|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Chiar duminica am vazut un reportaj la TV in care niste fosti detinuti dintr-o inchisoare (Pitesti, mi se pare) au povestit despre experientele de acolo. Spuneau ca, in bataie de joc, gardienii si directorii inchisorii mimau Sfinta Liturghie; au facut un penis din lut si ii obligau pe detinuti sa se inchine la acel penis si erau "binecuvintati" cu el. Deasemenea, isi bateau joc de Sfinta Ostie, nu va mai spun cum. Ce legatura are "exploatarea omului de catre om"-motivul instaurarii comunismului- cu faptul ca promotorii acestei idei i-au distrus sistematic nu pe cei care "exploatau", ci pe cei care aveau credinta? Cel putin in Romania, in inchisorile comuniste a fost dus tot ceea ce reprezenta morala, spiritualitate, valoare fie ca era ortodoxa, catolica sau protestanta. "Sa urasti cu patima" era motto-ul Anei Pauker. Iata ce promova "revolutia": ura. Exact opusul a ceea ce ne-a invatat Domnul, adica sa iubim. Pentru mine toate aceste "revolutii" au fost revolte impotriva orinduirii Domnului, fiecare dintre ele cu martirii ei; iar in spaltele acestor revolte au stat masonii (se presupune). Eu nu stiu sigur; stiu sigur ca este deasemenea greu sa ierti; o spuneau si detinutii de la Pitesti pe care i-am auzit. Cel mai greu e sa ierti. Faptul ca unii iarta mai usor, iar altii mai greu nu are nici o legatura cu nazismul... Last edited by nutucutu; 02.07.2011 at 09:47:53. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

La inceputul crestinismului, erau crestinii cei martirizati. Dupa ce au ajuns la putere, au inceput ei sa martirizeze pe altii. Si tot asa. Cei care l-au urmat mai bine pe Hristos sunt cu siguranta primii.
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Citat: 
 Last edited by Melissa; 02.07.2011 at 10:25:11. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Subscriu ! Într-un stat creștin normal, toți ăștia care ne chinuie cu flacăra lor violet ar trebui să aleagă: retractarea sau rugul. Dar, noi nu mai suntem de mult un stat creștin normal. Nu mai suntem un stat creștin de niciun fel. De fapt, state creștine nu mai există. Doar state masonice sau islamice.

__________________ Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Si asta face parte din doctrina oficiala a BC sau trebuie sa o luam totusi ca parere personala?
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 1) vrăjitoria este păcat capital împotriva poruncii 1 2) creștinii și, cu precădere, laicii, trebuie să facă astfel încât să transpună legile lui Dumnezeu în legislația statelor, astfel încât Cetatea Oamenilor să fie Cetatea lui Dumnezeu. În consecință, vrăjitoria ar trebui incriminată. Ca și uciderea de copii, adulterul sau prostituția. 
				__________________ Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Si scrie in doctrina oficiala a BC cum anume ar trebui incriminata si de cine? Si evreii incriminau adulterul si prostitutia, insa am vazut ca voia Domnului a fost cu totul alta in momentul in care a zis ca cel care este fara pacat sa arunce primul piatra. Si pe vremea Sf. Apostoli existau vrajitoare si nu am vazut sa le fi incriminat in vreun fel ci din cauza credintei si sfinteniei lor, vrajitoarele isi pierdeau pur si simplu puterea. Last edited by Adriana3; 02.07.2011 at 11:00:53. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Pedeapsa prevăzută pentru vrăjitorie trebuie să fie proporțională cu extrema ei gravitate, în baza legii mai generale că trebuie să existe corelație între gravitatea faptei și dozarea pedepsei. În legislații care prevăd pedeapsa capitală, nu mi se pare ilogic ca pentru vrăjitorie să se prevadă pedeapsa capitală. De fapt, ce anume contestați ? Că vrăjitoria e faptă rea, pe care Dumnezeu însuși a condamnat-o, ca și pe făptașii ei, de atâtea ori ? Principiul pedepsei cu moartea ? Competența Bisericii în a numi o faptă că este vrăjitorie ? Sau ce anume contestați ? Citat: 
 Citat: 

| 

| ||||
| 
 | ||||
|  inchizitia 

Cine e interesat sa citeasca despre razboaiele religioase ii recomand cartea "Furiosii Domnului" de Georges Blond. Acolo e descrisa lupta dintre catolici si protestanti, in Franta lui Ludovic al XIV-lea, Irlanda.
		 | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Un sistem totalitar duce, inevitabil, la suprimarea libertății persoanei, la nevoia de a-i uniformiza, de a-i băga pe toți într-un pat al lui Procust. Într-un stat inchizițional, probabil și ateismul ar fi considerat păcat de moarte, și atunci toți (crezând sau necrezând) ar trebui să se declare creștini. Nu vi se pare că e cea mai sigură modalitate de eșec a credinței? Înțeleg și vă împărtășesc indignarea față de proliferarea răului, sub toate formele, în lumea în care trăim. Se pare că mereu am avut de ales între două rele: totalitarismul (cu păcatele lui) vs democrația, libertatea socială (cu alte păcate). Mi se pare, totuși, că a trăi printre vrăjitoare, șmecheri, hoți, masoni... e mai suportabil decât a trăi printre rugurile lor aprinse. Last edited by N.Priceputu; 02.07.2011 at 11:46:16. | 
|  | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 19:38:55 | 
|  |