Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2011, 15:54:16
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Ti-am dat un pasaj din Geneza, ca sa vezi ca mai intai a existat intunericul. Apoi a fost lumina, pe care a facut-o Dumnezeu !

A zis cineva ca nu exista lumina?

Deci ce sa inteleg, tu nu sesizezi cand se intuneca afara?Nu vezi cand e noapte?
Da, la început a fost întuneric, tocmai pentru că nu lumina nu fusese creată. Dumnezeu a creat lumina. Nu scrie nicăieri că a creat și întunericul.
Dumnezeu a creat lumea din nimic. Dar cum am putea spune că nimicul există? Tocmai, faptul creației înseamnă trecerea de la inexistență la existență.
Eu am vrut să răspund la întrebare, care presupunea o antinomie între întuneric și lumină, ca și cum ar fi doi termeni egali și opuși. Or realitatea nu este asta pentru că întunericul nu poate cuprinde lumina. Întunericul nu emite nicio undă, nu umple niciun gol, chiar dacă poate să dea senzația asta atunci când lumina se stinge sau se retrage.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva aspecte ale ecumenismului ioan_strainul Intrebari utilizatori 0 21.08.2011 13:08:41
O nelamurire+cateva recomandari Scotianul Generalitati 9 15.06.2010 03:26:34
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 21.02.2010 15:06:08
Cateva nelamuriri zoridezi Din Vechiul Testament 17 28.09.2009 18:41:21
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35