![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Majoritatea a decis ca relatiile consensuale sunt legale iar manifestatiile au rolul de a aduce in atentia societatii cu mentalitate totalitarista acest fapt.[/quote]" Daca un tanar major se indragosteste de unul din parintii lui si il doreste fizic si daca parintele lui consimte la aceasta relatie, ar trebui sa se legalizeze dua parerea ta? Cu siguranta ai sa spui da ce-are a face homosexualitatea cu incestul? Uite ca au foarte multe in comun: sunt comportamente sexuale deviate, nefiresti, impotriva principiului de familie, ambii parteneri pot fi adulti si de acord. Ambele comportamente sunt condamnate de catre Biserica. Daca auzi de relatii intre frati(care si-au dat acordul si sunt majori) cu siguranta te scarbesti si iti spui ca persoanele in cauze sunt bolnave la cap; in schimb, esti pro homosexualitate(poate ma insel dar asta am inteles eu din postarile tale) si aduci ca argumente libertate de alegere, consens intre parteneri si varsta lor majora. Probabil ca Lady Gaga nu face destula publicitate incestului dar cine stie? poate urmeaza; in felul asta, au sa se emancipeze chiar toti "normalii" de sub "mentalitatea totalitarista"(a crestinilor, ai incercat sa sugerezi). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
La fel, s-a implicat in actiuni care astazi nu mai sunt acceptabile social, sau sunt chiar ilegale. De unde pana unde Biserica are ceva de zis despre niste oameni carora nu le pasa de ce zice Biserica, si nu intentioneaza sa beneficieze de serviciile ei?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bun. Dar exista copii care nu sunt chiar atat de deschisi fata de educatia pe care parintii lor vor sa le-o faca; si totusi, parintii isi impun autoritatea si vointa. Si acum, sa revenim la subiect: daca un adult violeaza un copil si ai2 compara acest viol cu un botez, de ce sa nu il compari si cu educatia? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Copiii nu sunt deschisi pentru multe lucruri, pentru ca nu le cunosc. Un parinte competent poate incerca sa explice de ce unele lucruri trebuie facute intr-un anumit fel, nu e nevoie de impunere izvorata de autoritate de fiecare data. Mai mult, copiii au o sansa sa inteleaga valoarea educatiei, valoare care e usor de explicat prin exemple. Botezul, in schimb, are loc la o varsta la care o explicatie este imposibila.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti trebuie ceva mai mult decat "nu stiu sigur dar asa am auzit" ca sa ma convingi ca societatea(pentru ca ea ma intereseaza si nu cei care ne conduc) e pregatita pentru o parada a incestuosilor(care nu s-ar mai numi evident asa deoarece releva ura, ci "Electra", "Oedip" sau "Fedra" etc.) Consideri deci ca incestul e nesanatos din moment ce partenerii pot sa se orienteze spre un alt comportament sexual pe cand homosexualii, nu, deoarece ei se nasc cu orientarea sexuala. E interesant ce spui pentru ca in cazul incestuosilor(daca ar fi asa cum spui tu dar tare ma tem ca s-ar putea gasi vreun om de stiinta care sa dovedeasca ca si astia se nasc direct cu orientarea asta sexuala, caz in care, diferenta de care vorbesti tu mai sus nu ar mai exista) e vorba de o dorinta pacatoasa deliberata. Homosexualii vor ca Biserica sa fie mai putin dura cu ei si sa le accepte relatia ca fiind normala. Cu alte cuvinte, el mai tare argument pe care popoarele il au impotriva homosexualitatii este religia(nu doar cea crestina). |
|
|||
|
|||
![]()
Intr-un buletin informativ al Aliantei Familiilor din Romania, am gasit informatii utile pentru cei interesati de aceasta problema:
www.homosexualitate.ro. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Botezul este renastere din apa si din duh; parintele crestin isi boteaza copilul(impotriva vointei lui, ca vad ca aici vrei sa ajungi) tot asa cum il si hraneste, ii schimba scutecu' s.a.m.d. Facandu-i botez, parintele il introduce pe copil in sfera credintelor lui-sfera din care va putea iesi mai tarziu, cand o intelegere profunda a lucrurilor va fi posibila si la copil. Si in educatie e la fel(dupa cum bine ai spus chiar tu): doar o educatie solida ofera mai multe optiuni. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Multe din schimbarile de care a fost nevoie pentru ca societatea sa progreseze s-au facut in ciuda societatii, nu cu aprobarea ei. Citat:
Citat:
