![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
"Extra Ecclesia nulla salus" este un adevăr de credință la fel de vechi ca misterul Sfintei Treimi. Isus este Mântuitor, numai că El ne-a lăsat următoarele două mijloace ca să ne mântuim: Biserica și Sacramentele. Deci, întrebarea revine la: "se poate vindeca cineva care este bolnav de moarte fără spital și fără medicamente ?". Răspunsul este: "poate în mod excepțional. Dar, e mai bine să nu ne bazăm pe asta." Dacă doctorul sufletelor și a tot trupul a făcut un spital și a inventat niște medicamente pentru noi, ar fi MUUUUULT mai bine să le folosim decât să-I spunem: "ete, na ! eu mă vindec și fără ce mi-ai dăruit Tu !"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doctorul sufletelor și a tot trupul nu putem crede că și-a lăsat bolnavii în ceață, ci noi știm că a dat patru criterii clare după care oricine, în urma propriei judecăți făcute în bună conștiință, să poată recunoaște care este spitalul Său. Astfel, acel spital care e al Său și numai acela are patru semne vizibile: este unul singur (neîmpărțit în guvernare, în doctrina medicală, în medicația care se oferă), este sfânt (pledează pentru sfințenie, a avut doctori sfinți în toate timpurile), este universal (pentru toți bolnavii, din orice timp, din orice loc, răspândind programul lui până la marginile pământului) și este apostolic (adică: doctorii săi sunt urmașii apostolilor și învățătura lor este învățătura apostolilor).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
(magarul) MariS Har, smerenie si jertfa de sine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe lângă cele patru mărci sau atribute văzute, Biserica are următoarele trei atribute nevăzute: autoritatea, infailibilitatea, indefectibilitatea. Or, indefectibilitatea aceasta înseamnă: este aceeași Biserică și acum, care a fost și la început. Și tot aceeași va fi și la sfârșit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cercetand aflam ca in Sfanta Scriptura si dupa aceea bunul Dumnezeu a aratat intotdeauna adevarul. Si a facut aceasta prin minuni. Deci daca bolnavul vede ca de Sfintele Pasti vine Lumina la Ierusalim, de Boboteaza Iordanul curge invers si celalalte minuni si nu stie unde e adevarul nu inseamna ca e o problema cu adevarul ci la el este o problema. Si ar trebui sa se intrebe cu ce a gresit atat de mult, ce pacate are de nu poate vedea adevarul. iar problema ar putea fi ori insuficienta cautarii dar cand va afla adevarul va stii. Sau ar putea fi o mandrie subtila, care il face sa creada ca intelege mai bine invatatura, chiar daca e contrazis de sfinti, invatatura Bisericii, iar atunci cand afla adevarul cauta sa il schimbe potrivit conceptiilor sale si nu sa vina in adevar. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|