![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca daca e sa anatemizam (cu ce efect?) pe cineva bine este mai intii sa analizam integritatea textului biblic in decursul istoriei si sa cautam vinovatii adaugirilor si scoaterilor (mult mai multe) pe motiv ca ar fi "adaugiri".
Sa corectam dogmele dupa textul original si nu sa modificam textul dupa dogma. Sa dam timpul inapoi si sa vedem cum erau normele canonice referitoare la intrunirile sinodale si in ce fel nu au fost respectate si de catre cine. Sa vedem cind si de catre cine au fost modificate normele canonice referitoare la sinod) in BC in timp ce in BO au fost pastrate intocmai. Sa vedem care sint apocrifele aprobate semioficial si sa daca tot sint valabile si nu contrazic scrptura sa fie canonizate pe fata. Sa analizam revelatiile VT si NT si sa vedem cum se impaca ele cu dogmele actuale si sa corectam dogma intro viziune unitara VT-NT. Sa cercetam scriptura si sa intelegem de ce in zilele din urma incercarile sint mai grele ca sa nu mai cautam tapi ispasitori si infierari prin minciuni justificate ca sa avem la ce sa dam foc. Sa vedem prin cercetare istorica cit de reale sint povestile despre masoni si ce legatura au ei cu textul biblic. Daca este asa cum afirma publicatile partinitoare atunci sa fie facuta o lista publica cu fetele bisericesti care au facut sau inca fac parte din masonerie. Sa facem o lista cu preotii care au calcat pe bec din diferite motive, cunoscuti din scandaluruile publice si apoi musamalizati, analizind si motivatiile pastrarii lor imorale in sistem. Daca din toti ce care cred in Iisus doar masonii ar trebui matrasiti iar restul demoninatiunilor nu atunci poate ar trebui sa analizam si alte sisteme religioase care cred sau nu in divinitatea lui Iisus, incepind cu mozaicii, musulmanii, sufii, hindusii, taoistii, buddhistii, jainistii, etc Poate nu ar strica o conflagratie mondiala occident-orient in care sa ne anihilam reciproc daca tot ne plictisim,.... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau macar doar credinta daca am avea cat o boaba de mustar, nu s-ar prinde nici o vrajitorie de nimeni.."Mergi in urma mea satano !" ar fi suficient sa spunem si "atacurile" vrajitoresti nu ne-ar atinge! |
|
|
|||
|
|||
|
Cam asa Melissa :)
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si daca Judecata Lui Dumnezeu stim ca este dreapta, sa ne sarguim deci sa ne pocaim! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aceasta asa zisa libertate este de fapt o dependenta de diavol. Last edited by nutucutu; 02.07.2011 at 16:13:28. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Apărați-vă convingerile proprii! Nu vă solidarizați cu orice opinie, doar pentru că ea vine din partea unui catolic. Oricine socotește că arderea pe rug, indiferent a cui, e un lucru bineplăcut lui Dumnezeu se situează de partea vrăjmașului Domnului iubirii și se face părtaș cu cei care o pun în practică. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Și ce anume nu intră în categoria excese? Arderile pe rug individuale? Când Papa și-a cerut iertare pentru aceste „greșeli”, a specificat mai exact la ce anume se referă? Pe de altă parte, problema pusă în deschiderea topicului nu este atât a Inchiziției de altădată, ci a nostalgiei după ea, a dorinței de a o reactualiza. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu personal sint nostalgica dupa Inchizitie sau mai bine zis dupa o institutue care sa aduca valorile Lui Dumnezeu in viata omului de fiecare zi; o Inchizitie care sa readuca cele 10 porunci ca piatra de temelie pentru viata oricarui om, nu dupa o inchizitie care sa ma arda pe rug pentru ca intr-o duminica nu am ajuns la biserica! Iar Inchizitia a avut o existenta de vreo 400 ani. Nu in toti cei 400 ani Inchizitia a ars pe rug eretici. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 19:38:55 |
|
|