Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2011, 11:45:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Din pacate, pe masura ce Biserica crestea cantitativ, se dilua calitativ, adica se renunta treptat la partea de comuniune efectiva si slujire a aproapelui prin punerea in comun a averilor, impunandu-se incet, incet individualismul, separatismul. Sau altfel spus, s-a impus "comuniunea duminicala", in rest fiecare cu ale lui. In schimb a inceput sa se puna tot mai mare accent pe partea de inchinare si pe cea de cunoastere.
E bine ca a i facut aceste precizari, am inteles acum la ce te refereai cand spuneai povestea asta.
Observi ca e de fapt o conceptie cu influente neoprotestante. Ei spun ca dupa trei secole de aur a urmat schimbarea invataturii si ea a fost regasita abia in zilele noastre de cine altii decat de ei. Pentru aceasta nu-i au la suflet pe sfinti.
Eu ii numesc ecumenisti pe cei ce au aceasta conceptie, ca toate cultele crestine sunt la fel. Am discutat cu putini (3-4), pentru ca nu prea am intalnit, dar toti au cam aceeasi conceptie, o conceptie neoprotestanta. Cred ca nici nu sunt practicanti, se pot ruga oriunde, nu au nevoie de biserica.
Ceea ce scrii nu e adevarat, poti citi vietile sfintilor. De exemplu Sf. Vasile des invocat aici, e cel care a infiintat spitale si altele, putem auzi in fiecare 1 ianuarie la biserica.
Iar Mantuitorul ce a spus de Marta si Maria?
"Și ea avea o soră ce se numea Maria, care, așezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvântul Lui. 40.Iar Marta se silea cu multă slujire și, apropiindu-se, a zis: Doamne, au nu socotești că sora mea m-a lăsat singură să slujesc? Spune-i deci să-mi ajute. 41.Și, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijești și pentru multe te silești; 42.Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună și-a ales, care nu se va lua de la ea."

Ambele trebuiesc, dar mai ales partea Mariei. Depinde pe cine vrem sa credem, pe pastorul John, care are o filozofie frumoasa sau pe sfinti, care fac minuni.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
corneanu, mitropolitul, nicoale

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce au cu mitropolitul Corneanu ??? guardian knight Biserica Ortodoxa Romana 1 20.06.2011 21:34:00
Mitropolitul Nicolae si ecumenismul Grigorie Biserica Ortodoxa Romana 115 22.11.2008 03:40:27
IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod partenie Stiri, actualitati, anunturi 169 22.07.2008 20:47:59
Asa zisul blog al lui Corneanu grecu Biserica Ortodoxa Romana 5 13.06.2008 00:26:53
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 16:37:58