In cazul in care o casatorie/uniune legala ar deveni posibila in tarile din Europa de Est, ar face-o, pentru ca sunt impreuna de multi ani, si sunt aspecte legale la mijloc. Insa nu au nici o dorinta sa aiba vreo cununie religioasa, cu toate ca unii dintre ei sunt religiosi. La fel, nu au de gand sa beneficieze de o inmormantare religioasa. Mai exact, o recunoastere oficiala din partea Bisericii care sa le ofere accesul la serviciile sale nu ii intereseaza. Problema homosexualilor cu religia este ca homofobia este bazata pe (sau scuzata de) Biblie si de diversi preoti. Multi dintre cei care apar la Gay parade si arunca cu bolovani chiar cred ca apara Biserica, sau credinta stramoseasca, sau identitatea nationala, sau copiii, sau mai stiu eu ce... Eu cred ca multi dintre ei sunt niste homofobi (probabil homosexuali ei insisi, dar in denial), care au nevoie sa urasca ceva, si in ziua aia, au ales sa urasca homosexualii. Citat:
Diferenta e ca daca nu ii schimbi scutecele la timp se imbolnaveste, iar daca nu il hranesti moare. Din nou, actiuni care au un scop si un efect bine definit si observabil, spre deosebire de Botez. Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Art. 203. Raportul sexual intre rude in linie directa sau intre frati si surori se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. (Codul Penal). Nu se precizează deloc vârsta celor care săvârșesc incest. E incest și deci infracțiune. Încă...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum pe tine nu te intereseaza problema homosexualitatii sau a incestului pusa intr-un mod religios, tot asa, si pe mine ma lasa rece aspectul juridic al acestor doua comportamente. Eu incercm sa arat ca daca incestul e privit ca nesanatos(desi se bazeaza pe aceleasi principii ca homosexualitatea- consens din ambele parti si varsta majora), de ce totusi se incearca dovedirea "firescului" din homosexualitate? De ce sa nu luptam si pentru drepturile pedofililor? Cu o educatie sexuala solida si cu depasirea mentalitatii religioase, pedofilii ar putea avea castig de cauza; daca e exersata pe copii mai mici de 11-12 ani se considera agresiune; daca insa, se face pe copii de la 12 ani in sus, din punct de vedere biologic pedofilia ar putea fi considerata fireasca...vreau sa zic, corpul fetelor e pregatit sa aiba o relatie sexuala(odata ce au menstruatie) si sa nasca copii; problema e ca nu sunt pregatite psihic; dar, cum am mai spus, cu o educatie sexuala de la scoala, se poate aranja aspectul mentalului si pedofilii pot sa ii aduca pe copii la un comun acord si sa faca ce vor cu ei. Din fericire, societatea actuala(la grecii de demult-de pe vremea poetesei Sappho- pedofilia era acceptata; la fel, citim in Viata celor doisprezece Cezari de Sueton ca imparatului Tiberiu ii cam placeau copiii... )respinge pedofilia. Si la mine la facultate se fac intotdeauna dezbateri pe homosexualitate iar cand spun ca ii intereseaza ce spune Biserica, inseamna ca stiu de ce spun ca ii intereseaza opinia Bisericii; principalii contestatari ai homosexualitatii sunt oamenii religiosi iar unii homosexuali incearca sa arate ambiguitatea unor texte biblice(ca pentru textul din V.T. despre Sodoma si Gomora). Bineinteles ca Biserica este prezenta la nastere, casatorie, moarte in viata unui crestin. Mircea Eliade defineste viata ca fiind un act religios in sine(nasterea, hrana, viata sexuala etc.) Asa cum lipsa hranei trupesti inseamna moarte trupeasca, asa si lipsa hranei spirituale inseamna moarte spirituala. Probabil vorbesc alta limba dar daca tot ai adus vorba, e de datoria mea sa spun:). Pe scurt, eu am sa-mi botez copiii de mici nu din cauza ca ii urasc si ii fortez(pentru ca ei sunt total dependenti de mine-dupa cum bine ai observat: nu hranesti copilul, moare; nu il botez, nu se poate naste din duh si nu se poate impartasi), ci pentru ca vreau sa imi indeplinesc datoria de mama crestina. Daca mai tarziu va alege sa fie ateu, ma voi ruga pentru el si nu il voi forta sa faca ceva ce nu vrea; dar cred ca un copil care a fost botezat si care a crescut in biserica are mai multe sanse sa se intoarca la Dumnezeu decat unul care nu L-a cunoscut deloc pe Dumnezeu(cam ca in pilda fiului risipitor). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
castrarea pedofililor | miti29 | Generalitati | 108 | 19.07.2012 07:00:46 |
Vindecarea Homosexualilor | cozia | Homosexualitatea | 184 | 28.10.2009 23:53:13 |
anunt pt brasov | laurabv_21 | Muzica Bisericeasca | 0 | 07.03.2007 15:33:49 |
anunt catre oamenii din brasov | laurabv_21 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 27.02.2007 10:44:36 |
|