Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2011, 10:39:16
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Parinte,observ ca nimeni nu spune nimic si asta pe de o parte pentru motivul ca imbracati o anumita haina,cea a preotului,cea a iubirii, a adevarului,compasiunii,intelegerii profunde si a Luminii. Chiar in semnatura de la profilul dvs sta scris ceva extraordinar de frumos: "Preotia,slujire din iubire!"
Parinte,fiecare om are dreptul sa aiba o parere proprie pe lumea aceasta,chiar daca nu coincide cu a noastra,este dreptul sau dat de la Bunul Dumnezeu sa fie liber,indiferent de deciziile pe care le ia.Consecintele oricum le va suporta singur.
Desigur,va inteleg opinia pana la un anumit punct,pentru ca si eu cunosc destui preoti despre care se poate spune ca fac voluntariat,sunt aproape muritori de foame ei si familiile lor daca nu ar reusi sa se descurce fiecare cum poate si in alt mod.
Aveti toata dreptatea,insa,felul in care dvs reactionati si va prezentati aceasta parere,insa,imi pare rau sa va spun,dar arata ceva despre dvs si nu despre cei din jur.
Spuneti mai sus ca si dvs ati fost ca Horatiu si inca aveti mustrari de constiinta.Daca ati fi acceptat acea parte din dvs ca exista si...inca,se manifesta,probabil nu ati fi avut aceste reactii in prezent atunci cand o vedeti oglindita in cei din jur.
Iubirea presupune acceptare,iar ca sa ii putem accepta pe cei din jur si sa ajungem sa ii intelegem,e necesar sa facem in primul rand cu noi insine aceasta.
Si,parinte,te rog nu te supara pe mine ca ti-am spus toate acestea, crestinismul este si calea adevarului,a libertatii oferite de iubire,iar eu am spus doar adevarul pe care l-am vazut in cele expuse de dvs,iar mai departe va fi alegerea dvs ce veti face cu mesajul primit.Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Nu orice vorba spusa este un pas spre Rai, si nu orice certare te impinge in locuinta mortilor.

Voi relua, mai jos, o parte dintr-o postare anterioara, ce cred ca exprima, oarecum, ceea ce simt ca trebuie spus si aici, cu mentiunea ca fratele Horatiu se incadreaza acum (parerea mea) printre cei care dau cu piciorul in Biserica fara sa fie justificata actiunea lor de ceva constructiv. Iarta-ma!

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Unii vor striga: da' ce daca spun si eu ceva pe tema "cutare", ca de-aia este forum? Eu spun ca este bine sa avem dialog, este bine sa discutam, dar cand sustii ca esti invatator, vreau sa-ti sustii competenta ca invatator real. Asta se poate face nu numai prin diplome, bibliografie, note de subsol ori "trimiteri", ci macar prin bunul simt de a nu interveni in probleme despre care ai luat cunostiinta prin intermediul "Google" cu 30 de secunde inainte de a lua hotararea sa te faci remarcat pe forum, sau justificand cu "asa am auzit".

In afara "invatatorilor" prosti-fudui nu am "certat pe nimeni pe aici, poate doar uneori pe ratacitii care, din rautate diavoleasca, nu din nestiinta, terfelesc Biserica si invatatura ei. Pe ceilalti carora le-am "contrazis" scrierile la un moment dat [...], am incercat sa-i invat cu dragoste, de moment ce nu m-am ascuns in spatele vreunui pseudonim.
In viata aceasta, pentru viata cealalta, vei avea nevoie nu de parinti care sa faca si sa fie cum vrei fratia ta, ci de parinti care sa te invete si sa te sprijine in toate cele duhovnicesti, cu tarie din iubire, pentru a putea ajunge cu bine la capatul calatoriei. Aici, pe forum, eu nu m-am considerat parinte duhovnicesc, ci doar preot-forumist; incearca sa analizezi diferenta. Intrebarea pe care mi-o pun (retoric) este daca forumul are nevoie de preoti? Nu prea am inteles inca ce se asteapta (macar de catre crestinii autentici) de la preotul ce intra pe aici.

Ai mare dreptate in toate, iarta-ma, Domnul cu tine!
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 15:28:43
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Nu orice vorba spusa este un pas spre Rai, si nu orice certare te impinge in locuinta mortilor.
Aici, pe forum, eu nu m-am considerat parinte duhovnicesc, ci doar preot-forumist; incearca sa analizezi diferenta. Intrebarea pe care mi-o pun (retoric) este daca forumul are nevoie de preoti? Nu prea am inteles inca ce se asteapta (macar de catre crestinii autentici) de la preotul ce intra pe aici.
Ne asteptam sa primim raspunsuri direct de la sursa, raspunsuri in care putem avea incredere ca fiind bazate pe studii teologice si experienta, si nu cum se intampla uneori, sa primim raspunsuri derivate din "ce am auzit" sau ce "cred eu ca scrie in Biblie" sau "cum mi se pare ca ar trebuie sa fie". Dupa cum am mai spus, se ofera uneori opinii care nu au nici un fundament, iar cine le citeste tinde sa le ia drept bune pentru ca apar pe un site crestin ortodox.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 18:22:31
antoniap
Guest

Implicit

Sa avem, totusi, grija sa nu ne molipsim de basescita si sa ne trezim ca ironizam tot ce nu corespunde calapodului nostru.

In cazul nostru, despre regele Mihai nu poate fi vorba, dar romanul e inventiv si cauta alte victime...
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 18:26:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Dupa cum am mai spus, se ofera uneori opinii care nu au nici un fundament, iar cine le citeste tinde sa le ia drept bune pentru ca apar pe un site crestin ortodox.
este de datoria fiecaruia sa se intereseze asupra credibilitatii surselor din care se informeaza.

Acesta este un site populat de crestini ortodocsi dar care nu are nicio legatura cu BOR.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Slujba de inmormantare cu "mort" viu Marius22 Generalitati 20 12.03.2010 18:17:45