![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Definiția e științifică. Conform științei din acea vreme. O definiție conformă cu știința modernă cred că s-ar putea referi doar la lumină, însă nu mi se pare relevantă pentru subiect. Cum poți defini întunericul altfel decât ca pe o absență. Să definim absența?
Luminează-ne! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu sunt de acord ca intunericul e lipsa luminii si raul este lipsa binelui. "Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi."(Facerea-cap1) Last edited by Melissa; 30.05.2011 at 15:28:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Te-am mai rugat odata dar vad ca m-ai ignorat: defineste te rog lumina.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E întuneric pentru că lipsește lumina, nu pentru că nu există. Mai concret putem vorbi de cele materiale: în timp ce lumina fizică are o existență care poate fi constatată de instrumente fizice dar și de ochi, întunericul nu poate fi perceput de niciun instrument și nici de ochi. El nu reprezintă decât... lipsa luminii. Ochiul are celule specializate pentru a sesiza lumina. Nu are cu ce să sesizeze întunericul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În fine, nu înțeleg legătura cu subiectul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
un om indepartat de Dumnezeu nu poate vedea decit cu ochii fizici lunina,intuneric insa un crestin adevarat vede lucruri deosebite cu ochii mintii si asta face diferenta.
La inceputul vietii duhovnicesti,luptatorul alunga gindurile rele prin studiu duhovnicesc,rugaciune continua si asceza cu daruire.dupa aceia vin,singure,numai ginduri bune.mai tirziu si gindurile bune se opresc si omul simte un gol,dupa care primeste:LUMINA DIVINA. eu cred ca despre asa ceva vorbea initiatorul topicului. Last edited by mihaila_alin; 30.05.2011 at 15:53:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a creat lumea din nimic. Dar cum am putea spune că nimicul există? Tocmai, faptul creației înseamnă trecerea de la inexistență la existență. Eu am vrut să răspund la întrebare, care presupunea o antinomie între întuneric și lumină, ca și cum ar fi doi termeni egali și opuși. Or realitatea nu este asta pentru că întunericul nu poate cuprinde lumina. Întunericul nu emite nicio undă, nu umple niciun gol, chiar dacă poate să dea senzația asta atunci când lumina se stinge sau se retrage. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu tot ce e creat e opera lui Dumnezeu? Exista ceva înainte ca Dumnezeu să fi început creația? Last edited by N.Priceputu; 30.05.2011 at 16:18:20. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva aspecte ale ecumenismului | ioan_strainul | Intrebari utilizatori | 0 | 21.08.2011 13:08:41 |
O nelamurire+cateva recomandari | Scotianul | Generalitati | 9 | 15.06.2010 03:26:34 |
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 8 | 21.02.2010 15:06:08 |
Cateva nelamuriri | zoridezi | Din Vechiul Testament | 17 | 28.09.2009 18:41:21 |
Cateva lamuriri | achimovjan | Impartasania (Taina Euharistiei) | 6 | 18.07.2008 13:04:35 |
|