inima . . . Greu frate ,dar nu imposibil , si aceasta cand va fi , va fi DAR de la Dumnezeu , asa sa sti ! Noapte buna !
|
|||
|
|||
|
Cred ca mai important este sa spui aceasta rugaciune cat mai des posibil.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunea lui Iisus | georgeval | Rugaciuni | 51 | 11.11.2014 10:55:20 |
| "Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) | andrei_im | Alte Religii | 1 | 14.05.2011 03:05:28 |
| Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 20:11:36 |
| DESPRE RUGACIUNEA LUI IISUS | emanuel2007 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 114 | 16.03.2011 23:26:15 |
| Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus | mihailt | Rugaciuni | 1 | 18.05.2008 14:06:37 |
|
|